Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Zagreb - gdje odvesti djecu?

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Zagreb - gdje odvesti djecu?

Planiramo put do Zagreba i gore cemo provesti dan, maksimalno dva pa me zanima kamo ih je najbolje odvesti u obilazak, osim zoloskog vrta?
    Sestra mi spominje i botanicki, ali znam da ce u zoloskom biti puno vise odusevljene.

s malom bebom smo pa u obzir ne dolaze penjanja po brdima i planinama, osim ako se veci dio puta moze prijeci autom
    Posljednje uređivanje od luce2006 : 25.08.2012. at 14:40

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi neki dan nakon skoro sto godina otisli sa klincima u "grad", centar. Zeljeli smo prosetati po gornjrm gradu, ali je to sa bebom i kolicima ispala nemoguca misija. Sa trga i okolice nismo mogli do gore, jer su svuda stepenice. Iznimka su Kamenita vrata, ali nam je bilo previse kroz njih proci, obici sve i onda nazad do njih kako bi se sputili na trg. I to me je bas jako naljutilo...
    Nema bas veze sa temom, ali eto mali osvrt na sta treba racunati.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi neki dan nakon skoro sto godina otisli sa klincima u "grad", centar. Zeljeli smo prosetati po gornjrm gradu, ali je to sa bebom i kolicima ispala nemoguca misija. Sa trga i okolice nismo mogli do gore, jer su svuda stepenice. Iznimka su Kamenita vrata, ali nam je bilo previse kroz njih proci, obici sve i onda nazad do njih kako bi se sputili na trg. I to me je bas jako naljutilo...
    Nema bas veze sa temom, ali eto mali osvrt na sta treba racunati.
    ima uspinjača!

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Moj prijedlog je setnja po Bundeku ili Jarunu. Ima zelenila, hlada, kafica za malo odmoriti, djeci se obicno svidja bacanje kamencica u vodu, a ima i dobro opremljenih parkova za djecu.
    Ne znam koliko su djeca stara i kakve imaju interese. Predskolarcima zna biti zanimljiv Tehnicki muzej, voznja tramvajem, uspinjacom, turistickim vlakicem, pucanje topa s Kule Lotrscak u podne...

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, ima uspinjaca.
    Karta je 7 kn x nas 5 plus 7 za kolica - 42 i dolje opet 42.
    Mislili smo da idemo samo ja i mali, ali i klinci se isto zele voziti.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Zaboravila sam napisati... Ovo sto si i sama spomenula - zooloski svakako posjetiti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, ima uspinjaca.
    Karta je 7 kn x nas 5 plus 7 za kolica - 42 i dolje opet 42.
    Mislili smo da idemo samo ja i mali, ali i klinci se isto zele voziti.
    nikada nisam toliko platila ...
    naplaćivao mi je samo za mene i stariju curu - mlađa djeca i kolica su išla besplatno

Ja s klincima obično radim rutu od Trga, preko Bogovićeve, Cvjetnog (ne znam kako je s radovima, može li se preko Cvjetnog...) pa na uspinjaču preko Gornjeg grada, od kule Lotršćak, Markove crkve kroz Kamenita vrata i dolje na Trg (ovako idem gore uspinjačom, dalje mi je nizbrdo prema Trgu).

pa onda možete kroz Tkalču do katedrale
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 25.08.2012. at 15:08

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma, valjda smo mi naletili na nekog kr...
    Ovo sto Vrijeska predlaze je bas ok ruta.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Negdje sam cula da uspinjaca trenutno ne radi? Nisam sigurna vise...

Tehnicki muzej nam ne igra, curice su i nisu bas za to. Doduse, mozda bi se starijoj svidio planetarij.

Tramvaj obavezno, a izgleda da cemo i do Bundeka otici, kaze mi moja sestra-vodic da je tamo lijepo.

Jos da nadjemo negdje usput kakav ok restoran s ne preskupim cijenama, bilo bi odlicno, pa ako znate neki takav, pisite.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uspunjača radi. Djeca predškolske dobi ne plaćaju javni prijevoz u gradu, a ovo za kolica ne mogu vjerovati da bi netko naplatio

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Konoba Didov san na kajzerici! Na bundeku nema nista za jesti! Uzmi u obzir , ne znam kad ides, da uskoro pocinje Rujanfest tamo i da ce biti kaos, pogotovo popodne! Imate avenue mall pa i tamo ima za pojesti!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Konoba Didov san na kajzerici! Na bundeku nema nista za jesti! Uzmi u obzir , ne znam kad ides, da uskoro pocinje Rujanfest tamo i da ce biti kaos, pogotovo popodne! Imate avenue mall pa i tamo ima za pojesti!
    Neće biti na Bundeku http://www.jutarnji.hr/bandic-protje...gateu/1049367/

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Je hoce, ipak su se dogovorilu! I ulaz je besplatan!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prirodoslovni muzej , malo šetnje uzbrdo s kolicima sasvim moguća misija, a tam prek puta ( akoro) je i muzej grada zagreba, jedan dio može ići i u kolicima.

Svakak botanički, proć rutu prema gradu od gbotaničkog , preko Mimare, trga M. Tita, i masarikove, prek Zrinjevca na plac i katedralu, igra u parku kod Kaptolskih fratri,

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ispitaj unaprijed radno vrijeme planetarija
    mi smo išli tri puta prošle godine uzalud

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ups, kasnim... Isprike

Ako dolazite iz manjeg grada onda svakako idite na Bundek, jer se djeca oduševe onim velikim igralištima.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    Ups, kasnim... Isprike

Ako dolazite iz manjeg grada onda svakako idite na Bundek, jer se djeca oduševe onim velikim igralištima.
    I ja sam oduseljena tim igralistem

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ako bas bude vruce, do Sljemena se moze doci autom, a tamo je super, a mozete i zamezit u nekom od domova.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da su djeca premala za planetarij u Tehničkom muzeju, tamo baš upozoravaju da to uopće nije za predškolsku djecu.
    Ali ima rudnik u Tehničkom muzeju, kao i pokusi Nikole Tesle, i to je oboje jako zanimljivo.

Arheološki muzej je recimo isto zanimljiv. Ali ako je posjeta kratka onda mi se najbolja čini šetnja u kombinaciji sa uspinjačom i Bundek.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

NEMA RUJANFESTA ovaj ce biti Bundek fest trajat ce od 21-30.9 i sasvim drugaciji ce biti. Rujanfest ostaje kod WEST GATA

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mozda pomogne onima kojima Zagreb nije pod kozom
    http://www.zagreb-touristinfo.hr/bro...rak_HR_web.pdf

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bundek je super ideja, možete i odmoriti, prošetati, poigrati se
    nama se svidio i muzej suvr.umjetnosti (tobogan koji se spušta do dole je bio otkriće)
    i da, svake prve srijede u mjesecu tamo je slobodan ulaz
    mada uz kolica, hm. nisam sigurna da bi ti bilo baš praktično najbolje ti je uzeti kartu grada u turist centru na trgu pa tamo imaš označene sve muzeje do kojih možete šetnjom (tehnički, prirodoslovni, arheološki...)

a što se tiče planetarija mi smo išli na onaj na gornjem gradu ja se ne sjećam da je to u sklopu nekog muzeja
    uglavnom znam da se nešto gradilo, preuređivalo i da je bilo neko ludo radno vrijeme, nešto jako kasno
    u svakom slučaju želim vam dobru zabavu!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to na gornjem gradu je zvjezdarnica

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uspinjača radi, bili smo neki dan. Platili 2x5 kn za MM i mene, dijete besplatno.

Svakako ZOO, ima i blizu ZOO solidno igralište.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uspinjača radi, bili smo neki dan. Platili 2x5 kn za MM i mene, dijete besplatno.

Svakako ZOO, ima i blizu ZOO solidno igralište.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala svima na odgovorima. Jos da to sve stignemo

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

http://zet.hr/uspinjaca.aspx
    Uspinjača radi. Tu možeš provjeriti eventualne promjene, cjenik i radno vrijeme.

Mojima je Botanički jakoooo dosadan. Oni bi samo lišće čupali ('08., '09. i '11.).

http://www.t.ht.hr/odgovornost/muzej.asp
    Poštanski muzej je odmah do Trga bana Jelačića. Moglo bi biti zanimljivo i besplatno je.

Prirodoslovni muzej je ok
    http://www.hpm.hr/

http://tehnicki-muzej.hr/
    Tesla je klincima prestrašan (glasno i efektno za starije), ali im je tramvaj fora. I vatrogasci. Relativno blizu Trga (vozi tram br. 12 i 17 sa Trga http://zet.hr/tramvaj/dnevni.aspx )

Zguglaj di je ovaj restoran http://dubravkin-put.com/
    Ispred njega imaš super parkić. Nije kao Bundek velik, ali je dovoljan. To je sve skupa blizu prirodoslovnog muzeja. Bundek je "na kraj svijeta".

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku

Zguglaj di je ovaj restoran http://dubravkin-put.com/
    Ispred njega imaš super parkić. Nije kao Bundek velik, ali je dovoljan. To je sve skupa blizu prirodoslovnog muzeja. Bundek je "na kraj svijeta".
    taj je restoran jako skup. baš jako..

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam ulazila. Samo znam da se do tog parka šeće po ugodnoj hladovini i po najgorim vrućinama.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako ste na Bundeku a želite pojesti nešto nekad budu kobasice i sl u jednom od 2 dostupna kafića na Bundeku. Ako ste za pizzu odite u naselje preko puta Bundeka Središće i tamo imate pizzerija i sl... ili do Kajzerice kod Hipodroma (e da tad možete posjetiti i Hipodrom ima odličan kafić u sredini a klinci mogu pogledati konje i bezbrižno se igrati u okolici kafića...) a naselje Kajzerica odmah uz Hipodrom vam uz konobu Didov san koja ima najbolje uštipke i žabe u gradu , nudi i super jeftin restoran s ok hranom Mrvica... ima i odlična pekarnica Kajzerica uvijek sviježe i njami...

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

e da po centru vozi i vlakić ... tamo imate i sladoled kod Vinceka na2- 5 min od glavnog trga... katedralu... Zrinjevac za šetnjicu do npr Željezničkog kolodvora ... Gdje god krenete nećete pogriješiti

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    taj je restoran jako skup. baš jako..
    Istina za Dubravkin put... ali imaš u prolazu do Uspinjače super jeftin restorančić na desnoj strani sa štekatom vani a ako je loše vrijeme ima mjesta i u unutrašnjosti za sjesti s djecom...

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo, imali smo na raspolaganju 2 dana za obilazak i uspjeli smo otici u fenomenalni Zooloski gdje smo proveli cca 4h , na Bundek (bio nam je jako blizu) sa savrsenim igralistima, centar grada smo obasli malo pjeske, malo tramvajem- Tkalciceva, Kamenita vrata, zgrada Sabora, uspinjaca, Vincek sa predobrim sladoledom i jos boljim cheesecakeom , zeljeznicki kolodvor.

Zao mi je sto nismo stigli vise toga vidjeti (i probati - npr. Torte i to ), ali to znaci da moramo ici bar jos nekoliko puta u Zg.

Moram napisati kako fenomenalan grad vi imate! Ja sam odusevljena s ovim gdje smo bili. Zelenilo, parkovi i parkici, setalista, urednost, odnosi...sve za pohvalu.
    Jel se vidi da nikad nisam bila u Zg? :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a je l smijem ja pitati odakle si?

da malo dulje boraviš u gradu - vjerujem da bi promijenila mišljenje ...
    ipak si obišla neka frekventnija mjesta... ostatak je gori nego u vašem mjestu .. ma bilo kojem mjestu ...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    a je l smijem ja pitati odakle si?

da malo dulje boraviš u gradu - vjerujem da bi promijenila mišljenje ...
    ipak si obišla neka frekventnija mjesta... ostatak je gori nego u vašem mjestu .. ma bilo kojem mjestu ...
    To samo znaći da bi ti i ja česšće trebale ići u centar i na frekventnija mjesta da se sjetimo zašto volimo živjeti u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    To samo znaći da bi ti i ja česšće trebale ići u centar i na frekventnija mjesta da se sjetimo zašto volimo živjeti u Zagrebu.
    slažem se, ali mi je skupo

skup parking, garaža
    a tramvaj mi je još skuplji za cijelu ekipu...
    sladoledi, kave, uspinjače ... eh, to je samo za posebne prilike ...

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni je zg genijalan baš za te jednodnevne izlete
    centar mi je nepresušan izvor zabave
    jedva čekam da mlađa poraste pa da malo landramo

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A mozda bi vi voljele zivjeti u carstvu splitskog betona ko i ja :D
    OK, nisu svi kvartovi isti, ali ovo sto smo vidjeli (veliki dio Novog Zagreba, malo centra i jos neke kvartove kojima sam zaboravila ime ) izgledaju odlicno. Puno zelenila, klupica, mjesta za setanje, geeeenijalni parkovi i parkici ispred skoro svake zgrade. Takvo nesto ovdje nema. Moje misljenje ostaje nepromijenjeno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Moj prijedlog je setnja po Bundeku ili Jarunu. Ima zelenila, hlada, kafica za malo odmoriti, djeci se obicno svidja bacanje kamencica u vodu, a ima i dobro opremljenih parkova za djecu.
    Ne znam koliko su djeca stara i kakve imaju interese. Predskolarcima zna biti zanimljiv Tehnicki muzej, voznja tramvajem, uspinjacom, turistickim vlakicem, pucanje topa s Kule Lotrscak u podne...
    Sve ovo, ja poboldala svoje favorite. ZOO naravno, to je must. A ako ostajete i navečer - Zvjezdarnica na Gornjem gradu. Ne znam iz kojeg smjera stižete u Zagreb, ali ako možete otići i do Krapine - novi muzej neandertalaca je super za vidjeti. Ako ste iz nekog manjeg grada - mami šoping, a klincima kino + igraonica u nekom šoping centru (ima par fakat ogromnih igraonica).

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hvala, vec smo bili u Zg i necemo tako brzo opet , ali mozda nekome jos posluzi. Bilo nam je odlicno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo prošlu subotu napravili "naš" krug... Preko Cvjetnog, Ilicom, uspinjačom na Gornji grad, pa preko Kamenitih...

Uspinjaču mi je htio naplatiti samo 5kn za mene iako je bilo uz mene 4 djece, (rekao je da djeca mlađa od 7 ne plaćaju ništa)... Ja sam mu ipak rekla da mi naplati deset kuna jer je najstarije 9 godina....

No, zato smo za parking iskeširali 30kuna, i za sladoled 40 ....

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ima nekih novosti po ovom pitanju? što još svakako ne propustiti s djecom?

angel 1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

http://www.ljetonastrosu.com

Ak volite predstave-svaku večer malo lutkarsko kazalište daje besplatne predstave-tu je raspred..

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

hvala! svakako hoćemo, ali mi je važan i popodnevni dio negdje provesti. ideje?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

http://muzejiluzija.com/ Nismo bili, ali planiramo uskoro!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

na popisu je!

lala83 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Kako u ponedjeljak moramo sa sinom na Rebro, krenuti ćemo sutra za Zagreb da ne jurimo u pon ujutro. I curka od 5,5 godina ide sa nama, pa želim da njoj bude zanimljivo ponajprije. Smješteni smo blizu Maksim. šume.
    E sad ostajemo do utorka navečer, ali jutra su nam rezervirana za preglede na Rebru , negdje do 14 - 15 h. Pa sam ja planirala da odmah sutra odemo do Zoo-a, i đir po Maksimirskoj šumi. Vidim da zoo radi samo do 16 h po novom. Navecer možda do Garden malla. U pon nakon pregleda bi napravila taj đir Cvijetni, Ilica, uspinjača, itd. pa me zanima koliko je otprilike vremena potrebno za obilazak laganom šetnjom? Ako u 14 završimo sa bolnicom, hoćemo do 17 h stiči obići nabrzaka taj dio? Kamo navecer? Možda CCone.
    U utorak poslijepodne bi išli do Bundeka, da vidimo ta famozna igrališta za djecu. Na kojoj su strani? Trebala bih ostaviti auto u ulici Damira Tomljanovića jel ? Imam feeling da ču se zgubiti

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nakon cijelog dana na Rebru bolje odustani od vecih razgledavanja. Odmorite se pa navecer malo u centar , oko Trga, na kolace .

lala83 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ma znam utorak ce mi biti iscrpljujuci,ali u pon imamo samo vadenje krvi i anesteziologa i to sve na odjelu neurokirurgije izmedu 11 i 14. Pa da iskoristimo dan.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pogledaj na stranici ZOO-a sada je promijenjen ulaz u zoološki. Ulazi se iz Maksimirske.
    A igralište na Bundeku ti se vidi sa ceste. Barem ono veliko.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •