Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Problem s ebayom

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Problem s ebayom

Kupila sam frendici mobitel preko svog ebaya za nekih cca 150$. Trebao je biti isporučen na adresu od druge frendice u Frankfurt. Prvi put mobitel je putovao 20 dana i preko trackinga sam vidjela da se vratio. Prodavač me pitao da li da pošalje refund ili da šalje mobitel ponovo. Frendica je pristala na ponovo slanje. I opet ista stvar... mobitel nikad nije isporučen, a adresa je 100% točna. Da stvar bude bolja, prodavač nije napravio "update" sa novim tracking brojem, i isteklo je onih ebayevih 45 dana za otvaranje "slučaja". Pisala sam prodavaču, ali mi ne odgovara, naravno... Kontaktirala sam ebay koji mi je savjetovao da tražim povrat od kreditne kartice jer oni kao imaju pokriće u takvim slučajevima. Imam običnu visu deviznog računa registriranu na paypal. Pretpostavljam da to kod nas ne funkcionira tako, i glupo mi uopće doći u banku sa zahtjevom za povrat novaca, ili se možda varam...
    Ima tko slično iskustvo, kakvu informaciju ili ideju? Nisu moji novci, al opet mi glupo da te netko tako lako zezne...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ako nije prošlo 60 dana možeš mu ostaviti negativan feedback

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Trebala si otvoriti case odmah nakon što si pristala na ponovno slanje i zatvoriti ga nakon što paket stigne/ili tražiti povrat love ako ne stigne. Tako bi ja napravila.

Sad ako je prošlo više od 60 dana ne možeš doslovno ništa.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Najvjerojatnine ne mozes nista.

Vecina nasih banaka u principu nije odgovorna za promet karticama, tako da ti nece nadoknaditi stetu, pogotovo ako je napravljena dobrovoljno (odabrala si kupiti... a zeznulo te prodajno mjesto). Strane banke u principu pokrivaju ovakve probleme, ali i to ovisi.

Javi se ponovno ebayu, iako od toga vjerojatno bas i nece biti koristi, prodavacu ostavi negativan feedback i pisi mu opet. I opet. I opet.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cure koje vise kupujete imam i ja trenutno jednu situaciju pa ako moze pomoc

kupila sam nesto sto nije doslo -jucer je bilo mjesec dana (UK ebay). na moj prijedlog smo dogovorili da cemo pricekati cca 40dana od dana kupnje (mozda dode). ako ne dode sto da radim? racunam da sam si ostavila jos 5 dana da otvorim case (onih 45 dana). dogovorila sam s njim da ako ne dode za 40 dana da mi parcijalno refundira i posalje drugi paket (nisam spominjala otvaranje case-a)- to je zato sto se radi o dva paketa gacica a on mi je rekao da mu je ostao samo jedan

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    cure koje vise kupujete imam i ja trenutno jednu situaciju pa ako moze pomoc

kupila sam nesto sto nije doslo -jucer je bilo mjesec dana (UK ebay). na moj prijedlog smo dogovorili da cemo pricekati cca 40dana od dana kupnje (mozda dode). ako ne dode sto da radim? racunam da sam si ostavila jos 5 dana da otvorim case (onih 45 dana). dogovorila sam s njim da ako ne dode za 40 dana da mi parcijalno refundira i posalje drugi paket (nisam spominjala otvaranje case-a)- to je zato sto se radi o dva paketa gacica a on mi je rekao da mu je ostao samo jedan
    Samo ti otvori case nakon 40 dana i dalje čekaj hoće li paket stići. Ako ne stigne, bolje je da ti da full refund (to će i ebay odlučiti ako se ne dogovorite) pa da ponovno kupiš što ti treba nego da ti on opet šalje, jer u slučaju da ta ponovna pošiljka ne stigne, ne možeš mu baš ništa. Ako ti slučajno njegov paket stigne nakon refunda, uvijek možeš ponovno platiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •