-
Par pitanja o prekidu porodiljnog do 3 god.
Malo sam se pogubila u Zakonima, pa lijepo molim cure koje znaju za pomoć. Situacija je slijedeća: imam porodiljnog za 3. dijete još do 7. mj. 2013. ali mi ne paše biti više na istom. Cure su dobile mjesta u vrtiću i jaslicama i sad nakon privikavanja sam mislila otići kod poslodavca i u HZZO riješiti situaciju oko toga tj. povratka na posao, pa me zanima:
1. mogu li koristiti godišnji iz 2011. tj. imam li pravo na njega (nisam ga koristila niti dana, nisam radila niti dana)?
2. pretpostavljam da trebam napisati neku zamolbu za povratak na posao tj. prekid porodiljnog; ima kakva špranca; trebam li se pozvati na Zakon i koji?
3. koji je rok nakon moje najave o povratku da me isti i vrate na posao?
4. jel postoji mogućnost da se naš tata koji je trenutno bez posla 7 mj. nekako fiktivno prijavi kod npr. bake da joj je kućna pomoćnica na mj. dana (tak se nekad dalo), pa da on ostvari pravo na taj porodiljni (ima 12 g. staža neprekinutog do 30.12.2011.)?
5. nakon povratka na posao koliko dugo moram raditi da bih stekla pravo na npr. bolovanje za dijete do 3 g. u 100% iznosu plaće?
Puno pitanja i problema, stvarno sam se sva zbunila...
-
1. da imaš pravo na go,koji trebaš najaviti, ja sam najavila cca mjesec dana prije jer sam koristila prekid porodiljnog da iskoristim godišnji
2. Napišeš da bi se tog i tog datuma vratila na posel, nema šprance ali to je to, ne treba nikakav zakon . Bilo bi dobro da si najavila da se vračaš
3. rok za socijalno je cca mjesec dana ali ako je hitno može i za 10 ili sjutra.
4. Mislim da ne ali provjeri kod nekih drugih cura.
5. trebaš imat isplaćene najmanje 2plače s zadnjim danom mjeseca za koji tražiš bolovanje, znači cca rada 3 i više mjeseci.
maximalno bolovanje za decu do 3godine 100% je 4226,
za decu do 7 godina 70% opet maximalno 4226
-
Jelena, kaj bi ja bez tebe... Hvala ti do neba! Pusa!
Znači, ja sad odem tam, obavjestim ih i usmeno i pisanim putem da se vraćam s npr. 1.10.2012. i da ću koristiti prošlogodišnji godišnji?
-
Pod br.4 jako su rigorozni što se tiče fiktivnog zapošljavanja,to vam ne treba,provjeravaju apsolutno sve!
-
Koliko mi se čini, godišji iz 2011. si trebala iskoristiti do 30. 6.
-
sori nisam vidla da si pitala za 2011, njega ne možeš iskoristiti, osim ako nemaš baš nekog dobrog šefa i poslodavca, mislim da i u našoj firmi to ne bi hodalo, radi toga sam i prekinula porodiljni u prošlu zimu iskoristila prošlogodišnji godišnji
-
kaj se tiče muževa čula sam da su oni druga priča i nisu tretirani ko žene, ali pitaj recimo kavofob,ili mamasan,
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma