Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Knjiga recepata dohrane!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da ja poklanjam nešto na tu temu, poklonila bih ovo:
    http://harfa.hr/knjiga.asp?n=BEBA%20...0hrani&id=3186

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja

Citiraj Rivendell prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam davala integralne zitarice jos, ali kako ja jedem iskljucivo njih mislim da ce uskoro.
    Mislim da u obzir treba uzeti i kako se inace u obitelji jede, naravno da mi nece dijete biti makrobioticar ako ja nisam, ali necu ga ni sopat jajima i mlijekom kad ih ni ja ne konzumiram.
    ovisi o tome ali ovisi i o tome što je za tebe DOhrana.
    Ja mislim da je dohrana (dakle od 6-12 mjeseci) DOhrana, znači dodatak dojenju, razdoblje kad se dijete uči na krutu hranu, kad se cijeli organizam privikava na nov način prehrane. Ne mislim da svaki obrok u tih 6 mjeseci mora biti ne znam kako hranjiv, jer većinu potreba dijete dobiva iz dojenja. Zato, npr. ne bih dala integralne žitarice, jer su one teže za probavu, i zato što tako malo dijete ne može ih njih iskoristiti sve ono što mogu odrasli. ne bih dala ni jaje, ni mlijeko ni puno drugih stvari.
    kad se organizam navikne na hranu, i kad su mu potrebne veće količine, onda bih uvodila i neke druge stvari...

to je jedna od teorija o dohrani

knjige koje sam čitala sve kreću od pretpostavke da dijete treba od prvoga dana (6 mjeseci ili ranije) NAHRANITI, a po meni to ne da nema smisla, nego je totalna bedastoća. Baš će se dijete najesti od malo mrkvice, pa puno mu je zasitnije i hranjivije dojenje?!?! većina tih dječjih kuharica ko da hoće reć: ajmo sad dojenje baj baj, dohrana dobrodošla. bar ja imam taj dojam.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja

ovisi o tome ali ovisi i o tome što je za tebe DOhrana.
    Ja mislim da je dohrana (dakle od 6-12 mjeseci) DOhrana, znači dodatak dojenju, razdoblje kad se dijete uči na krutu hranu, kad se cijeli organizam privikava na nov način prehrane. Ne mislim da svaki obrok u tih 6 mjeseci mora biti ne znam kako hranjiv, jer većinu potreba dijete dobiva iz dojenja. Zato, npr. ne bih dala integralne žitarice, jer su one teže za probavu, i zato što tako malo dijete ne može ih njih iskoristiti sve ono što mogu odrasli. ne bih dala ni jaje, ni mlijeko ni puno drugih stvari.
    kad se organizam navikne na hranu, i kad su mu potrebne veće količine, onda bih uvodila i neke druge stvari...

to je jedna od teorija o dohrani

knjige koje sam čitala sve kreću od pretpostavke da dijete treba od prvoga dana (6 mjeseci ili ranije) NAHRANITI, a po meni to ne da nema smisla, nego je totalna bedastoća. Baš će se dijete najesti od malo mrkvice, pa puno mu je zasitnije i hranjivije dojenje?!?! većina tih dječjih kuharica ko da hoće reć: ajmo sad dojenje baj baj, dohrana dobrodošla. bar ja imam taj dojam.
    Upravo tako i ja razmišljam o DOhrani.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    Iako sam i sama pobornik blw pristupa moram priznat da kad bi mi netko preporucio ovu knjigu, i kad bi procitala sta o njoj pise na toj stranici - pobjegla bih glavom bez obzira... Knjiga o dohrani a oni o funkcionalnom znanju azijskih zemalja i razvoju sinapsi

A ovisi i o mami - majke koje vole red, raspored i urednost definitivno nece biti impresionirane ovom knjigom
    Pa ak ce vec miksat da bar miksa zdravo, a ne secer i instant pahuljice

Uostalom netko se mora i zaliti na temama "Moje dvogodisnje dijete zeli samo smiksano, na komadice se davi"
    Posljednje uređivanje od sillyme : 25.08.2012. at 06:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •