Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Odlagalište Jakuševac - revolucija

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja stavljam tetrapak u papir, tako nam je pisalo na letku koji smo bili dobili što gdje ide.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    na nasim plavim kontejnerima je naljepnica komunalnog da tu spada i tetrapak :/

onda spada
    kod nas na plavim kontejnerima nema tetrapaka nacrtanog

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja zivim na jakusevcu. Danas zvala novinare i snimali su nas. NISTA NE DOBIVAM a i ne treba mi jer mi je ispred prozora farma svinja koje smrde vise nego odlagaliste. I samo jedno cu reci OVI JAKUSEVCANIMA ZA 4500 KN VISE NE SMRDI NISTA a nasa djeca isti zrak udisu i kazu mi smo tu godinama vi samo 10. :/

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

1.) Ne sviđaju mi se prosvjedi bilo koje vrste jermislim da ima pametnijih načina za rješavanje problema, ali isto tako moguvjerovati da je ljudima dokuferilo...
    2.) misljenje?

sve to stoji smrad nepodnosljivi,razumijemstarosjedioce ali mi dizu tlak oni koju su se doselili unazad par godinapokupovali jeftina zemljista/kuce i sada se bune...
    znaju gdje dolaze i nisu trebali ni doc...
    3.) sada se nesto prica da na jakusevcu nije nikadabilo nista jeftinije od ostatka zagreba ,onda koga vraga su uopce i isli tamoako su mogli bilo gdje otic?
    4.) zbog tih par "novih" cijeli zagrebispasta i samo mozemo cekati hoce li koji kamion na ovoj zegi napraviti BUM!!!
    a dane pricam kako je samo radnicima ,mozda im nece ni platiti ove dane sto"sjede" pored kamiona ,a kasnije ce raditi dan i noc da svepociste...
    5.) Jakuševacje smrdio uvijek, po ljeti posebno. To ne znači da se ljudi ne trebaju buniti,ali opet, ostaviti nas sve u smeću nije rješenje. Iako, razumijem da su možabili prisiljeni ovako postupiti.
    6.) Kakvi god bili motivi za blokadu Jakuševca, oninisu takvi da mogu držati kao taoce cijeli grad.
    7.) Ne znam je li Bandić nagovorio ljude ili su sesami dosjetili kad su dan ranije vidjeli Riječane na TV kako rade istu stvar...
    8.) te da ih se izuzme iz Naredbe prema kojoj nesmiju držati domaće životinje na području oko odlagališta."
    adomaće životinje oko odlagališta - to ne bih dala nikad.
    9.) Definitivno potpis na tvoj post! Moj tata jedugogodisnji radnik cistoce bio do par mj.unazad! I bas tako! Tamo jeodlagaliste smeca puno prije nego je naselje postojalao! E onda je cijena m2,bila za grah pa svi posrnuli u gradnju, a sad bih sto da se jakusevac zakaci nakuku i negdje prenese! A sto se tice dozvole, pa ni rotor u remetincu nemauporabnu pa se vec desecima god.vozimo kroz nj.! Nista novoga u tom dijelusustava!
    10.) Ja zivim na jakusevcu. Danas zvala novinare isnimali su nas. NISTA NE DOBIVAM a i ne treba mi jer mi je ispred prozora farmasvinja koje smrde vise nego odlagaliste. I samo jedno cu reci OVI JAKUSEVCANIMAZA 4500 KN VISE NE SMRDI NISTA a nasa djeca isti zrak udisu i kazu mi smo tugodinama vi samo 10. :/

Javljam se kao stanovnica Mičevca već cca 11 godina, tu sam se udala a prije toga sam živjela u Velikoj Mlaki u kojoj se isto osjeti smrad. MM je cijeli život u Mičevcu, dakle nije baš imao neki izbor.

1.) Na ovim problemima se radi već godinama, samo obećavaju i nitko ništa ne radi da se to mjesto sanira, naravno da je ljudima više dosta puke priče. Nismo se poveli za Riječkim primjerom jer smo već krajem proljeća imali jedan prosvjed, gdje je svašta obećano a ništa napravljeno. Osobno sam bila na tom prosvjedu, dok na ovom nisam jer smo bili na moru. Da ljudima je dosta svega, bolesni su, smrdi nam svakodnevno, imamo zabranu ikakve gradnje već godinama, nalazimo se bukvalno na smetlištu a proglašeni smo vodozaštitnim područjem ( nije li to totalni apsurd) , svakog trena možemo biti dignuti u zrak zbog emisije štetnih plinova.
    2. i 3. i 4.) Ovi koji su se doselili u zadnje vrijeme su znali kamo dolaze, kvadrat stana se kreće 1000-1300 E, ima i povoljnijih kvadrata u okolici tako da su ljudi imali boljih solucija. Veći su problem ovi koji su gradili zgrade na tom području, kupili zemlju za male novce, izgradili zgradurine i sada žele prodati pošto poto.
    5.) Smeće se posebno osjeti ljeti, ali kod nas smrdi i ostala godišnja doba. Ne ostavljamo vas mi u smeću, nego glavešine. Mi u tom smeću živimo doslovce cijeli život. Ovo je više jedini izbor koji imamo a da nas se čuje. Nekako je ljudima OK prosvjed protiv cijene mlijeka, prolijevanje istog po cesti da se dobije par koja kuna više, a mi koji živimo na "vašem" smeću smo bezobrazni, neljudski i neetični jer se borimo za svoja prava. Mlijeko i mliječne prerađevine ne koriste svi, dok smeće svi stvaraju.
    6.) Razlozi i jesu takvi da drže kao taoce cijeli grad, jer to je smeće cijeloga grada koje mi moramo udisati i koje nama truje živote, a ne onima koji ga stvaraju.
    7.) Već sam odgovorila da ovo nije prvi prosvjed, imali smo prije par mj isto jedan kratak prosvjed, isto su kamioni stajali i nitko nije ni primjetio da se nešto događa jer je trajalo svega par sati a ne par dana. Dok smeće drugima ( osim nama) ne stigne do grla, neće očito biti napravljeno ništa da se spriječi daljnje dovoženje, nagomilavanje i neprerada u Jakuševcu ( usto sada se dovozi nelegalno jer nemaju dozvole).
    8.) Domaće životinje se drže tu od pamtivjeka, ljudi ovdje od toga žive. Ne životinje nisu na smeću - smetlište je ograđeno, nego u dvorištima, štalama, posebnim livadama itd. Zabrana držanja je zbog nove gospode u stanovima kojima smeta miris životinja. Još jednom - kada ste kupovali, znali ste da je to selo a ne grad, nemojte se više žaliti na nešto što je tu bilo puno prije vas.
    9.) http://www.jakusevec.4t.com/jakusevec.htm
    Ovdje je djelomična povijest Jakuševca, sumnjam da ti je tata dovoljno star da je zapamtio ove spomene Jakuševca iz 18 st, o onoj 1334 da ne govorim. Ne Jakuševec nije novo naselje i da smeće je došlo puno poslije Jakuševca i Mičevca.
    10.) Prije kupovine bih svakako provjerila kakvo je stanje u okolici, ima li farma životinja koje bi mi mogle smetati, izvora buke koji mi remete san i slično. Životinje imaju miris, doselili ste se u selo a ne grad, ne možete sada vi tražiti da se ljudima ukine nešto što je tu bilo puno prije vas. Da Jakuševčani se bave stokom, svinjama, kravama, imaju i koze, kokoši, patke, mnogi su u taj posao uložili novac, sagradili si adekvatne prostore za uzgoj, uložili godine rada, truda, mnogi i cijeli svoj život, također su se time bavili i njihovi roditelji, djedovi i pradjedovi. Ako vam to smeta, prodajte stan a ne otkidajte ljudima njihov kruh svagdašnji.

Još nešto, istina je da su ljudi sve bolesniji. MM danas ide na sprovod prijatelju koji je imao samo 42 godine, a umro je od raka, iznenada, u tim godinama. Sve više ljudi oboljeva, mnogo je mladih koji imaju rak, tumore, razne boleštine, svako malo neko mlad umre. Nije više životni vijek kao drugdje po 80-90 godina već su to u principu mladi ljudi 30-60 godina.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja razumijem i starosjedioce i došljake u Jakuševac.
    Svako ima svoje argumente za određene stavove i ti argumenti stoje.
    I nitko nije u krivu.
    S jedne strane su starosjedioci koji, kao što kaže zibba imaju potrebu zadržati svoj način života.
    Ali Jakuševac nije selo, ono je sastavni dio grada Zagreba. I stvari se mijenjaju.
    Tako su npr. moji baka i djed došli poslije drugog svj. rata iz Strmca u Remetinec. I što se nakon nekog vremena dogodilo. Zabranili su im da drže svinje i tako je bilo. I više nisu držali svinje. Znam, drugačije je to kad netko ima farmu i uložio je u tu farmu ogromne novce i živi od toga on i cijela obitelj.
    Možda je krivo i to što se dopustilo da se grad širi i guta sela u svojoj okolici. Pa se u samoj blizini starog dijela sela u kojem žive ljudi tradicionalnim seoskim životom, grade stambene zgrade.
    Ali i čudi me kako se sad problem odlagališta Jakuševac pretvorio u problem držanja životinja u Jakuševcu. Pa se isto tako problem odlagališta Jakuševac pretvorio u sukob starosjedilaca i došljaka, zatim u problem bespravnih objekata i njihove legalizacije i tako dalje i tome slično.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakve veze bespravna gradnja (tj. njezina besplatna legalizacija, wtf??!) ima sa problemom odlagalista
    to sto zive na Jakusevcu, ih amnestira od obveze ishodjenja gradjevinske dozvole?
    ovo je cista ucjena, mislim da su si zabili autogol sa ovim zahtjevom

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku

Još nešto, istina je da su ljudi sve bolesniji. MM danas ide na sprovod prijatelju koji je imao samo 42 godine, a umro je od raka, iznenada, u tim godinama. Sve više ljudi oboljeva, mnogo je mladih koji imaju rak, tumore, razne boleštine, svako malo neko mlad umre. Nije više životni vijek kao drugdje po 80-90 godina već su to u principu mladi ljudi 30-60 godina.

sve stoji sto si napisala...
    no samo me zanima zasto vise ljudima nista ne smeta nakon sto su odlucili vratiti naknadu???-da je bilo u pitanju smrad,zdravlje i ostalo mene nebi novci zadovoljili onda bi se zasjela tamo dok ne odluce maknuti smetliste...
    tako da su ovdje samo novci bili u pitanju...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nisu u pitanju samo novci, tko kaže da se uz ekološku rentu, koja je inače normalna u svijetu za stanovnike uz odlagališta, spalionice i slično, ljudi ne žale. I tada se ljudi razboljevaju, ali imaju i sredstva na vrijeme otići k doktoru i u nekom normalnom roku obaviti potrebne pretrage u privatnim angažmanima jer normalnim putem nema šanse išta napraviti. Uzmimo za primjer film Erin Brockovich gdje su ljudi zbog smetnji zbog zagađenja ipak dobili novce. Ne to ih nije spasilo i diglo iz mrtvih one koji su prije vremena otišli s ovoga svijeta, ali je živima dalo priliku da nešto i naprave.
    Gle, ja da imam mogućnosti otišla bih živjeti drugdje, ali ovdje imamo kuću u koju smo uložili dosta novaca i tu su nam obitelji. Ja osobno bi najradije otišla čim dalje od Zagreba i njegovog užurbanog ritma života.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja stvarno nemam nista protiv ekoloske rente, ali protiv legalizacije bespravno izgrađenih objekata, na ovaj nacin, stvarno imam...ovim zahtjevom ovi su prosvjedi izgubili svaku moju podršku, vjerujem da je tako i s većinom ostalih građana zagreba.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja stvarno nemam nista protiv ekoloske rente, ali protiv legalizacije bespravno izgrađenih objekata, na ovaj nacin, stvarno imam...ovim zahtjevom ovi su prosvjedi izgubili svaku moju podršku, vjerujem da je tako i s većinom ostalih građana zagreba.

X

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    x-potpis na ovo

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

To ni meni nema smisla, ali problem je opet taj da imamo zabranu gradnje u Mičevcu jer smo, kao što rekoh, vodozaštitno područje ( kojeg li apsurda, pa živimo na smetlištu) i nemamo dozvoljenu gradnju. Ja bi prije bila onda za to da dozvole opet gradnju na našem području, pa neka se ovi koji imaju nelegalne objekte bore da isposluju papire, ali da možemo graditi dalje kako treba.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •