Bok mame, tate i svi ostali, prihvaćamo bilo kakvu ideju i savjet.

Naime, naša curka od tek navršenih 7 mjeseci ima novu "foru" za koju se usrdno nadam da je samo faza i da ćemo uskoro zaboraviti na naše noćne bedastoće. Do sada je imala faze kada je odspavala i po 7-8 sati u komadu, pa onda pojela i nastavila još par sati. To je bilo rjeđe, češće bi pajkila od 3-5 sati, pa jela i odmah lijepo nastavljala dalje spavati.

Imamo uspostavljen lijepi ritual za noć, kupanje, maženje, klopica, pajkenje. Tijekom dana smo posvuda, puno se igra, već počinje puzati i bude stvarno umorna kada zapajki. Kada se probudi za hranjenje, atmosfera je tiha, nema ništa što bi je moglo razbuditi.

E sad unatrag tjedan dana, zapajki u normalno vrijeme, a onda se probudi usred noći na papanje i jednostavno se razbudi. Ne plaće, ne bude nervozna, čak štoviše, vesela je, brblja, "pjeva", spremna je za akciju.

Pokušavali smo svašta:
- Maziti je u kinderbetu u mraku (ali se vrti na sve strane, igrala bi se, puzala).
- Staviti je između nas, nježno dragati u tišini ili joj pjevušiti, nježno nešto pričati. Nakon nekog vremena se ne uspava (premda zna trljati očice), nego počne plakati, ne dižem je odmah, nego pokušavam maziti i utješiti, no počne jako plakati (suzice i sve) pa ide sljedeći pokušaj
- nošenje na rukama, hodanje u mraku, nunanje u polumraku
- skakanje na lopti - nekad je znalo upaliti, sad nula bodova
- vozanje u kolicima po stanu u mraku - uživa, ali od pajkenja ni P

Na kraju pribjegnemo posljenjoj opciji i muž je ode voziti u autu po kvartu i onda je zaspalu donese doma i stavi u kinderbet i to je to.

Je li ovo faza, što radimo krivo i imate li ideja što napraviti. Nipošto ne želim da auto bude naš način uspavljivanja, onda smo nadrapali trajno. Tome pribjegnemo kada je uspavljujemo sat, dva, s nikakvim uspjehom. Također je ne želim staviti u kinderbet i dopustiti da mi plače, to nije metoda koju podržavam. Jedino što me tješi je pomisao da je to neka prolazna faza zbog vrućine ili već nečega, ali me također strah da ovako ne bude trajno.

E da, nisu zubići, niti je išta muči, jednostavno se razbudi i vesela je.

(Ako postoji ova tema ili slična negdje, molim moderatore da spoje).

HVALA!!!