Posljednje uređivanje od martinaP : 12.06.2013. at 15:57
Šta ne?! Radim SRV već tri godine valjda znam šta od koga dobivam. Svašta.
velika je razlika između srv za njegu i srv za porodiljni
Mene zanima SRV kao zamjena za porodiljni do djetetove treće godine.
Na roditeljskom sam dopustu za 3.dijete. Puni uskoro god.dana i zaposlena sam na neodređeno. Počela sam razmišljati o povratku na posao na proljeće na pola radnog vremena. I tako ja smišljam plan i program jer mi je radno mjestu 5min od kuće i dijete moje odsustvo od 4h ne bi puno ni osjetilo...i ovih dana dođe do mene info da je gazda zatvorio poslovnicu u kojoj sam radila.
Ok, jasno mi je da se moj status ne mijenja, on firmu ne zatvara, ali tako sam u komi da necu moci ovo iskoristiti. Koji poslodavac bi me uzeo odmah na neodređeno i jos k tome na pola radnog vremena?
Moram traziti novi posao iako on me uopce nije obavijestio...
Jesi li ti sada nezaposlena? Ili si i dalje zaposlena, samo u nekoj drugoj poslovnici?
Jer, ako ti je prestao radni odnos, tada imas 30 dana za prijavu na HZZO ili gubiš zdravstveno i porodiljni i morat ćeš vratiti isplaćene naknade od dana gubitka posla.
Ne znam da postoji mogućnost promjene poslidavca bez stavljanja porodiljnog u mirovanje. To trebaš pitati pravnika na HZZO.
Doma sam na roditeljskom dopustu. Zaposlena. Nije mi prestao radni odnos niti me smije sad odjaviti.
Da i ja mislim da ne mogu samo tao promijeniti poslodavca. Moramo i ugovore rijesavati.
Smije te odjaviti, ako više ne postoji radno mjesto, sjećaš se onih slučajeva od lani i preklani. Žene pojma nisu imale da su odjavljene jer je firma zatvorena, prošao je rok od 30 dana i izgubile su zdravstveno.
Najbolje da odeš u HZZO i pitaš koja prava imaš u vezi rada na 4 sata.
Ovdje nije firma zatvorena jer ima i neke lokale. Ali eto ne smiju napraviti odjavu jer ih se onda moze tuziti. Pretpostavljam da bi mi info o odjavi došla na egrađani kao poruka u pretinac.
Mašnice, pa je li možeš raditi u drugoj njegovoj poslovnici na 4h? I to puno znači u odnosu na puno radno vrijeme od 8h.
Nema druge poslovnice ovo bila jedina. Ima lokale ali niša od toga.