Imam tromesecnu bebu, otkrivena je cista u mozgu... Doktor kaze da ce to nestati vezbicama. Da li ima neka majka sa slicnim tegobama? Jako sam zabrinuta. Hvala unapred![]()
Imam tromesecnu bebu, otkrivena je cista u mozgu... Doktor kaze da ce to nestati vezbicama. Da li ima neka majka sa slicnim tegobama? Jako sam zabrinuta. Hvala unapred![]()
Našem sinu je isto sa 3 mjeseca UZV-om nađena vodena cista (cavum vergae čini mi se da se naziva). Bio je hipertoničan.
Vježbali smo do cca 6 mjeseci kad je propuzao školski i počeo ustajati. Prohodao je sa 11 mjeseci, progovorio u rečenicama prije 18. mjeseca, dakle normalno ako ne i napredno je dijete unatoč tome što se kod nas cista nije povukla.
Zapravo sada ne znamo kakva je situacija.
Do njegovih 18 mjeseci smo svakih 3 mjeseca išli na UZV mozga. Cista se nije smanjivala ali ni rasla u cijelom tom periodu. To smo mogli dok je fontanela bila otvorena.
S obzirom da ništa nije upućivalo na probleme ili da cista raste - kasnije nismo išli na invazivnije preglede. Vjerojatno ćemo ići do polaska u školu, da vidimo kakva je situacija.
Znam kako ti je, i mi smo jako brinuli ali te su ciste zaista najčešće potpuno benigne.
Samo polako, sve će biti u redu
MI od ponedeljka pocinjemo sa vezbicama. Fontanela je jos uvek malo otvorena pa se jasno vidi. Hvala na utesnim recima, ali... jako je teskoipak nesmemo da gubimo nadu... hvala Majuska
![]()
Duki! Moj Marko kazu zbog teskog poroda zadobio krvarenje 2st.i ciste! Naime imao ih nekoliko po cca 8mm velicine! Isli smo na uzv mozga 2x! Sa 3mj i 6mj! Sa 6mj je ustanovljeno da nema novih, i da daljne uzv pretrage nisu potrebne! Takodjer smo vjezbali, i to u klaicevoj! Prohodao sa 15mj! Dajle nista extra kasnije nego dr.djeca! Cesto puta vjezbaci budu napredniji od dr.djece koja nisu vjezbaci! Neka te ne brine, danas da sva djeca idu na uzv mozga nesto bi mogli naci skoro kod svakoga! Najvaznije da vjezbate i to je to! Ciste, krvarenje nema kasnije nikakvu ulogu da nece biti odlikas u skoli i da ne moze imati 5.0 iz matematike!
Marki je potpuno zdravo 2god.djete, i nitko nista ne primjecuje, pa cak i kad je bio beba prijatelji i ostali su znali reci pa ji nista ne vidimo!
Tako da glavu gore, obrisi suze, jer nema potrebe za njima![]()
Duki, fontanela će još neko vrijeme biti otvorena, barem do 6 mj. ako se ne varam?
M. se zatvorila tek sa 18 mj
Sigurno će sve biti u redu :hug:
Hvala Sanja,hvala punoo... malo mi je lakse.. Majuska ne znam,valjda do 6.meseca. Radimo vezbice i nadamo se najboljem. Mada ja sam i dalje neutesna,ipak strah posstoji,ali citajuci razne forume uvek sve biva ok na kraju. Hvala vam puno.
evo još jedne s cistama... mislim, imala ih je i imali smo kontrole svakih mjesec i pol do njenih cca 6 mjeseci. Bivši smo vježbači i propuzala je s 10 mj,a prohodala s 12...
Nikakve posljedice, sve je ok, danas je turbo.
Bravo,bravo,bravo... zivele bebice!!!!
Duki, mi smo isli i privatno na vjezbe, i bebe ribe! Privatne vjezbe su nama puno pomogle! Naime u bolnici ne dobijes novi red vjezbi tako dugo dok beba ne savlada trenutno gradivo! Pa smo mi kombinirali, klaicevu sa privatnim! Kod privatnika smo uvijek dobili koju vjezbu unapred, odnosno pripremu za nadolazecu vjestinu + naravno vjezbe za trenutnu dob! On je u zg, ako zelis dat cu ti u inbox kontakt, da ne ispadne ovdje da reklamiram! I bebe ribe su nama puno takodjer pomogle! Osim sto u vodi vjezba cijelo tijelo, zavolio je turbo vodu! U tolikoj mjeri da gotovo svaka igracka ima nesto,a da sprica vodu![]()
Hvala Sanjice. Posalji mi u inbox.![]()
Sanjice ne radi mi inbox,neznam zasto. nije ni bitno,idemo na vezbice,i nadamo se dobrim rezultatima. pozz majuska!
Još par postova pa će ti se otvoriti inbox.
(A fontanela se zatvori u najvećem postotku oko prvog rođendana.)Želim da ti beba što prije bude posve OK.
Nadam se da ce javiti jos neki roditelj sa pozitivnim ishodom.Jako brinem.![]()