Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Pitanja novopecene mame

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pitanja novopecene mame

Rodila sam prije 10 dana,na carski.Posto me muce neka pitanja,da ne otvaram za svako pitanje poseban topic,nadam se da moze sve u jednom.
    Dakle-
    1.Koliko dugo moraju trajat lohije/krvarenje nakon carskog?
    Cula sam da traje krace nego kod vaginalnog poroda,ali koliko?
    Meni se cini da je ipak premalo.5 dana je krvarilo,a sad vrlo vrlo malo.Tek mali trag.Bojim se jel to normalno?

2.Sto mislite o zajednickom spavanju bebe i roditelja?
    Nama trima se to jaaako svida,ali nesigurnom me cine svi prijeteci komentari iz okoline-Razmazit cete je i sl.

3.Jel dobro koristit dudu varalicu ili ne?

4.Ako je beba stara 10 dana i skoro uopce ne place,jeli se prerano poveselit da ce takva i ostat il se moze lako pretvorit u placljivicu?

5.Jeli normalno da beba nakon obroka ponekad povrati?
    Ne dogada se uvijek i ne jednako jako,ali do sad nam se par puta desilo i svaki put se jako uplasim da se ne ugusi.
    Cini mi se da jednostavno previse pojede,nezna stati i to onda mora van.
    Inace ne izgleda da je nesto boli.

Eto,nadam se da nisam jako ugnjavila.
    Puno pozdrava od mame-pocetnice

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

1. ne znam, nažalost
    2. ako vam tako odgovara - uživajte! bar na ovom forumu možete pronaći totalnu podršku za zajedničko spavanje (i mi spavamo skupa!)
    3. ako dojite, pokušajte svakako BEZ dude
    4. može se promijeniti.
    5. naravno. bljuckanje je uobičajeno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo, cestitam

evo odgovora na brzinu

ne znam. meni dugo nakon oba carska, cca 5 tj

jedino prihvatljivo. a razmaziti je neces na taj nacin

3.Jel dobro koristit dudu varalicu ili ne?
    nije preporucljivo, ako dojis, jer se jos nije uspostavila ponuda i potraznja

4.Ako je beba stara 10 dana i skoro uopce ne place,jeli se prerano poveselit da ce takva i ostat il se moze lako pretvorit u placljivicu?

ne znam

je

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

da te utješim što se tiče plakanja,naša Noa nije plakala ni kada je imala par dana,a ni sada ne plače. ona se isplače kada idemo na cijepljenje i to joj je svo plakanje

enola

Početno

Lohije/krvarenje nakon carskog mi je trajalo oko mjesec dana (prvih tjedan dana ozbiljno a onda pomalo). I ja sam bila protiv dude ali ga je MM navukao (jer je njemu to taaakoo slaaatkooo)(sad ću ga pustiti i da ga skida s dude kad dođe vrijeme za to).
    Moj je u početku dosta bljuckao i povraćao i mene je bilo užasno strah da se ne zaguši ali, Bogu hvala, prošlo i to. Sad bljucne tu i tamo ali sve ok.
    I opće ne plače

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

1.Ja prvih 5 dana uopće nisam krvarila, pa sam pitala doktora jel' to ok i on je rekao da je i da će biti nešto krvarenja, ali da me on dobro očistio :? pa je zato manje krvi. Nakon toga je bilo krvarenje cca 3-4 dana, a onda samo iscjedak bez krvarenja cca 3 tjedna.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Pitanja novopecene mame

ne nzam ali mojoj frendici je trajalo nesto dulje od tebe.

mislim da je za tako malu bebu to super stvar i samo uzivajte... naovomforumu ces naci puno mama koje to prakticiraju i jako dugo. i cini mi se da sve 5... ako tako uzivate nemoj dozvoliti da ti neko pocne govoriti o nekakvoj 'stetnosti' zajednickog spavanja. moj luka vise ne spava s nama (kad jebio takomali imao je madrac uproduzetku s nasim, pa poslije kindac sa skinutom stranicom isto spojen s nasim madracem a sad spavas nama u sobi u svom kindacu...) sam je pokazivao da hoce spavati blizu nas ali ne 'prilijepljen', meni je bilo malo zao ali... radila sam kako sam osjecala da mi 'govri' i pokazalo se dobro.
    3. Jel dobro koristit dudu varalicu ili ne?
    ne, ako ikako mozes izbjegni to... pogotovo dok je tako mali.... moze doci do konfuzije s prihvacanjem cike...

ne bi znala... vjerojatno ce se mijenjati... ali ja bi se sigurno poradovala...

kolikomi je poznato, dosta beba malo bljucne nakon obroka... to nije povracanje- ako izbaci puno hrane u mlazu (onak,u 'luku') onda je to povracanje.

puse tebi i tvojoj maloj bebici!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću odgovoriti samo na ovo pod 4. .. po nekim knjigama najviše plače beba sa 6 tjedana.. znači povećava se do tog 6tog tjedna, oda opet plače sve manje i sve su dulji periodi "tihe budnosti"...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nije plakala ni kada je imala par dana,a ni sada ne plače.
    Isto i kod nas.

Spavamo zajedno veći dio noći i super nam je, pogotovo meni jer se ne moram dizati za papanje (moram priznati da sam se preporodila kad smo to počeli prakticirati).

A da ćemo ga razmaziti sam čula za nošenje, uspavljianje, zajedničko spavanje. Pa eto još ga nisam uspjela razmaziti, a trudim se...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

1. ne znam
    2. mi ne spavamo skupa, ali ako ste svi sretni i zadovoljni onda, zašto ne.
    3. svi kažu ne, ali ja moram priznati da je naš žabac koristi pred spavanje, a zadnje vrijeme kao dragu igračku, ne duda, već se s njom igra, a i masira si desni jer ga sad muče.
    4. meni su rekli da beba koja ne plače je zadovoljna beba, a da plaču kad im nešto smeta ili nedostaje. za sad kod nas i je tako, što će reći iz našeg iskustva imaš za sad zadovoljnu bebu.
    5. da u početku je to bljucanje bilo često, ali s vremenom se smanjilo i sad je jako jako rijetko.

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu ti samo cestitati :D jer su cure vec sve rekle

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JA sam ti rodila na carski i meni je bilo slično kao i tebi s tim da mi se mjesec dana nastavilo krvarenje ali oskudno.Što se tiče zajedničkog spavanja,ja ti baš nisam za to,mada Tea spava s nama.JAko je nemirna,često se budi,vrti i ja spavam na 10 cm kreveta,a trudna sam već 6 mjeseci.NAstojim je odviknut od toga.Ti opet uradi kako misliš da je najbolje.
    Što se tiče dude,moja je dudu prihvatila sa mjesec dana a dojila sam je godinu dana!
    Što se tiče plakanja i moja je bila mirna prvih sedmicu dvije,a onda je postala malo nemirnija.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam isto rodila carskim,bilo je takvih bolova no sada je sve ok(skoro 6 mj poslije)!
    naša beba nije bila plačljiva od kada je stigla iz bolnice ni dan danas,stvarno dobra curica.nažalost( ili na sreću )dudicu koristimo silikonsku i sve je ok iako je ona na adaptiranom no ako dojiš možda bolje da ne počneš davati dudicu da se beba ne zbuni!isto tako naša cura je jako,jako bljuckala u prvo vrijeme i znala je i povratiti onako u luku no nije zabrinjavajuće ukoliko nije iza svakog obroka!s vremenom je bljuckanje stalo!znalo je i mlijeko krenuti i na nos pa se počne gušiti,baš nas je bilo strah tih dana ali kažem kratko je trajalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •