Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: izleti s vrtićem

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno izleti s vrtićem

Vode li vrtići vašu djecu na izlete i kako ih prevoze?
    Jesu li to autobusi sa pojasevima prikladnim za djecu ili ih samo potrpaju u autobus da se drže za sjedala ( po mogućnosti da sjednu i po troje na dva sjedala.
    Čini mi se da ih naš vrtić vozi bez pojaseva ( ne znam točno jer smo mi još premali pa ne idemo nigdje).

Molim vas za mišljenje!

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kod nas se voze zavezani s pojesevima (u dvije točke).

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Što napraviti u slučaju da grupa ide u autobusu bez pojaseva, pustiti dijete da ide i nadati se da se ništa neće dogoditi ili ga ostaviti u vrtiću s drugom djecom....
    Posljednje uređivanje od thara : 24.08.2012. at 09:14

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Naši idu razmjerno često i uvijek su imali buseve s pojasevima i sjedili svaki na svojem mjestu. Inzistiram na vezanju i obično sam ušla u bus kad su išli i uvjerila se da mi je dijete vezano, a primijetila sam s vremenom da su odgajatelji počeli redovito vezati svu djecu. Puno ovisi o vrtiću, još više o roditeljima. Ako roditelji inzistiraju, lakše je postići da se djeca adekvatno prevoze. Problem je kad si sam pa kad se drugi roditelji obruše na tebe jer tražiš previše.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Naši idu razmjerno često i uvijek su imali buseve s pojasevima i sjedili svaki na svojem mjestu. Inzistiram na vezanju i obično sam ušla u bus kad su išli i uvjerila se da mi je dijete vezano, a primijetila sam s vremenom da su odgajatelji počeli redovito vezati svu djecu. Puno ovisi o vrtiću, još više o roditeljima. Ako roditelji inzistiraju, lakše je postići da se djeca adekvatno prevoze. Problem je kad si sam pa kad se drugi roditelji obruše na tebe jer tražiš previše.
    potpisujem od riječi do riječi

ja sam babaroga odgojitelj koji diže frku ako autobus nije adekvatan i nema pojaseve ...

prije rezervacije autobusa imam par točaka koje naglasim i za koje kažem ako nisu ispunjene neću platiti autobus

do sada sam svaki put imala uspjeh

problem se javlja ako je nekim odgojiteljima nebitno da li je 2-3 djece na sjedalu i imaju li pojas ili ne

meni je to jako bitno i inzistiram na tome po cijenu otkaza izleta

centar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

autobusi imaju pojaseve, a u nasem vrticu izleti ionako nisu bili za djecu mlađu od pet godina ( ni ikakvo prevođenje autobusom za njih nije postojalo, tako da nisu isli na klizanje na salatu, kljucic brdo, grad mladih, stara vodenica...)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u našem se vrtiću u pravilu ne ide prije 5.5tj. 6godina starosti deteta, tak da mlađi nikako nisu mogli ići sa starijima

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod nas je granica bila 5g, malo nezgodno za miješane grupe, kad jedni idu, a drugi ostaju.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 24.08.2012. at 15:08

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Uvijek vezani, s pojasom u dvije točke. Poznavajući moje, bunu bi digli da bus krene a oni nezavezani.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dižem temu i molim pomoć...
    ćupi je krenula na izlete s vrtićem ... konačno ispunjen uvijet od pet godina!
    i došle slike s prvog izleta...i vidim djeca nisu vezana
    a na roditeljskom sam uredno pitala i dobila odgovor da, autobus je baš za prijevoz djece, osigurani su pojasevi, naravno da će se vezati...
    onda nabrušena dođem u vrtić i pitam tetu zašto nisu bili vezani, ona mi kaže da nije primjetila jer su klinci rekli da će se zavezati sami!!!
    pa kako nije vidjela da autobus pun petogodišnjaka nije vezan?!?!?!

no, danas idu ponovo na izlet i ja pitam ima li autobus pojaseve i naglasim da želim da joj pomognu zavezati se, kad eto odgovora...dobili su uredbu da se djeca na dužim putovanjima ne vežu zbog neke nesreće koja je bila prije dvije godine (stvarno se sad ne mogu sjetiti na koju se referiraju) kada djeca nisu uspjela izaći van jer su bili vezana.
    zanima me da li postoji neki zakon, uredba ili sl. čime bi bilo propisano, jasno i transparentno kako se djeca trebaju voziti u autobusu?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

idu busevima s pojasevima u 2 tocke. cak i kad su isli na odmorka na klizanje imali su zetov bus koji je imao pojaseve.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ninik, bas cudno :/
    prosle godine su isli na 3 izleta, u grad mladih i 2 tjedna svaki dan na salatu i svi busevi su imali pojaseve. moja se hvalila kako se sama vezala

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne znam da li postoji uredba, ali vozaci su nam nekoliko puta napomenuli neka se djeca ne vezu jer u slucaju nesrece se ne stignu odvezati. Kazu da je to najgore kod vrticke djece, jer bi tu vecinu teta morala odvezivati.
    Navodno je najgore sto ti svi busevi u slucaju nekakve nesrece ako se zapale, planu u par minuta.
    Kad razmislim, ima smisla kao i opasnost ako su djeca nevezana.
    Mozda imaju autosjedalicari neka friska istrazivanja?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ninik, bas cudno :/
    prosle godine su isli na 3 izleta, u grad mladih i 2 tjedna svaki dan na salatu i svi busevi su imali pojaseve. moja se hvalila kako se sama vezala
    Busevi uvijek imaju pojaseve, pri ulasku u bus ih uvijek sve provjerimo (da ne bi bilo prijave stete koju klinci nisu napravili).

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I da, nemam razloga ne vjerovati vozacima, jer je za njih i agenciju jednostavnije ako su djeca vezana (nema sporadicnih ustajanja sa sjedala).
    Kontrole se povremeno voze iza autobusa i ako vide hodanje po busu, zaustave bus i naplate kaznu.
    Kazu da za nevezanje ne naplacuju kazne. Zato me bas zanimaju istrazivanja.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da li postoji uredba, ali vozaci su nam nekoliko puta napomenuli neka se djeca ne vezu jer u slucaju nesrece se ne stignu odvezati. Kazu da je to najgore kod vrticke djece, jer bi tu vecinu teta morala odvezivati.
    Navodno je najgore sto ti svi busevi u slucaju nekakve nesrece ako se zapale, planu u par minuta.
    Kad razmislim, ima smisla kao i opasnost ako su djeca nevezana.
    Mozda imaju autosjedalicari neka friska istrazivanja?
    Meni je to ok, jer i sama sam kada sam probala zavezati pojas u busu imala problema sa otkopčavanjem istoga.
    Rađe da mi je dijete nevezano, nego da izgori.
    A sada za sve dušobrižnike, djeca mi se u autu voze vezana UVIJEK.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bus će se zapaliti ako se razvali a kad se razvali,nevezano dijete je ionako već mrtvo jer je letilo u šajbu.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovim zakonom je propisano da autobus mora imati pojaseve, ali nigdje nije eksplicitno naznačeno da djeca moraju biti vezana...
    voljela bi naći negjde nešto da točno piše da djeca MORAJU biti vezana u autobusu...ili ako je slučaj da ne moraju...da baš piše da ne moraju...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zar to nije u zakonu?
    bas kao sto i na zadnjem sjedistu auta osoba mora biti vezana?

Zakon o sigurnosti prometa na cestama

Članak 163.
    (1) Vozač i putnici tijekom vožnje u motornom vozilu na sjedalima na kojima su ugrađeni sigurnosni pojasevi, dužni su koristiti pojas na način koji je odredio proizvođač sigurnosnog pojasa.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    bus će se zapaliti ako se razvali
    Ma da. U zadnjih pet godina znam dva slucaja da se bus zapalio bez sudara. Jedan izgorio do kraja (srecom, bilo samo par klinaca i svi su stigli izaci), drugi ne.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

uglavnom...izlet je prošao i kaže teta da se jedino ćupi uredno vezala...
    baš mi je to bez veze...vežem ju do vrtića, 100 metara, i sad bi ju trebala pustiti na izlet nevezanu...i rekla sam joj neka se samo ona lijepo sveže ako ima s čim...pa je tako i napravila

ali sam pitala kolegicu čiji muž radi u školi...pa kaže da zakon je da se moraju vezati ali većina autobusa nema pojaseve...pa im tako gledaju kroz prste jer im je bitno da je autobus noviji, suradnja dugogodišnja nego da bus ima pojaseve
    tako da mislim da je ovo ne vezanje kao mjera predostrožnosti samo glas busnog lobija....

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Jučer sam kroz prozor vidjela nešt o na što sam se skroz naježila: tete su osobnim automobilima vozile djecu na nekakvu predstavu, i to: djeca nevezana i stavili su ih u auto koliko ih je stalo. Danas sam to priopćila ravnateljicii rekla da mi se to ne sviđa i da ako grupa mog sina bude išla nekamo da mi kažu pa ću im ostaviti sjedalicu. Njene riječi su bile da im sjedalica zauzme previše mjesta u autu pa da tako mogu staviti manje djece ( btw na zadnjem sjedalu smiju sjediti samo 3 osobe) i da ću onda ja voziti svoje dijete ili će ono ostati u vrtiću. Muž i ja smo doslovno pošizili, čak smo spremni zvati nadležne institucije.
    Zanima me je li netko imao slična iskustva...

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Zaboravila sam napomenuti da mi našu djecu još nismo vozili odvezanu, čak i kad idemo do vrtića koji je udaljen nekih 250-300m.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja znam slučaj privatnog vrtića gdje djecu (predškolce) potrpaju u svoje aute i voze na neki "bliži" izlet i sl. brrrrrrrrr

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

To sigurno nije u redu, srećom u našem vrtiću nema problema. Žalosno je i da odgajateljice moraju voziti djecu na predstave osobnim automobilom, neznam, to mi je nekako jadno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj thara prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer sam kroz prozor vidjela nešt o na što sam se skroz naježila: tete su osobnim automobilima vozile djecu na nekakvu predstavu, i to: djeca nevezana i stavili su ih u auto koliko ih je stalo. Danas sam to priopćila ravnateljicii rekla da mi se to ne sviđa i da ako grupa mog sina bude išla nekamo da mi kažu pa ću im ostaviti sjedalicu. Njene riječi su bile da im sjedalica zauzme previše mjesta u autu pa da tako mogu staviti manje djece ( btw na zadnjem sjedalu smiju sjediti samo 3 osobe) i da ću onda ja voziti svoje dijete ili će ono ostati u vrtiću. Muž i ja smo doslovno pošizili, čak smo spremni zvati nadležne institucije.
    Zanima me je li netko imao slična iskustva...
    Ovo je strahota, pa koliko ih onda stave u jedan auto? Mislim da bi se u svakom slučaju trebali žaliti upravi vrtića i ako ne prolazi onda pozvati policiju da im održi predavanje o sigurnosti u prometu.

Naš vrtiće je u gradu, pa po gradu idu pješice, a ovaj tjedan će ići na izlet u autobusu s pojasevima.

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Čini mi se da ih je bilo po četvero na zadnjem sjedalu. Vrtić je privatni i razgovarala sam jutros s ravnateljicom i njen odgovor je bio koma: Njene riječi su bile da im sjedalica zauzme previše mjesta u autu pa da tako mogu staviti manje djece ( btw na zadnjem sjedalu smiju sjediti samo 3 osobe) i da ću onda ja voziti svoje dijete ili će ono ostati u vrtiću. Što reći dalje, a o vožnji u autobusu da i ne govorim, mislim da je pojam vezanja totalna apstrakcija. Mislim da bi im mogla gospoda u plavom pokucati na vrata.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moje danasnje iskustvo:
    Curka (5 godina) je jucer bila na predstavi u kazalistu, dosla je sva puna dojmova i kako je bilo super jer su sjedili po troje!!! u autobusu jer nije bilo mjesta i naravno da nisu bili vezani ... i ja i MM smo naravno reagirali, da bi nam teta rekla da su one stajale za vrijeme voznje?!?

Uglavnom nazvala sam pedagogicu koja se bavi inace organizacijom tih izleta/posjeta i zena mi kaze 'Znate, iz mog iskustva vam kazem da mi djecu inace nismo vezali jer smo u konzultacijama?! sa prijevoznikom dobile uputu da ne vezemo djecu jer to nije praksa.' HALO?!
    Zna ona za pravilnik i pojaseve i tak to ... uglavnom je nakon svih mojih argumenata rekla da ce traziti dodatna objasnjenja i o tome me obavijestiti.

A zasto su se vozili po troje ... kao imali su eto viska djece pa se ispricavaju jer nisu mogli nekoj djeci reci da ne mogu ici ... pa naravno kad su ta ista djeca platila ne jeftinu ulaznicu za predstavu koja uključuje prijevoz ... katastrofa!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •