-
debljina endometrija
zadnja menga mi je bila 22.6. u utorak sam bila kod ginekologa (21.8) jer mi dugo kasni menga, a imam pcosbez nekih drugih simpoma. endometrij mije samo 2mm, rekao mi je da čekam još 4 tjedna i da mi neće davati dufastone jer nema smisla...da nakon toga idem u kliniku za fertilitet na stimulaciju ovulacije jer sad bi htjla biti trudna.
vidim da se svima prepisuju ti dufastoni ili dabrostoni...kako to da ja nisam dobila?
-
Eto mene ponovno, da dopunim već rečeno na temi PCOS. Duphastone bi ti izazvao M (mogla bi ga piti i svaki ciklus - da dobiješ M na točan dan) ali... nakon tih M bilo bi pitanje hoće li uopće biti ovulacije! Kod PCOS ovulacije su rijetke. Vjerojatno bi svaki mjesec očekivala trudnoću a neće je biti ako nema ni O. Ne znam jesi li vadila uopće hormone? Ako i nisi, mpo doktor će ti reći koje sve pretrage moraš napraviti da bi se vidio točan uzrok problema i njegovo moguće rješenje.
Nemoj se bojati mpo klinike (mislim na strah tipa - pa valjda ne moramo na mpo!) - oni su samo ginekolozi koji kreću sa stajališta da par želi dijete i traže moguć uzrok i rješenje - bilo to rješenje u obliku "samostalnog rada kod kuće" ili mpo postupka. Skratit ćete si put do željene bebe...
-
Ja da nisam išla kod mpo liječnika vjerovatno nikad ne bih otkrila uzrok sekundarnog steriliteta.Nije da ginekolozi ne znaju svoj posao ali oni obrađuju pacijente kao i doktor opće prakse(ako postoji problem šalju kod specijaliste).Mpo liječnik će znati odakle početi sa pretragama,a hormonalni status je prvi na ljestvici...zatim će odlučiti što dalje.Morate otkriti zašto je endometrij toliko tanak,jer ja mislim da je on pretanak da bi došlo do implatacije.Možda ne bi bilo na odmet piti čaj od vrkute,a i cikla i ananas podebljavaju endometrij.
Sretno
-
Potpisujem Tamaru u svemu, osim u ovom vezano za endometrij. Endo je tanak jer (ovaj ciklus) nije bilo ovulacije, kad bude ovulacije, pokrenut ce se hormonalna sprega koja ce rezultirati i zadebljanjem endometrija.
Least, nemas straha, pcos i anovulacija je jedan od najjednostavnije rjesivih problema neplodnosti, ako je samo to u pitanju.
-
Least, potpisujem ovu zadnju rečenicu...nažalost, voli nam se još nešto prikrpat...ma da cura ima i hipotireozu...
-
Ma joj curke moje, ja pijrm vrkutu u prosjeku 2 salice dnevno. Sad kako mi kadni bacila bi ju kroz balkon van...jos sam kupila i evine kapi i tako uredno sve radim a ne mogu si pomoc, kao ni vi ovdje. Bvim se sad sobom, ne vama, premda obecajem da cu od svake ponaosob prociati postove, kako bi i ja vas mogla tjesiti.
Da strah me te rijeci MPO, ne znam zasto, valjda zato sto mi je to najveca zelja, kao i vecini, a moja glava to primitivno dozivljava. Znate sto mi najgore, sto sad nekako i kad svrsava u mene imam osjecaj da mi to nis ne znaci. Iako sam citala da su mnoge tako ostale trudne. Trebam valjda vremena da se suocim...
Imate prijedlog kakve mpo klinike, kako se krecu cijene scega toga i sto pokriva dopunsko zdravstveno?
-
Least, ako možeš pročitaj malo novi mpo zakon od 13.7. Imaš o tome i topic ovdje na Rodi. Imaš pravo na 6 ivf/icsi pod "kapom" HZZO-a.
-
Ali ne pokusava odmah sa ivf? Valjda prethodi kloniden ili sta vec prije?
-
Za početak napraviš sve pretrage, naravno na uputnice. Onda ćete vidjeti što dalje, možda će ti samo preporučiti klomifen uz ciljane odnose, a možda inseminacija, možda ivf. Nemoj se opterećivati ničim prije nego napravite prvo pretrage. Nažalost, to će ti malo trajati i "zabaviti" te. Znam da trebaš papu, spolne hormone, hormone štitnjače, briseve a nakon briseva HSG (ispitivanje prohodnosti jajovoda)...ali sve će ti reći i objasniti u mpo klinici. Možda je i bolje na neki način da te tvoj ginekolog nije slao raditi sve pretrage u mjestu gdje živiš jer neke mpo klinike ne žele tuđe nalaze pa bi morala ponavljati i gubiti vrijeme. Moj prijedlog ti je da stvarno ne brzaš sa zaključcima ali pokušaj i smanjiti taj psihički otpor prema mpo klinikama - nije tako strašno kako zvuči, ne dolaze tamo samo parovi koji se muče već godinama.
Dakle, pronađi kliniku koja ti odgovara ili ti je blizu i dogovori prvi pregled. Vjerojatno će ti tvoj ginić dati uputnicu koju ćeš im odnijeti, fino popričaš, obrazložiš sve što te muči a oni će te uputiti na pretrage i reći gdje da što obaviš.
-
Sve ti to pokriva HZZO, kao da si slomila nogu i moraš kod doktora
-
Haha, bolje slomit nogu...
Ma moze i obje...
Nista sad cekam i cekam ta 4 tj, iako danas osjetim neko probadanje u trbuhu. Cure jel mozeta jasno raspoznati sluz ili se i sperma moze tako nakon sto odstoji u vama razvlaciti. Ja sam danas dok sam se brisala i onako malo oprala iznutra izvukla tako nesto sluzavo rastezljivo, ali obzirom da smo imali ujutro od os ne znam sto je
-
Odnos
krivo sam napisala gore
-
Meni ti spermići jednostavno iscure, tako da bi nešto sluzavo rastezljivo kod mene značilo O - koje nemam. Sve je uvijek moguće...i ono nemoguće
-
Ak0 je sluz ka0 bjelanjak m0gla bi biti 0...barem je k0d mene tak0.
End0metrij ne m0ra biti tanak sam0 zb0g ned0statka 0vulacije(k0d mene su drukčiji razl0zi) zat0 sam nap0menula da se utvrdi uzr0k
Btw,ja sam pr0šli mjesec imala 0vulaciju na 32 dc...baš sam ju 0sjetila i bila sam presretna jer mi se t0 rijetk0 d0gađa
-
Osoblje foruma
Baš se veselim, Tamara!
Inače, za endometrij se, osim vrkute, ananasa i cikle, preporučuje i vitamin E. Kopirat ću dio jednog posta:
I've seen lots of postings here about taking Vit E for uterine lining issues. I've also read research that it improves male fertility and can help with PMS,and many other conditions.
So I started taking it myself recently as we are getting close to TTC. My uncle-in-law did extensive Vitamin E research and I consulted him about what Vit E product is best as I found it overwhelming the number of Vit E products out there and I knew from hearing about his research that not all vitamin products are the same. This is what he said:
"Look for Vit E products that supply high IU activity and contain also high gamma-tocopherol. Most shelf products contain only alpha-tocopherol."
Following his criteria, I found Unique E (400 IU) available at VitaminShoppe. I'm sure there are other products out there that meet his recommendation.
Ja sam u svojoj ljekarni našla NowTru-E (200 IU), a ima 200 mg gama-tokoferola, 104 mg delta-tokoferola,135 mg alfa-tokoferola i 2 mg beta-tokoferola. Nakon završetka terapije, opet ću ga početi piti i nadati se najboljem.
-
Mislim da je kod cura s pcos ipak glavni uzrok tankog endometrija nedostatak ovulacije, kod njih se obično počinje s klomifenom i ciljanim ciklusima dakle svaki drugi dan na UZV da se vidi razvoj događaja i onda se tajmira odnos, tek ako to ne uspije ide se na inseminacije pa na IVF..
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 26.08.2012. at 09:51
-
E da,ja sam prije 0bje trudn0će pila E vitamin i f0lnu kiselinu...ist0 sam negdje pr0čitala da je E vitamin d0bar i za kvalitetu js...sve vrijedi p0kušati ali ne treba bježati 0d pr0blema
-
Meni je danas u ljekarni preporucila folnu..od twinlaba sam uzela. Jel to ok?
-
Pile su je cure s foruma. Valjda je ok - osim ako nije made in China
-
uzela sam folnu, twinlab 0.8 mg...jel to previše za situaciju u kojoj sam ja?
-
Ja sam kupovala one od Natural wealtha.
Mislim da je dovoljno da piješ jednu dnevno,tj.da nije previše.
Ovo sam našla na jednoj stranici:
˝Svaka dobra formula treba sadržavati i folnu kiselinu. Nedostatak folata u toku trudnoće uzrokuje megaloblastičnu anemiju kod trudnice i povezan je sa visokim postotkom spontanih pobačaja, zaostatka u rastu, preranom porodu, premaloj porođajnoj težini ploda i krvarenju nakon poroda. Nakon mnogih studija potvrđena je dnevna potreba od 400 mcg folne kiseline, koja ne bi trebala prijeći više od 1000 mcg dnevno.˝
-
ja pijem twinlab prenatal 1 tbl/dnevno koja sadrzi 400mcg folne, od listopada prosle godine.
-
Hej pozdrav,molila bi vas pomoć nova sam... ovak stvari stoje 27.09. imala sam trnsfer oplođene su 2 ocite (6st, i 8st) Dr,. mi je rekao pri izvođenju transfera da mi je endometrij 6mm,i da je lagano savinut. Molim vas dali ijedna zna nešta o ovome??? Molim se da moje mrve ostanu dugo unutra,al malo sam ćaćkala po netu i tamo koliko sam vidjela nepiše mi se baš dobro??? Što vi mislite,Hvala vam!!!!
P.S. Dr, mi je rekao da to i nije tako loš endometrij da su cire ostajale trudne i sa endometrijem od 2mm,al ja nekako nemogu to vjerovat.,a nekužim ni zašto se savijo???
-
Zbog savijanja, ne bih znala odgovor, ali za endić, gle, da je deblji ne bi škodilo, ali što je, tu je, sad treba samo pozitiva i nada u uspjeh. Trenutno je samo to bitno! Sorry nisam te pratila, napišeš vaše dijagnoze?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma