Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Je li potreban razmak između GO i prorodiljnog dopusta 45 dana pred porod?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno Je li potreban razmak između GO i prorodiljnog dopusta 45 dana pred porod?

Pozdrav!

Moj termin je negdje krajem 12. mjeseca. Planirala sam otići na GO 01.10., iskoristiti ga u cijelosti (30 dana, do 12.11.), i onda odmah sljedeći dan, 13.11., otići na 45-dnevni dopust prije poroda.

No, čula sam od prijateljice da kod takvog slučaja - odlazak na 45-dnevni dopust direktno nakon GO - gubim pravo na puni iznos naknade, odosno umjesto 4000 i nešto kuna, dobivam 2000 i nešto. Prijateljica mi tvrdi da bih se trebala vratiti barem na 2 dana na posao nakon godišnjeg odmora (nešto što bih svakako htjela izbjeći), i tek onda ići na dopust. S druge strane, prijateljica kaže da ako idem na dopust 28 dana prije poroda, smijem na dopust otići izravno s GO, bez gubitka dijela naknade.

Unaprijed vam hvala na savjetima.

Pozdrav,
    Ivana

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Go se racuna kao rad jer si zaposlena i primas placu i uplacujes doprinose pa ga mozes koristiti kad god hoces.
    Go ne umanjuje naknadu.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 23.08.2012. at 21:07

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

kao sto je MarijaP rekla,nebuloze ti prija prica...ja sam iskoristila ostatak GO-a od prethodne godine,pa cijeli GO od tekuce godine i odmah nastavno na to krenula sa porodiljnim dopustom 45dn pred termin....i onda prvih 6mj dobivas prosjek posljednjih 6 placa,u racunovodstvu ti ispune formular kojeg nosis na zavod....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Prijateljica ti je nešto krivo čula ili shvatila. Naravno da možeš na GO pa na porodiljni. Dok si na GO si zaposlena sa svim pravima koja ti pripadaju kao zaposlenoj osobi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •