Results 1 to 14 of 14

Thread: imam hipohondra od 6,5 godina!

maxi's Avatar

Default imam hipohondra od 6,5 godina!

dakle, našoj djeci nikad nije falilo pažnje
    stalno su okruženi uz mamu i tatu s 2 bake, 2 djeda, pratetom, ujacima, svi svaki dan pomalo brinu o njima, čuvaju ih, vode u igraonicu/školu, na ples.....
    kako se u takvom okruženju postane hipohondar? istina da starija seka zbog VUR-a i problematičnih bubrega češće ide doktoru, na razne preglede (koje ne bih nikome poželjela! kateter!) a njoj nije nikad ništa!
    uvažavali smo želju da kad starija obavi npr uzv mjehura dr bi i nju nakratko "pregledala", jednom je nagovorila sestru da i njoj uzme bris grla nakon seke!!!
    zvuči pomalo sadomazo?
    i sad šlag na kraju. na pregledu za školu nije dobro vidjela donje redove i dr je prporučila odlazak oftalmologu.
    H je već bila kod oftl jer je išla na provjeru urođenih mrena (ni to nema, za razliku od seke!) i zna kakav je to pregled.
    obavili smo i to i nisu našli razlog zašto ne bi vidjela!!!!! nema dioptrije!
    da je odvedem psihologu nakon oftalmologa? škilji dok čita i piše i bojim se problema u školi, ono-nisam napisala jer ne vidim
    ikakve ideje?

Anemona's Avatar

Meni to ne izgleda kao mali hipondar nego dijete koje vidi da se bolesnom djetetu posveti više pažnje. Ne nužno roditeljske pažnje, nego i pažnje dr., pa i ona želi sudjelovati.

Ovo s vidom bih stavila u zasebnu kategoriju, ne vjerujem da izmišlja jednostavno ne vidi, treba bolje tražiti razlog.

Luminitsa's Avatar

Možda je čula od djeda ili bake kako se žale? Baš mi je neki dan kolegica pričala kako njen klinac nakon cijelog dana provedenog s bakom legne na kauč pa jauče kako ga boli ovo ili ono. Ili joj je naprosto zanimljivo.

Osoblje foruma leonisa's Avatar

Quote Originally Posted by Luminitsa View Post
    Možda je čula od djeda ili bake kako se žale? Baš mi je neki dan kolegica pričala kako njen klinac nakon cijelog dana provedenog s bakom legne na kauč pa jauče kako ga boli ovo ili ono. Ili joj je naprosto zanimljivo.
    ovo je moja radila. kopirala je svekrvu. muz je ludio.

i moju najmanju često nešto boli, ali ona baš traži pažnju koja joj, po mom mišljenju, ne nedostaje.
    po njenom je, možda, drugačije.
    zadnji put sam malo podigla glas i obrazložila da je to njeno ponašanje problematično jer neću znati kad ju stvarno boli.
    malo se smirila nakon toga.

jelena.O's Avatar

i ja imam hipohondru čim nekaj nekoga zaboli, već i nju boli. Slučajnost i ona ima 6.5 godina

Osoblje foruma leonisa's Avatar

i moja...

Trina's Avatar

Ja imam skoro 12-godišnjeg hipohondra, već odavno ga ne obadajem. Kod mene je to što ima puno članova obitelji med. struke pa su česti razgovori u tom pravcu. A i tata mu je hipohondar, možda je nasljedno

pikula's Avatar

moji kad su kodbake uvijek dođu doma da ih bole leđa i da su ih primila križa LOL

maxi's Avatar

vidim da svi imaju neke boljke
    moja je šepala prošli tjedan jer sam ja uganula nogu
    ali mi se ne čini da bi dijete poželjelo nositi naočale pa kaže da ne vidi dobro?!
    a bris grla! pa tko bi to poželio raditi ako ne mora?!
    starija nije nikad imala takve "boljke"

mog je sa 6 godina vječito bolio trbuh, oči, trepavice i nokti

Quote Originally Posted by Luminitsa View Post
    Moja svekrva se s unukom igra pretraga, magnetske rezonancije i rentgena, npr., pa mi je jednom na telefon A. sav sretan izjavio "baka mi je imobilizirala ruku!" (kad se nisam tada srušila u nesvijest, neću nikad, a oni se još uvijek na to cerekaju, kako su me digli na foru )
    Na sreću, ipak shvaća da je to igra, inače se ne ponaša tako.

A ovo s nošenjem naočala... A. je s neke 2,5 godine bio u fazi da želi nositi naočale, naprosto je htio biti kao mama i tata Jedna poznanica mu je dala neki dječji okvir bez stakala, pa je neko vrijeme paradirao s time okolo, poslije ga je prošlo. Iako, sve sumnje na smetnje vida ja bih shvatila ozbiljno, bez obzira na hipohondriju, pa možda bolje da ipak još jednom provjerite. Nije mi vjerojatno da će dijete u toj dobi namjerno škiljiti samo zato da postigne svoj cilj.

jedna zdenka's Avatar

Moj hipohondrić uživa kad mora kod doktora ili zubara. Budući da je alergičar često inhalira flixotide, pa me ponekad pita a zašto ne može i onaj zeleni (ventolin)

maxi's Avatar

Quote Originally Posted by tanja_b View Post
    A ovo s nošenjem naočala... A. je s neke 2,5 godine bio u fazi da želi nositi naočale, naprosto je htio biti kao mama i tata Jedna poznanica mu je dala neki dječji okvir bez stakala, pa je neko vrijeme paradirao s time okolo, poslije ga je prošlo. Iako, sve sumnje na smetnje vida ja bih shvatila ozbiljno, bez obzira na hipohondriju, pa možda bolje da ipak još jednom provjerite. Nije mi vjerojatno da će dijete u toj dobi namjerno škiljiti samo zato da postigne svoj cilj.
    fora okviri bez stakla su stalno u upotrebi, za igru ili čak za van! ona ih ima, mi ne mosimo naočale, baka i dida nose. znači ne bi joj bila neka nova fora
    sutra ide na još jednu kontrolu