Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 271

Tema: jedan tata i vjerski odgoj u australskim skolama

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

krumpirić kako onda piše i kako dijete od 5 godina tumači rečenicu?

da su svi, pa i ateisti, muslimani i židovi dužni otići ukatoličku crkvu na blagoslov?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

piše da je to dio školskog rasporeda za 1. dan nastave, što se podrazumijeva kao nešto što djeca polaze. Sva. S učiteljicom. Koja može (očito ne može) ne željeti blagoslov. Ne s vjeroučiteljicom.
    možda je istina da ako ne žele (što nigdje nije navedeno kao opcija), onda mogu doma. Ne mogu nešto-što nije blagoslov. S učiteljicom.
    To nije poziv KC na eventualan blagoslov većine , nego školski raspored.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i opet, možda svima iz te škole super, odlično i prihvatljivo. Ali barem možemo to protumačiti onako kako piše.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    piše da je to dio školskog rasporeda za 1. dan nastave, što se podrazumijeva kao nešto što djeca polaze. Sva. S učiteljicom. Koja može (očito ne može) ne željeti blagoslov. Ne s vjeroučiteljicom.
    možda je istina da ako ne žele (što nigdje nije navedeno kao opcija), onda mogu doma. Ne mogu nešto-što nije blagoslov. S učiteljicom.
    To nije poziv KC na eventualan blagoslov većine , nego školski raspored.
    x

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam shvatila da se odnosi na djecu-katolike, i to mi je samo po sebi bilo strašno. Ako se odnosi na sve, još je strašnije. Ako djeca koja nisu katolici ne moraju ići, što im je alternativa? Posjet ZOO-u, muzeju, otići doma?

Škola nije mjesto za niti jednu religiju, osim za religijsku kulturu, kao predmeta kojim bi bile obrađene sve religije svijeta - od nekadašnjih Sumerana i grčke mitologije do Islama i Jehovinih svjedoka.

Vjera smeta, crkva smeta? Ne, smeta ovakva nametljivost, rađenje razlika po vjeri među djecom na mjestu gdje bi se djecu trebalo učiti toleranciji, ravnopravnosti, jednakosti, istovrijednosti... Poimanje Boga i interpretacija istog je osobna stvar svakog pojedinca-roditelja i spada u sferu kućnog odgoja. Prakticiranje vjere je osobna sloboda i pravo POJEDINCA, a ne DRŽAVE, koja financira konkretnu obrazovnu ustanovu. Ako se pokrene inicijativa katoličkih škola, sufinanciranih od države, javite mi - ja ću prva potpisati. Ali i dalje mislim da je ovo u Dubravi sramotno.

@RozaGroza - Kad već moram navesti ono šta si pisala, evo: Evolucija nije ateističko poimanje svijeta već znanstveno. Evolucija ne tvrdi da je čovjek postao od majmuna već da su i čovjek i majmun u jednom trenutku razvoja imali zajedničkog pretka. "Religija ateizma" je oksimoron. Spolni odgoj sasvim sigurno ne uči 15-ogodišnjake da je seks u tim godinama ok ako koriste kondoma, ali uči da je seks nešto prirodno, ljudski i da je upotreba kondoma potrebna.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala krumpiric, dugujem ti za usluge sudskog tumaca

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

reći da su ljudi nastali od majmuna tj. čimpanzi, pa objasniti da je to ateističko učenje, pa dodati da je i ateizam religija - sve su to gluposti, neovisno vjeruje li netko u isusa, allaha ili krišnu.

edit: bigblue me pretekla.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 02.09.2012. at 20:36

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim... meni je jasno da djeca ne-katolici nece morati ici na taj blagoslov (a valjda i ucitelji koji to ne zele smiju izaci iz crkve - ja bih prva izasla da moram ucenike tamo voditi, ionako tamo nisu moja briga jer ovo sigurno nije normalni dio nastavnih aktivnosti) - ali i dalje ostaje cinjenica da se radi o diskriminaciji jer se za dio ucenika osigurala skrb sustava (ucitelja) a ostalima je preostalo da se njihovi roditelji snadju za njih... Samo jos jedan primjer prosirenog (nastavljenog) nacina razmisljanja u kojem ucenici koji ne idu na vjeronauk nemaju alternativu u vidu nekog organiziranog predmeta nego ostanu na hodniku i jos nam se to tumaci kao normalno i ok...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mene zanima čemu sad odjednom taj obred, ritual, ceremonija (u potrazi za pravom riječi) blagoslova?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Odjednom?
    Ako ne znaš o čemu se radi i zašto se prakticira, ne znači da se pojavio odjednom i da nema svrhu.
    Posljednje uređivanje od ronin : 02.09.2012. at 21:25

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa rekla bi da je u kontekstu prvog dana škole po prvi put, da nije ne bi se digla tolika prašina oko toga.
    Meni je to sad odjednom, iznenada... iako se to vjerovatno dugo priprema...
    I nisam rekla da nema svrhu.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nažalost Mojca, nije po prvi put. Kažem nažalost jer mi ni dan danas nije prihvatljiva ta praksa kao ni u doba kad su moji išli u niže razrede OŠ.

Uglavnom, potpis pod BigBlue i Mamu Courage...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hersplitam, ali hoce li roditelji stici potpisati dozvolu za izvanskolsku (tzv. terensku) nastavu?
    mi smo u prvom razredu morali potpisati suglasnost, zanima me da li se praksa nastavlja u preostalim nizim razredima?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    (a valjda i ucitelji koji to ne zele smiju izaci iz crkve - ja bih prva izasla da moram ucenike tamo voditi, ionako tamo nisu moja briga jer ovo sigurno nije normalni dio nastavnih aktivnosti) - .
    Nije ti to bas tako jednostavno. Govorim iz svojih cipela. Bilo kakvo protivljenje i kontriranje rezultira: razbacanim rasporedom, hrpom rupa u rasporedu, vrijedanjem na finjaka.
    Jedino ne mogu znati do kad cu biti mazohist :D

Meni je sve jasno: drzava je sekularna, skola drzavna i misa/blagoslov ne mogu biti dio nastave.

Nisam pravnik, pa dajte pravnici pojasnite: medunarodni ugovor je iznad nasih zakona? Ustavni sud to stvarno nije mogao ponistiti? Mislim na ono da je vjerunauk izborni, ali u rasporedu ravnopravan s redovnim predmetima?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moje je misljenje da poucavanje nikako ne smije biti pod utjecajem religije.
    Poucavanje treba imati temelje u znanosti, a ne religiji.
    Vjera je privatna, prakticira se u obitelji i vjerskim institucijama, a ne u skoli.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    a ako ne odu dobiti će što?neopravdani sat?ukor?

ili će jednostavno reći, ako će uopće bit potrebno:ja ne idem u crkvu.
    nitko, ni dijete, a ni njihovi profesori ne bi smjeli u školi doći u situaciju da se moraju izjašnjavati po pitanju vjere.
    teško razumijem potrebu za vjeronaukom u školi, a ovi organizirani odlasci, od strane škole, u crkvu su mi potpuno neprihvatljivi.
    škola u našoj blizini je organizirala odlazak svih svojih učenika na misu za dan škole, pa sam u vezi toga postavila pitanje pomoćnici ministra. nisam dobila neki suvisli odgovor.
    i ne stoji da je to ok jer je 98% učenika vjernika, jer ako je i jedno jedino dijete ostalo isključeno iz školskih događanja zbog vjere i dovedeno u situaciju da bude obilježeno pred ovih ostalih 98% onda to nije prihvatljivo.
    žao mi je samo što veliki vjernici nisu sposobni shvatiti da su i osjećaji jednog djeteta važni.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam pravnik, pa dajte pravnici pojasnite: medunarodni ugovor je iznad nasih zakona? Ustavni sud to stvarno nije mogao ponistiti? Mislim na ono da je vjerunauk izborni, ali u rasporedu ravnopravan s redovnim predmetima?
    ustavni sud se, ako se ne varam, proglasio nenadležnim, tako da to pitanje u biti pravno nikad nije rješeno. ali da. međunarodni ugovori su iznad naših zakona.

i da, tako stoji u ugovoru, da je izborni, ali da se u rasporedu tretira kao ravnopravan s obaveznim predmetima.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moze li drzava ponistiti medunarodni ugovor bez posljedica? Ili je to sah-mat?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

može. samo što nema političke volje.

ali što sad nije, ne znači da će tako uvijek bit. sabur selamet.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Religija, filozofija, what's the difference, imate proroke (dal da stavim u navodnike pa da me se ne shvati doslovno??) imate hramove, ako ateizam nazovem pogledom na svijet svejedno ce te me proglasit glupom. A MC "If a fetus is a person, woman isn't" je za mene glupost na entu kad smo vec kod toga ko sto piše.
    BB Znanstvenici uglavnom jesu ateisti, kao sto je vecina ljudi ateista iako kazu da vjeruju u Boga njihovo ponasanje dokazuje suprotno, i da imali smo istog predka kao majmuni, nije govno nego se pas posro. U skoli se ne uci da se seksaju sa 15 nego im se govori da koriste kondome (ko je tu glup!?)...zaključak je, ako ste vi ko hijene navalile na mene jer imam dijametralno suprotna uvjerenja od vas i u mom svijetu svijetovna učenja jednako su neprihvatljiva kao vjerska za u vašem, šta bi tek vaša djeca moj

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mojoj napravila da idu skupa u skolu! I vi se nesto žalite...who's the witch hunter now?!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Roza, što ti nama zapravo uopće želiš reci?
    Koji je tvoj konstruktivni doprinos ovoj temi?
    Ili je poanta s visoka prosuti žuč, bijes i gnjev, na nas neprosvijetljene što ateiste, što vjernike?
    Ti ti predstavljaš strašni sud, neprikosoveni autoritet u pitanjima vjere i ateizma?
    Na kraju krajeva za tebe je i škola i neškola u tvom svijetu potpuno nebitna, pa čemu onda uopće komentiranje, na takav način i na tom nivou?

I još nešto:
    na sreću živimo u demokraciji, svatko ima pravo na svoje mišljenje.
    Međutim u svakom uređenom društvu postoji nešto što bi nazvali "common ground".
    U našem zapadnom je jedan od tih stupova i znanstveni.
    Dakle vođa je h2o, nikako nije z3h.
    Nitko ne može nikoga spriječiti da vjeruje da je voda z3h. Međutim nije uvreda reći da je to netočno, ili glupost.
    O evoluciji može svatko misliti što god hoće.
    I pisati naravno.
    E sad neki očito misle da se odgovori odnose ne na ono napisano, nego ni manje, ni više na njih kao osobe. Jer su valjda takve veličine.

Ali znanstvene činjenice su znanstvene činjenice.

A svakom na izbor što će pisati. Ne možeš sprijećiti ljude da

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

RozaGroza, ovo je FK i kad izneseš svoja stajališta očekuje se da ih argumentirano obrazložiš (poželjno bi bilo ne na način da prvo krivo tvrdiš, pa relativiziraš sve šta nije u tvom sustavu vrijednosti). Netko se slaže, netko se ne slaže s tobom, ali uistinu nema potrebe raditi prvo od sebe, pa onda i od svoje djece, žrtve. Ova zadnja rečenica ti stvarno nije trebala - znači mi ateisti odgajamo svoju djecu da napadaju i "žderu" djecu vjernika?? Ili "samo" djecu baptista? To je draga moja odraz tvoje predrasude, osobna uvreda o nesposobnosti dobrog odgoja svakome tko ima djecu, a ne dijeli tvoja vjerska uvjerenja.
    Witch hunt?! NO comment!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Čini mi se da ću ovim samo bez veze trošiti slova na tipkovnici. Ali stvarno mi se čini i nužnim tisuću puta napisati da znanstvenici nisu "ateisti uglavnom" ili "krivovjernici" (što je valjda i uvreda) i da postoji razlika između (ne)vjerovanja i činjenica.
    Ne mogu ja vjerovati da je klingonski naš materinji jezik, da je dva plus dva sedamnaest i da gravitacija ne postoji, to tumačit svojom vjerom i odbijati da mi djeca to uče u državnoj školi, jer me se takvim učenjem vrijeđa.
    Ali mogu odbijati da mi djeca uče tuđa vjerovanja. Ili moje na tuđi način.

Druga stvar, to sa seksom i kondomima, ljudi se seksaju, doma ih možeš uvjeriti da to ne rade prije braka , u školi će ih učiti, ako to žele raditi, da paze na spolne bolesti.
    Ako ti smatraš da je ispravna opcija zatvoriti oči i smatrati da se pubertetlije neće seksati zato jer ih nitko nije naučio kako se zašititi- to je mislio i Papa, pa eto-SIDE ko varičela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    a ako ne odu dobiti će što?neopravdani sat?ukor?

ili će jednostavno reći, ako će uopće bit potrebno:ja ne idem u crkvu.
    frendicu u skoli sustavno maltretiraju jer od svih hrvata jedino njena djeca ne idu na vjeronauk

zadnje je bilo da ju je uciteljica presrela i opet navalila jer je njen klinac navodno rekao uciteljici da vjeruj u boga, i onda ju je uciteljica pocela uvjeravati da mali ima pravo ici u crkvu i vjeronauk ako vjeruej u boga. frendica je sve odkantala jer je pitala uciteljicu da sto sa malim koji je njoj isto tako rekao da vjeruej u djeda mraza, i sto sad?

svako toliko se po skoli nastavnicima u takvim situacijama prijeti ustavnim tuzbama (a pravnica je i lajava i ne boji se nikog) ali sto sa ekipom koja je manje odlucna

da li se na djecu vrsi pritisak u skoli ako nisu sastavni dio plemena i ponasaju se drugacije? misle drugacije?

pa djeca u ranoj dobi diskriminiraju jedni druge ako neko nema odgoarajuci mobitel ili garderobu, sto li tek rade djeci koja nisu dio katolicke zajednice

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Witch hunt je to da ja napisem da meni ne pase (zapravo grozim ga se) ateisticki sustav vrijednosti ali sam za sad i zakonom prisiljena djecu predavat u isti, a vama je problem kršćanski savjetnik u školi ili izborni predmet vjeronauk. I Krumpiric vjera u Boga i njegove zakone kakvi su napisani u Bibliji, knjizi za koju Kršćani vjeruju da je pisana riječ Božija, nije isto kao vjerovati da su 2+2=16 Zaboli mene djon dal će se vaša djeca seksat sa 15 i smatrat da je to normalno ili će vjerovat da smo nastali iz ničeg i da ne postoje posljedice našeg života na zemlji, i meni vas sustav vrijednosti smeta jedino onda kada mi je ZAKONOM onemoguceno da imam pravo na odabir sto i kako učiti svoju djecu. A da malo vise istrazujete o evoluciji naišli bi na nevjerojatna znanstvena otkrića osim onih koja su vas učili u gimnaziji ili na faksu. Pa evolucija o kojoj vi tu pišete je i za vrabca na grani već smijurija bez dokaza. Malo manje forumiranja malo vise up-to-date informacija ne samo vjerovati slijepo sto vam govore, mislim koja od vas je doktor znanosti i bavi se tim istrazivanjima na licu mjesta pa da znate sigurno to je tako? Da li bi dali ruku u vatru za teoriju evolucije kakva se danas ući? Ko piše knjige iz kojih dobijete informacije?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako se ne varam, u hrvatskoj se evolucija uči tek u 8. razredu, u sklopu biologije. veliki dio djece, u sklopu vjeronauka, već od prvog razreda uči o adamu i evi. ne?
    roza, osim evolucije, gdje je još problem?
    u matematici?
    hrvatskom?
    povijesti?
    zemljopisu?
    gdje, u kojim činjenicama je problem? gdje, ako isključimo vjeronauk, u školi postoji predmet koji u sebi sadržava sustav vrijednosti?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    mislim koja od vas je doktor znanosti i bavi se tim istrazivanjima na licu mjesta pa da znate sigurno to je tako?
    Ja sam.
    Ne bavim se direktno evolucijom, ali sam blizu tom području. I bavim se istraživanjima na licu mjesta i dobro znam kako se piše znanstveni rad i sva ta istraživanja u koja tako zdušno sumnjaš.
    I ne bih se uopće javljala na tvoj post, ali kad već prozivaš

I ovoj temi sam predvidjela ključanje još nakon prvih par postova, a predviđam joj istu sudbinu i sad. Ovakvim svojim postovima možeš to samo pospješiti da je se brže zaključa. Ali najgluplje mi je od svega miješati evoluciju s vjerskim odgojem jer nemaju veze jedno s drugim. Jedno je znanost koja se temelji na objektivnim i neovisnim istraživanjima, drugo je vrijednosni sustav.

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Još uvijek ne razumijem u čemu je kvaka ove teme?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sheldon Cooper: I will spend the rest of my life here in Texas, trying to teach evolution to creationists.
    Sheldon's mom: You watch your mouth, Shelly. Everyone's entitled to their opinion.
    Sheldon Cooper: Evolution isn't an opinion, it's fact.
    Sheldon's mom: And that is your opinion.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Roza ja i dalje nikako da razumijem sto je poanta tvojih postova, osim da smo svi mi glupi, neobrazovani, moralno iskvaremi.
    To da, zato sto tvoje dijete mora ići u školu (ako mora), sto ti ne želiš, nama ostalima mora biti još triput gore?
    To će pomoći tebi i tvojoj djeci?
    Ako ti moraš dati djecu u školu (ako moraš) a ne želiš, nama ne smije biti problem kršćanski savjetnik u školi?
    Posljednje uređivanje od seni : 03.09.2012. at 11:24

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je roza uvijek zanimljiva, sa svojim ortodoksnim stavovima i uvjerenjima.
    no, eto, post od ronin, mi je nekako - neshvatljiv.
    eto, sad imaš i blagoslov u sklopu nastave.
    djeca su još uvijek na hodnicima, a vjeronauk u školi.
    blagosljivlja se maltene svaka nova kanalizacijska cijev, mise su na televiziji, stav crkve je prisutan itekako u političkom životu zemlje. pa kad je riječ i o zakonima.
    a crkva je ugrožena, potlačena, proganjana.

rekla bi moja prethodnica na topiku - paralelni svemiri. očito.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Roza ja i dalje nikako da razumijem sto je poanta tvojih postova, osim da smo svi mi glupi, neobrazovani, moralno iskvaremi.
    To da, zato sto tvoje dijete mora ići u školu (ako mora), sto ti ne želiš, nama ostalima mora biti još triput gore?
    To će pomoći tebi i tvojoj djeci?
    Ako ti moraš dati djecu u školu (ako moraš) a ne želiš, nama ne smije biti problem kršćanski savjetnik u školi?
    potpis pod seni.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ti to bas tako jednostavno. Govorim iz svojih cipela. Bilo kakvo protivljenje i kontriranje rezultira: razbacanim rasporedom, hrpom rupa u rasporedu, vrijedanjem na finjaka.
    Jedino ne mogu znati do kad cu biti mazohist :D
    Krasno... bas me ohrabruju ovakva saznanja, ako se maltretira odrasle i radi ovakav pritisak sto tek prolaze djeca? Muka mi je kad se sjetim da ce mi dijete za 3 godine u skolu za koju sam vec sad saznala da djeca "uzivaju" na hodnicima, i uz toliko protesta roditelja, uz ministra koji je rekao da bi trebao biti prvi ili zadnji sat je vjeronauk i dalje dio nastave usred satnice u nasoj kvazi-sekularnoj drzavi...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Uopće nema smisla raspravljati dalje na taj način (prvo smo redikuli, pa nismo mi nego je je evolucija redikul, pa su znanstvenici ateisti, valjda samim time redikuli jer vjeruju u ono što već i vrapci na grani znaju da nije istina, itd.). Mogu ti samo reći RozaGroza, da parafraziram tvoju izjavu o tome kako smo uslijed pretjeranog forumiranja nedovoljno i neadekvatno informirani, manje priče - više aktivizma. Da je meni toliko bitno učiti djecu samo mojoj percepciji svijeta i vrijednostima u životu, pokrenula bi akciju za homeschooling, tražila svoja prava do suda ili bi, kao radikalno rješenje, razmišljala o selidbi u mjesto/državu gdje će mi djeca dobiti po meni najbolje obrazovanje. Sigurno ne bi cvilila na forumu kako sam objekt lova na vještice i kako će jednog dana proganjati moju djecu.

Ja sam se za pravo na liječenje koje će mi omogućiti djecu izborila. Borit ću se da se vjersko obrazovanje vrati gdje mu je mjesto - u vjerske ustanove, i da djeca budu samo djeca, bez etiketa katolik, kršćanin, musliman, ateist. Dok moji krenu u školu, nadam se da će tako i biti. A što se tiče kreacionističkog učenja u školi, pa i ti si RozaGroza obrazovana u sustavu ateističkog mraka i ne vidim da je imalo utjecaja na tebe. Misliš li dakle da tvoja djeca nisu u stanju donijeti informirani izbor za sebe, isti izbor koji si ti donijela?

@nana - ova je tema završila ovdje jer je tema za roditelje čija djeca ne pohađaju vjeronauk u školama zaključana prije mjesec dana, dok se ne očisti od raznoraznih uleta. samim odabirom FK debatiranje je i dozvoljeno i poželjno, mada to nije bio cilj teme. Jednom se na Odgoju u vjeri razvila rasprava o MPO, što je kasnije prebačeno u posebnu temu jer uistinu nije bilo mjesto za tu raspravu. Meni nikad ne bi palo na pamet uletiti na odgoj u vjeri i tupiti roditelje kako svoju djecu uče bajkama.

Ima li smisla otvoriti temu odgoja djece bez konfesionalne pripadnosti, pa da tamo bez debatiramo o problemima iz uvodnog posta?
    Posljednje uređivanje od BigBlue : 03.09.2012. at 12:39

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li smisla otvoriti temu odgoja djece bez konfesionalne pripadnosti, pa da tamo bez debatiramo o problemima iz uvodnog posta?
    već odavno sam htjela opet pokrenuti moj stari topic na tu temu. postoji potreba, a postoje bome i rješenja, a vidim sve više i sugovornica, što me posebno raduje.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja bih se prikljucila. ovih dana sam shvatila da me to sve skupa nervira dovoljno da bih se pokrenula i bavila nekim aktivizmom i doprinjela kako znam i mogu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

p.s. pod "stari" topic ne mislim na ovaj što je nedavno zatvoren, nego onaj od prije nekoliko godina, gdje smo mi ireligiozni roditelji raspravljali o našim svjetonazorima i odgoju djece.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    ja bih se prikljucila. ovih dana sam shvatila da me to sve skupa nervira dovoljno da bih se pokrenula i bavila nekim aktivizmom i doprinjela kako znam i mogu.
    imaš moju udrugu ovih tjedana sređujem web stranicu, pa čim to riješim, krećemo s radom

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pa evolucija o kojoj vi tu pišete je i za vrabca na grani već smijurija bez dokaza. Malo manje forumiranja malo vise up-to-date informacija ne samo vjerovati slijepo sto vam govore, mislim koja od vas je doktor znanosti i bavi se tim istrazivanjima na licu mjesta pa da znate sigurno to je tako? Da li bi dali ruku u vatru za teoriju evolucije kakva se danas ući? Ko piše knjige iz kojih dobijete informacije?

rece zena kojoj je cinjenica da je bibliju napisao bog i to da je sve u njoj doslovno tako
    toliko o dokazima, vjerovanju slijepo i navlastito up-to-date informacijama

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cvijeta evolucija je najmanji problem u školstvu, najprije zbog čega ne želim svoju djecu dat i skolu jest slučaj trule jabuke, jer neće moje dijete dobro utjecat na druge već će njega drugi pokvariti, a kao kršćanka vjerujem da je sve sem života po Bibliji pogrešno i tome ne želim izlagati svoju djecu dok su još tako mala. Ali kako BigBlue kaže, šta se ja im bunit, ako mi ne valja nek idem

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cvijeta evolucija je najmanji problem u školstvu, najprije zbog čega ne želim svoju djecu dat i skolu jest slučaj trule jabuke, jer neće moje dijete dobro utjecat na druge već će njega drugi pokvariti, a kao kršćanka vjerujem da je sve sem života po Bibliji pogrešno i tome ne želim izlagati svoju djecu dok su još tako mala. Ali kako BigBlue kaže, šta se ja im bunit, ako mi ne valja nek idem Preko grane a ne kukam tu gdje sam rodjena i gdje mi je cijela obitelj. To je ko pederima rec da odu na pusti otok i nikome neće smetat, iako ja Definitivno prije idem iz hrvatske nego dajem djecu u skolu. Zato me to sve skupa toliko pogađa, da bi ostvarila svoje pravo da odgajam svoju djecu po svojim uvjerenjima moram bjezat iz države a vas pegla vjeronauk u školi a cijeli sistem je ateistican i neki pisljivi vjeronauk nikoga ne ugrožava. I zato Seni ja pišem i ne vjerujem koliko ste svi duplih standarda. S jedne strane Biblija ne smije ni primirisat u skolu jer se kosi sa vašim uvjerenjima i ne želite religijski utjecaj na svoju djecu, a s druge strane ismijavate mene koja to isto ne želim!
    A apropo evolucije, koji je tocno primjer prijelazne vrste??

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

druga su djeca trula jabuka prema tvojima
    kršćanska ljubav prema bližnjima i tolerancija

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ali kako BigBlue kaže, šta se ja im bunit, ako mi ne valja nek idem
    Ne, to nije istina i citiram samu sebe ():
    Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    Da je meni toliko bitno učiti djecu samo mojoj percepciji svijeta i vrijednostima u životu, pokrenula bi akciju za homeschooling, tražila svoja prava do suda ili bi, kao radikalno rješenje, razmišljala o selidbi u mjesto/državu gdje će mi djeca dobiti po meni najbolje obrazovanje.
    Govorila sam iz svoje perspektive rješavanja egzistencijalnog problema, a tu postoje samo tri opcije: fight, flight or adjust.

ne želim svoju djecu dat i skolu jest slučaj trule jabuke, jer neće moje dijete dobro utjecat na druge već će njega drugi pokvariti
    Toliko o toleranciji i vjeri u vlastitu djecu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Npr. ja vjerujem u teoriju da su nas naselili izvanzemaljci, ali živim sa činjenicom da mi djeca u školi uće o evoluciji i o postanak svijeta po Bibliji (ok, više ne ući od ove godine jer sam ga ispisala sa vjeronauka, ali sama teorija mi nikad bila problematična da ju čuje).

I živim prilično mirno sa činjeniciom o tuđim utjecajima na njih, nekako vjerujem da su vrijednosti iz doma dovoljno duboko usađene i da su sposobni razmišljati svojom glavom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    imaš moju udrugu ovih tjedana sređujem web stranicu, pa čim to riješim, krećemo s radom
    tu sam, molim obavijestite me gdje i kad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a na temu evolucije, matsov rodjak vjernik tvrdi da evolucije nije bilo i da su kosti dinosaura podmetnute rada zavaravanja

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    tu sam, molim obavijestite me gdje i kad
    obavijestim sve, pa koga zanima, slobodno neka se pridruži

a vezano za temu, ne radi se tu o djeci, evoluciji, vjeronauku nego o izrazito bahatom ponašanju rekla bih čak trollovanju teme. na osnovu čega, rozagroza, očekuješ razumijevanje za tvoje nedoumice i probleme? na osnovu svog stava prema tuđim problemima i tvog načina raspravljanja i suosjećanja koje pokazuješ prema drugima?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ma ja se vise uopce ne libim reci da nisam ni demokraticna ni tolerantna, netko mora biti i rezimski nastrojen, jbg

mama courage - cekam info i veselim se!

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •