Results 1 to 8 of 8

Thread: koliko cesto padaju???

Default koliko cesto padaju???

Moje dijete stalno pada!!!!!!!!!!!
    hajd nek pada-mora nauciti i kako se to radi, ali uvijek zavrsimo na hitnoj jer uvijek povraca nakon pada...naravno padovi nisu nimalo bezazleni-na glavu, sumnja na lom noge, fraktura lobanje i svaki put hvala bogu sve ok, ali ja vise ne znam koliko je to normalno!!!
    hajd kad trci pa upadne-to i nekako shvatam, ali stoji i okrene se pogresno i BUM...inace je drama quin...tako da ne znam vise...ovog ljeta imali smo cetiri relativno ozbiljne povrede-mada smo UVIJEK muz i ja tu i pazimo da se ne polomi???
    sta da radim???ima li ko kakav narodni lijek-babpski-mozda ponovo hodalicu???
    inace sve je ok-sa hodom i sl...
    PLEASE pomagajte-moji zivci ovo vise ne mogu podnijeti...

Beti3's Avatar

Koliko ima godina? Je dečko? Da li ste mu pregledali vid?

I moji su dečki imali toliko česte ozljede da je zaliha steriplasta i svega za dezinfekciju bila standardni dio kućne ljekarne. I upoznali smo iznutra dječju traumu, okulista, neurokirurga, gipsaonu i tako to...

Prođe. Odrastu.

rossa's Avatar

moja redovito pada, ali zato što je nepažljiva. trči/hoda u jednom pravcu, a gleda na sve strane osim tamo gdje bi trebala. srećom kod nje uglavnom stradavaju samo koljena

koksy's Avatar

Quote Originally Posted by lamy View Post
    mozda ponovo hodalicu???
    Ja bi rekla da je u ovome problem, djeca koja su u hodalici ne nauče obrane pa zato često padaju.

Zara1's Avatar

Quote Originally Posted by koksy View Post
    Ja bi rekla da je u ovome problem, djeca koja su u hodalici ne nauče obrane pa zato često padaju.
    Slažem se u potpunosti, moji ne padaju baš često. Mislim desi se tu i tamo, ali stvarno rijetko.

trampolina's Avatar

Moji padaju vrlo rijetko, recimo jednom tjedno. Osim jednog blagog potresa mozga ništa ozbiljno nisu imali otkad su prohodali. I meni se čini da je ona u hodalici naučila na kretanje bez opasnosti od pada.

nahla's Avatar

možda ima problem sa centrom za ravnotežu, srednje uho... pošto kažeš da svaki put povraća

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Napisala si drugdje da dijete ima pune 4 godine. Ja bih je odvela neurologu/neuropedijatru i fizijatru. Nije mi baš normalno da toliko često pada na glavu i tako se teško ozljeđuje . Možda ima neurol.smetnji? Možda nije imala priliku za postupan, ispravan motorički razvoj? Ako ste joj kao bebi "pomagali" da se posjedne i održi u sjedenju podstavljajući joj jastuke okolo, ako je prohodavala u hodalici, a ne sama i sl. onda nije imala ni priliku naučiti kako se obraniti pri padu (tj.kako koristiti ruke).