Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Odlagalište Jakuševac - revolucija

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno Odlagalište Jakuševac - revolucija

Već treći dan odlagalište Jakuševac blokirano je od strane mještana sela Jakuševac i Mićevac. Smeće se ne odvozi. 80-tak kamiona Čistoće stoji nadomak odlagališta prepuni smeća. Kante i kontejneri u Gradu se pune. Kada će se prepuniti?
    Koje je rješenje?
    Da li je pobuna građana Jakuševca izazvana neplaćanjem naknade za umanjenje vrijednosti nekretnina, nesnosnim smradom koji se širi okolnim kvartovima, prilikom da ovom pobunom iskamče neke druge beneficije (npr. besplatno legaliziranje bespravno sagrađenih objekata) ili nešto slično.
    Činjenica je da vremenske prilike nisu pridonijele pozitivnoj situaciji glede širenja smrada sa odlagališta. Također sam čula informaciju da firma Viadukt koja je trebala smeće nakon odlaganja, pokrivati zemljom, nije obavljala svoj posao.
    Činjenica je da ljudima nisu isplaćivane naknade ove godine, jer je nešto u proceduri zapelo. Nisam se time bavila jer me nije interesiralo, ali me vrlo zanima rješenje problema odlagališta.
    Kakvo je vaše mišljenje o ovome?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Teško je tu biti pametan kad većina nas sa strane zna samo ono što čujemo na vijestima... Uvijek ima neka kvaka.

O spalionici se govori već dugo, predugo.... Baš me zanima gdje je to zapelo. I što je s onim PUTO postrojenjem koje je propalo ili nekako neslavno završilo??? Najlakše je reći "nema se novaca".

A s druge strane, čini mi se da birokracija štopa uvijek i svuda.

Skrenut ću (minimalno) s teme i spomenuti ovo - nedavno sam na radiju Sljeme čula priču o reciikliranju građevinskog otpada na Jakuševcu. Sve najbolje o projektu i slično, ali kaže njihov direktor ovo "Postrojenje je nabavljeno 2000. godine i nije stavljeno u funkciju do 2012!" Evo koga zanima, ovo sam na brzinu našla: http://www.zgh.hr/default.aspx?id=1374 Ovo je dokaz da se može puno toga bolje napraviti, kad bi bilo volje. Nitko me neće uvjeriti da je NABAVLJENA oprema morala stajati više od 10 godina bezveze, to je sramota!

Pa nek si mi sad mislimo... SIGURNO postoje projekti u ladicama i za spalionicu (možda se lobiji mlate oko toga tko će dobiti posao izgradnje i kako će se dijeliti ta pogača, ne znam). Ne sviđaju mi se prosvjedi bilo koje vrste jer mislim da ima pametnijih načina za rješavanje problema, ali isto tako mogu vjerovati da je ljudima dokuferilo...

S druge strane, samo dan prije bio je na TV prilog o istoj situaciji na riječkom smetlištu Viškovo, pa su mediji tako lijepo dali ideju i drugima što treba učiniti.

Batina uvijek ima dva kraja. Ja vjerujem da je recikliranje otpada biznis budućnosti, tu bi se moglo sve lijepo zrihtati i usput zaraditi, ali nekome je očito važnija stranačka razdioba fotelja... Nažalost, prečesto je tako.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.08.2012. at 09:29

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako je zaista istina to s naknadama onda nemam šta reći osim strašno!!! Isto tako, to se zna već godinama, odlagalište nema dozvolu već neko vrijeme... Zašto baš sada prosvijedi? Mene više zanima tko je iza toga i zbog čega?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni zapravo sve to nije jasno, kod mene u kvartu su kontejneri prazni. Očito ga negdje ipak odvoze

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

kod mene ne voze smece...
    a ko za vraga sam imala veliko ciscenje i sada imam jedno 10-tak vreca...

misljenje?
    sve to stoji smrad nepodnosljivi,razumijem starosjedioce ali mi dizu tlak oni koju su se doselili unazad par godina pokupovali jeftina zemljista/kuce i sada se bune...
    znaju gdje dolaze i nisu trebali ni doc...

sada se nesto prica da na jakusevcu nije nikada bilo nista jeftinije od ostatka zagreba ,onda koga vraga su uopce i isli tamo ako su mogli bilo gdje otic?

zbog tih par "novih" cijeli zagreb ispasta i samo mozemo cekati hoce li koji kamion na ovoj zegi napraviti BUM!!!
    a da ne pricam kako je samo radnicima ,mozda im nece ni platiti ove dane sto "sjede" pored kamiona ,a kasnije ce raditi dan i noc da sve pociste...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Žao mi je ljudi i kužim da im sve to smeta i slažem se da pitanje odlagališta treba riješiti, ali to su mahom bespravno izgrađeni objekti, koji su sagrađeni nakon što je odlagalište već postojalo. Dakle znali su da je smeće blizu i opet su išli tamo graditi.
    To je kao da kupiš kuću uz aerodromsku pistu pistu pa se žališ na buku aviona.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    kod mene ne voze smece...
    a ko za vraga sam imala veliko ciscenje i sada imam jedno 10-tak vreca...

misljenje?
    sve to stoji smrad nepodnosljivi,razumijem starosjedioce ali mi dizu tlak oni koju su se doselili unazad par godina pokupovali jeftina zemljista/kuce i sada se bune...
    znaju gdje dolaze i nisu trebali ni doc...

sada se nesto prica da na jakusevcu nije nikada bilo nista jeftinije od ostatka zagreba ,onda koga vraga su uopce i isli tamo ako su mogli bilo gdje otic?

zbog tih par "novih" cijeli zagreb ispasta i samo mozemo cekati hoce li koji kamion na ovoj zegi napraviti BUM!!!
    a da ne pricam kako je samo radnicima ,mozda im nece ni platiti ove dane sto "sjede" pored kamiona ,a kasnije ce raditi dan i noc da sve pociste...

Da, situacija nije baš jasna.

Jakuševac je smrdio uvijek, po ljeti posebno. To ne znači da se ljudi ne trebaju buniti, ali opet, ostaviti nas sve u smeću nije rješenje. Iako, razumijem da su moža bili prisiljeni ovako postupiti.

Kod mene ne voze smeće, a ono hrpa pelena u smeću....

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja imam feeling da je te ljude netko nahuškao (npr. bandić) da bi se mogao progurati projekt spalionice, ili nešto drugo, ili je to jedan spin pa se u pozadini događa bogtepitaj šta

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa spalionica je nužna, koje je drugo rješenje? Osim još jedno brdo kao Jakuševac na nakoj drugoj lokaciji kao kratkoročno rješenje.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tko bi ga znao vise...

bandic je izjavio kako ne zeli zvati policiju na svoje gradane jer je to kao ubojstvo...

a ako ih je i nahuskao da bi ostvario projekt,dobro se sjetio...hehe

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Situacija se nadalje i dodatno komplicira jer je zavod za toksikologiju uputio upozorenje da bi kamioni puni smeća mogli i eksplodirati, a da bi se isto moglo početi događati i sa kontejnerima.

Strašno je živjeti u uvjetima koji uzrokuju da nije moguće boraviti na otvorenom, gdje zdravlju ljudi prijete isparavanja raznih štetnih tvari koji uzrokuju tko zna kakve bolesti itd.. Za to imam razumijevanja i imam razumijevanja i za bilo kakav demokratski način izražavanja mišljenja pa bili to i prosvjedi raznih vrsta.

Međutim, čini mi se da ovakva vrst prosvjeda nije demokratski način izražavanja mišljenja jer ugrožava prava drugih ljudi.

Kakvi god bili motivi za blokadu Jakuševca, oni nisu takvi da mogu držati kao taoce cijeli grad.

Ja sam prva zainteresirana za rješenje problema, jer i sama živim u Novom Zagrebu skoro 30 godina i jer i moje dijete vjerovatno udiše razne štetne plinove koji se šire s Jakuševca i podržavam Jakuševčane i Mičevćane, ali mislim da ovo nije dobar način...

I brinem se i strah me je...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Pa spalionica je nužna, koje je drugo rješenje? Osim još jedno brdo kao Jakuševac na nakoj drugoj lokaciji kao kratkoročno rješenje.
    Pa naravno da je nužna, ali ljudima nije jasno da voda ne dolazi iz vodovoda, struja iz utičnice... ni da smeće ne odvozi čistoća u četvrtu dimenziju.

Ne znam je li Bandić nagovorio ljude ili su se sami dosjetili kad su dan ranije vidjeli Riječane na TV kako rade istu stvar...

Mene zanima zašto netko iz Holdinga nije povukao lovu iz EU fondova za gradnju spalionice. Ili je šira igra, pa se ne mogu dogovoriti.

Do tada... gušit ćemo se u smeću.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja se jedino tjesim sto sam jedino 10-tak km udaljena od grada pa se ne bojim toliko...ali ako to sve "pukne" po zraku moze doc brzinom munje...
    veselim se ovoj najavljenoj kisi i zahladenju pa ce mozda mrvicu lakse biti...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da gušit ćemo se u smeću, smradu, možda ponešto i eksplodira, može nešto i izgori, možda netko i nastrada...

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

eno maknuli su se...

naravno dobit ce pare i sada vise nikome ne smrdi,nitko nije bolestan i sl.
    samo zbog novca su tamo dosli a ne zato sto im smeta...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

A glede recikliranja, ono već spomenuto recikliranje građevinskog otpada što je krenulo nedavno...
    Stanovnici traže zatvaranje postrojenja iz razloga što im prašina ulazi u kuće.
    Očito ni recikliranje nije rješenje.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kolu prvotno napisa Vidi poruku
    A glede recikliranja, ono već spomenuto recikliranje građevinskog otpada što je krenulo nedavno...
    Stanovnici traže zatvaranje postrojenja iz razloga što im prašina ulazi u kuće.
    Očito ni recikliranje nije rješenje.
    Nekom nije, nekom je... Zapravo, recikliranje je JEDINO rješenje (osim ako se kao Rozagroza ne vratimo prirodi).

Rješenje je radnicima koji su trebali biti tehnološki višak u holdingu, pa su ih prebacili na recikliranje građevinskog otpada. Rješenje je Hrvatskim cestama.

Imam dojam da su Jakuševčani naučili godinama imati dodatni prihod isključivo zbog lokacije u hladu smetlišta.... Nekak mi ih baš nije žal. A budući da šačica ljudi zbog svojih (vjerojem) isključivo financijksih interesa ugrožava sigurnost mnogih, mogu misliti kako će završiti (ili je već trebalo).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.08.2012. at 13:55

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

eno maknuli su se... naravno dobit ce pare i sada vise nikome ne smrdi,nitko nije bolestan i sl.
    samo zbog novca su tamo dosli a ne zato sto im smeta...
    fučkaš aktivizam kojeg prodaješ za par kuna.
    bandić će im predati papire sa zahtjevima na skupštinu?! pa mogli su i sami do urudžbenog

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    fučkaš aktivizam kojeg prodaješ za par kuna.
    bandić će im predati papire sa zahtjevima na skupštinu?! pa mogli su i sami do urudžbenog
    bilo je lakse kuhati se i udisati smrad iz bliza...

stvarno me zanima koliko iznosi ta naknada da im toliko znaci...tj.da uz nju ne osjete ni smrad,ne zale se na bolestine i sl...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ma svakako da je recikliranje uvjet da se riješi problem otpada, htjela sam reći prosvjednicima nije rješenje, jer leti prašina koja im ulazi u kuće.

Što se tiče naknade, ja čitam da je za 1850 stanovnika potrebno godišnje osigurati 13.000.000,00 kuna.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kaže na Jutarnjem "Prema tom prijedlogu traži se da stanovnici Jakuševca i nakon 2012. primaju ekološku naknadu za smanjenje vrijednosti nekretnina, da im se besplatno legaliziraju izgrađeni objekti, da ne moraju plaćati komunalnu doplatu te da ih se izuzme iz Naredbe prema kojoj ne smiju držati domaće životinje na području oko odlagališta."
    ovi bolje pregovaraju od svih sindikata

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaže na Jutarnjem "Prema tom prijedlogu traži se da stanovnici Jakuševca i nakon 2012. primaju ekološku naknadu za smanjenje vrijednosti nekretnina, da im se besplatno legaliziraju izgrađeni objekti, da ne moraju plaćati komunalnu doplatu te da ih se izuzme iz Naredbe prema kojoj ne smiju držati domaće životinje na području oko odlagališta."
    ovi bolje pregovaraju od svih sindikata
    bome, svaka im čast
    iako, ne bih ima bila u koži ni za što

a domaće životinje oko odlagališta - to ne bih dala nikad.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

tko bi ga znao vise...

bandic je izjavio kako ne zeli zvati policiju na svoje gradane jer je to kao ubojstvo...
    A na one na Cvjetnom je poslao specijalce.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

A na one na Cvjetnom je poslao specijalce.
    Kad oni na Cvjetnom ne padaju na njegove fore.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad bi ljudi već doma stavljali posebno i reciklirali, smeće bi drastično bilo manje.

recimo u našoj zgradi je dučan i pekara i fast nešto, ali uredno djelatnici istih i karton, štajglece i ostale plastične zamoljutke bacaju u smeće, nisu jedini rade to i obični ljudi ali dokle.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, ali treba organizirati i posebne kontejnere za recikliranje, ako moram voziti okolo i tražiti te kontejnere po kvartu, a onda ako ih i nađem, obično su ili prepuni, pa je sve rasipano okolo ili su potrgani već mjesecima, ništa od recikliranja. da bi recikliranje zaživjelo na širokim masama treba biti i dostupno.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Žao mi je ljudi i kužim da im sve to smeta i slažem se da pitanje odlagališta treba riješiti, ali to su mahom bespravno izgrađeni objekti, koji su sagrađeni nakon što je odlagalište već postojalo. Dakle znali su da je smeće blizu i opet su išli tamo graditi.
    To je kao da kupiš kuću uz aerodromsku pistu pistu pa se žališ na buku aviona.
    Definitivno potpis na tvoj post! Moj tata je dugogodisnji radnik cistoce bio do par mj.unazad! I bas tako! Tamo je odlagaliste smeca puno prije nego je naselje postojalao! E onda je cijena m2, bila za grah pa svi posrnuli u gradnju, a sad bih sto da se jakusevac zakaci na kuku i negdje prenese! A sto se tice dozvole, pa ni rotor u remetincu nema uporabnu pa se vec desecima god.vozimo kroz nj.! Nista novoga u tom dijelu sustava!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

, ništa od recikliranja. da bi recikliranje zaživjelo na širokim masama treba biti i dostupno.
    ma to je sve ok, ali ako konternej za papir ili plastiku stoje na samo 2-4 metra dalje onda to nije nikakvo opravdanje. U našem kvartu neki ljudi ( ne stikno iz naše zgrade)moraju proć s smećem prvo do konternera za papir ili plastikupa tek do kontejnera za smeće, oćito je njima lakše ostavit sve na jednom mjestu, kod nekih se to nalazi čak i jedno pored drugog , pa opet sve trpaju u smeće.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni su pod prozorom. i x puta sam zvala policiju kad su ih razvaljivali.
    murja nije nikad dosla. osim ako se dolazenje do krizanja i cekanje da ovi odu smatra dolazenjem.

ajd buka, ajd sto razvale kontejnere, al to sto ostave nered e TO me cini jako ljutom osobom. nabavicu si zracnicu...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidiš to kod nas u kvartu nema

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

za papir, tetrapak i staklo?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

grad pag je to odlicno rijesio. imaju vrece za sve.
    staklo, papir, organski otpad, nepovratnu plastiku...

istina, moras kupit njihove vrece za smece koje neces reciklirati, ali ove druge su besplatne.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    vidiš to kod nas u kvartu nema
    ne nego ne razvaljuju kontejnere

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nisam na strani kupiio sam jeftino zemljište, izgradio kuću s upitnim statusom, dobivam 100 000kn godišnju naknadu..a još manje na suprotnoj strani
    za 90 milijuna kuna, koliko im je dosad isplaćeno eko naknada, moglo se onima koji imaju legalne kuće sagradit iste i bolje na normalnoj lokaciji i sagradit odlagalište, malo bioplinsko postrojenje ili spalionica, nešto.
    e, ne može i jare i pare...neće to.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Danas su u vecernjaku bile svote koje dobivaju stanovnici jakusecva!! Dakle mislim!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ma to je sve ok, ali ako konternej za papir ili plastiku stoje na samo 2-4 metra dalje onda to nije nikakvo opravdanje. U našem kvartu neki ljudi ( ne stikno iz naše zgrade)moraju proć s smećem prvo do konternera za papir ili plastikupa tek do kontejnera za smeće, oćito je njima lakše ostavit sve na jednom mjestu, kod nekih se to nalazi čak i jedno pored drugog , pa opet sve trpaju u smeće.
    U kojem kvartu ima mozda tih kontejnera na 2,3 mjesta ( a kvart je ogroma) i uvijek su ili strgani ili prepuni.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda živiš na pogrešnom mjestu, kod nas u kvartu ima najmanje (čitaj) 5 kontejnera za papir, za plastiku najmanje 12, staklo 2 kom, a i šetala sam jučer kad sam nosila hranu "susedi" za kokoši i vidla da su ono kaj smo mi mislili da je port za čistočću zaprav reciklažno dvorište, koje se otvorilo valjda prekjučer, tak da im još ne piše radno vrijeme ( sama zgradica i plato stari tek koji mjesec), na kraju tog imaju i čistoča svoj dio kolača ( za pospremit kolica)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kod nas vise nema plastike jer nema smisla. a na svaki "kutak" kontejnera ide po jedan za staklo i jedan za papir, karton, tetrapak...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U nasem selu, za pare, naravno, svako kucanstvo ima svoje zasebne kante. Onda ih ostavis pred vratima, a oni odnesu.

I moram priznati da vecina ljudi odvaja otpad.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

mi smo dobili i kontenjer za odjecu i obucu a ovi za plastiku i staklo su cesto razvaljeni. definitivno fali kontenjer za bio otpad.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja nemam ni jedan kontenjer u kvartu...
    tako da nema nikakvog smisla razdvajati i nositi tko zna gdje...

nesto se pricalo da ce se dobivati razlicite vrecice za razdvajanje...
    Posljednje uređivanje od lidać2 : 27.08.2012. at 14:09

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

necemo li s ulaskom u EU biti obvezni odvajati otpad? (u organizaciji Cistoce i slicnih poduzeca, naravno)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas vise nema plastike jer nema smisla. a na svaki "kutak" kontejnera ide po jedan za staklo i jedan za papir, karton, tetrapak...
    kako mislis nema smisla? i nema plastike?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas su uz svaki za smeće postavili i jedan za plastiku koji se na žalost koristi za sve A baš je super, ima manju rupu, a isto tako se i cijeli poklopac može dići pa cijelu plastičnu vrećicu s plastikom samo ubacim unutra. I baš zbog toga što se može skroz otklopiti u njega trpaju sve i svašta i non stop je otvoren.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od 1.7. mi odvajamo otpad, plastika, papir, ostali otpad
    baterije, lijekovi, ostaci od boja i lakova isl., tehnicki otpad - nose se u specijalizirane spremnike, ili u reciklazno dvoriste

komunalna naknada za odvoz smeca se povecala (sa 50 na 80 kn mjesecno), i u njoj dobivamo po 1 vrecu za papir i plastiku, i 4 vrece (1 tjedno) za ostali otpad (velicina ovisi o broju clanova kucanstva, za 4 i vise clanova, to je vreca od 120 l tjedno). Dodatne vrece se kupuju. Komunalac ne odvozi nista sto nije u njihovim vrecama.
    bio otpad se takodjer moze odvajati, ali se vrecice moraju kupovati, i pokupe ih po pozivu.

dobili smo brosuru gdje je tocno navedeno sto spada gdje, npr. tetrapak ambalaza ide u plastiku, ne u papir (donedavno sam tetrapak nosila u plavi kontejner)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    kako mislis nema smisla? i nema plastike?
    Ne znam da li baš odgovaram na pravo mjesto, ali odvajati ima smisla samo one sekundarne sirovine za koje poslije imaš riješeno zbrinjavanje. Nema smisla da odvajaš otpad, a Čistoća sve to na kraju odveze na jedno te isto smetlište.

S druge strane, ima smisla ljude polako dresirati (namjerno ne koristim riječ "odgajati") da odvajaju sve, jer kad se konačno steknu uvjeti za recikliranje svega, kasno je za mijenjanje svijesti pojedinaca.

Nadam se da će se uskoro ta priča riješiti ili barem početi rješavati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

taj zuti kontejner mi je uvijek bio problematican, nema ih i ljudi svasta unutra ubacuju
    tek sad kad odvajamo "za istač" tj. obavezno je, vidim koliko plastike je zavrsavalo ne odvojeno - ambalaza od kozmetike, sampona, gelova za tusiranje, tetrapak (ok, ja sam ga prije nosila u papir), plasticne vrecice, posudice od pekmeza, margarina, boce od ulja, omeksivaca, vreca od praska za ves, vrecice od keksa, hrane za ljubimce, konzerve razne, oni spuzvasti podlosci u kojima se kupi meso u ducanu.... sve to sada ide u vrecu za plastiku

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa kod nas je na plavom kontejneru i nacrtan tetrapak, čak i piše da ide tu, gdi onda ide.

Inače frendica mi radi u čistoči ( neka mala šefica je), pa kad smo bili na moru pitam je kak se sprema i zbrinjava plastični otpad, jer je muž reko da i to dečki trpaju u smeće, reče mi ovak, kad dođe kamion-dva toga neprešanog plastičnog otpada, tak rade ljudi ( veli to ne bi poželjela ni najgorem neprijatelju) pa sa nekim hvataljkama vade na hrpe, posebno vrećice, posebno šampone, pa ulja pa ....., pa kad su hrpe već povelike to se odnese u prešaonu i spreša se svako posebno. Veli da tam tak jaaako smrdi i da jaaako rjetko ( ali ipak više od 15X godišnje) ide u taj dio naše čistoće.

Stare lijekove uredno nosimo u apoteku.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

na nasim plavim kontejnerima je naljepnica komunalnog da tu spada i tetrapak :/

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    grad pag je to odlicno rijesio. imaju vrece za sve.
    staklo, papir, organski otpad, nepovratnu plastiku...

istina, moras kupit njihove vrece za smece koje neces reciklirati, ali ove druge su besplatne.
    Otkud ti to?! Nema vreće za organski otpad, ima za plastiku, papir, staklo i neznam jel ima za metal i koštaju 2,50 kn. Od onih velikih kontejnera grad ima samo za papir i staklo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •