Cure koje biste pretrage preporučile prije trudnoće 35+? Voljela bih dalje, a nekako se više ne osjećam fit kao prva dva puta u dvadesetima. Ne mislim na pretrage u trudnoći nego prije začeća.
Cure koje biste pretrage preporučile prije trudnoće 35+? Voljela bih dalje, a nekako se više ne osjećam fit kao prva dva puta u dvadesetima. Ne mislim na pretrage u trudnoći nego prije začeća.
Nisam još 35+, ali uzela bih svakako folnu 3 mjeseca prije začeća, provjerila TSH i napravila PAPA test, eventualno briseve.
slažem se sa Anemonom, ali bih maknula ovo eventualno prije briseva
ništa od navedenog
zašto?
zbog godina?
mislim da godine nisu dovoljan razlog
Posljednje uređivanje od sne : 07.03.2012. at 19:13
pikula, osim redovnog godišnjeg ginekološkog pregleda , ja nisam učinila ništa. Samo se jako nadala da to mogu. Mislim, zanijeti.
O, da, mogla sam. I bilo mi je lakše nego prva tri puta. I nosit i rodit. I dojit i pazit i mazit.
I nisam išla na nikakve pretrage ako je beba u redu.
Da, 35+!, to je mladost. I 39+ je mladost.
No, ako ti smatraš da trebaš pretrage, obavi sve što ti preporuče.
I držim ti fige da uspiješ što prije i što jednostavnije.
S 34+ nisam napravila nista osobito.
TORCH je bio nevezan uz godine, zanimalo me zbog macke. Idem na redovne ginekoloske preglede, a briseve ovdje nitko ne radi i ne smatra bitnima. S obzirom na statistike koje su mi pokazali, ne smatram ih ni ja vise presudnima. Eventualno pokusavam doznati hoce li mi napraviti briseve prije HSG-a, ali izgleda da nece ni to.
Sve drugo sto sam napravila nije imalo nikakve veze direktno sa zacecem, vec vise onako zbog nemogucnosti dolaska do tog stadija.
E, da, neke tamo mjesece sam religiozno pila Twinlabov Prenatal, a sad me vise nije briga. Previse posla s mucninama ni za sto. Jedem kvalitetno, a pojacat cu eventualno s necim ako stvarno zatreba.
moje je mišljenje da je papa test i cervikalni brisevi dio svakog godišnjeg servisa bez obzira na godine i planiranje trudnoće
tako da ovo slaganje sa Anemonom polazi od tuda
a da ne pričam onda o bespotrebnom čeprkanju u trudnoći, bolje riješit prije jer će svaki ginić vjerojatno radit papu i CB ako ih nije radila poduže vrijeme
hvala vam cure, ja sam zabrijala da moram na remont prijema nekako bih se hjtela poštediti nahodavanja u trudnoći pa sam nekako mislila št oviše toga unaprijed obaviti
Ako si prije ostajala trudna bez većih problema, onda ništa posebno ne moraš napraviti zbog godina (i nisu to neke godine) . Svakako radiš PAPU i briseve, to bi sve buduće trudnice trebale napraviti prije T.
Uzmeš i neku folnu kiselinu.
Hvala cure, htjela sam samo prijaviti da sam ipak krenula na pretrage i pronašla svašta pomalo od anemije nadalje. Uglavnom razmišljanje o trudnoći je bio dobar poticaj da shvatim da sam se zapravo neko vrijeme loše osjećala. Dio toga sam riješila dio riješavam, uglavnom moj zaključak je da svakako treba poslušati instinkt i krenuti na sistematski prije trudnoće ako vam nešto govori da bi trebali. ako nije ništa super, ali neke tegobe koje prehodvamo pa možda čak i ne primjećujemo mogu u trudnoći biti pun oteže za riješiti. Recimo moja anemija je imala jednu skrivenu komplikaciju sa zubom kao uzrok i da nisam krenula na sistematski bilo bi to puno teže (ne i nemoguće naravno) kao trudnica ili s malom bebom. Eto mali poticaj za redovni check up![]()