Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: problem s pisom - hitno

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno problem s pisom - hitno

Drage moje, dragi moji, imamo problem s kozicom. Naime, imamo 9 mjeseci, ja mu prvih 6 nisam dirala pisu, onda mi je dr rekao da bi trebala navlaciti kozicu, i radila sam onako kako je on to na pregledu tad uradio - koliko ide, ide. Danas smo.bili na pregledu i on mu je poukao kozicu skroz, glavic je izisao, mali je plakao. Sad mu je vrh pise jako jako crven, i ne znam sto da radim a dr mu radi tek sutra popodne! Zasad sam g oprala, posusila i malo bepanthena stavila da ga ne pece dok piski jako. Kako cu ja to njemu sad opet navlacit kad znam da ga jako boli... Jooj ti muaki i njihove pisonje. Uf. Pojela bi se sad, ja sam kriva za ovo. Zasto se taj belaj uopce mora navlacit, zar ne bi priroda trebala uredit da ta sretna glava s vremenom sama izide?!?!? Ima li tko slicnih iakustava? Sorry na tipfelerima, upravo ga uspavljujem.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bas mi je žao. Ne znam..mi to nismo nikad navlačili tako jako niti ne znam čemu to. Kaj veli pedijatar zakaj je to radio?
    Ako mislis da ga jako boli i extra je placljiv, ja bi dala nekaj protiv bolova

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj ja poludim kad procitam ovak nekaj

koji je kiki bio tom doktoru da maloj bebi ide navlaciti kozicu?!?!

ne znam kako da ti pomognem, samo pokusaj zastititi dijete od slicnih ispada u buducnosti. nadam se da ce uskoro biti ok i da nece imati posljedice.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Crveno ti je jako jer je bio ispod kožice i zaljepljen, s vremenom će se to žarko crvenilo ublažiti.
    Nemaš sa čime mazati, davaj djetetu protiv bolova čepiće barem dan dva dok ne splasne ta prva bol.
    I dok ga kupaš provuči kožicu u vodi do kraja tako da mu se ponovno ne slijepi, naravno ako uspiješ,
    a ako ga previše boli onda pusti.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nama je patronazna rekla da navalcimo malom kozicu i ja to navlacila, al skroz lagano, i on se smijao dok sam mu je povlacila, al onda smo otisli u pedijatra na redoviti pregled (s 6 mjeseci) i ja mu rekla da je malom piso malo crven ponekad i on navukao tu kozicu (a nije je uspio skroz navuci), al uglavnom navukao ju je tako da mu je popucala i malo mu se piso raskrvario i rekao mi da i ja tako navlacim. A onda sam ja zakljucila da to nije normalno tako raskrvarit bebu i da mu necu vise nista dirati. Sad imamo novu pedijatricu (preslili smo se), i ona je rekla da nista ne diramo. To mi djeluje pametnije.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam u šoku, koliko znam oni to većinom sami obave ... Kod nas ne pregledu doktorica pogleda koliko ide i to je to. Inače, ne da ga nikome dirati... no way...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To moraš u vodi vježbati djetetu jer se ispod sakuplja prljavština i bakterije, mom sinu se bilo zagnojilo više puta (doslovce je van curio gnoj!), pa su nam na hitnoj u Klaićevoj to navlačili, pa provlačili, pa su se upale ponavljale i na kraju smo kad je bio pred kraj prvog razreda išli na operaciju. Nakon toga preporod i djetetu i nama.
    Dok je imao upale davali su nam antibiotsku kremu i stavljali smo mu na pišu gazu natopljenu hipermanganom ili acidi borici otopinom.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moj mali ima 3 godine, ne povlačimo mu kožicu. Naša pedica mu je htjela prevuč na prvom pregledu, ja sam odbila, njen komentar je bio: dobro mama, ali ja moram zapisati u karton da ste odbili. I samo da znate, morat ćete na operaciju zbog toga.
    Nikad nismo imali problema s pišom, kožica se sama odvaja pomalo, sve je super. On si ga inače sam povlači povremeno, i to u obrnutom smjeru, od sebe, ako kužiš kaj mislim. Poslije kupanja obično pogledam kak izgleda i to je to, ne brinemo oko toga.
    Nadam se da će bol što prije proći, baš mi je žao.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kod mog 2,2 godine malca je jos kozica skroz slijepljena, ne moze se navuci apsolutno nista, rupuca je od milimetra i taman dostatna za piskenje. Cistit mu nista ne mogu, jer se ne moze nista navuci, pa pretpostavljem da se ni nema sto ocistiti...
    Doktorica odavno nije gledala pisu, ali je na pregledu sa 6 mj rekla da ako mu se do sljedeceg pregleda ne prevuce, da ce malo potegnuti. Bogu hvala pa je zaboravila, al sve i da nije, ne bi dopustila nasilno prevlacenje.

Istina, mozda zavrsi jednog dana na operaciji zbog prave fimoze, ali ako je rijec o pravoj fimozi onda ni nasilno prevlacenje pedijatrice ne bi pomoglo.

Frendicin sin isto ne moze prevuci, ali mu je nastao problem jer se dio urina sakupljao ispod kozice i puhao se u balon, i sad stalno infekcije- koliko je njima pametno to dirati i dati "reckanje", ako problemi postoje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je prevuklo kad je V bio 7 mjeseci - na redovnoj kontroli kod nefrologa zbog VUR-a. Ja se nisam niti snašla a nefrologica prevukla, bilo mu je koma dva dana. Prvi dan smo mu dali lupocet čepić, drugi dan više nije trebalo. Ispirali smo kamilicom i mazali tri dana garamicinom. Nakon para dana smo nastavili prevlačiti kod kupanja, nije pokazivao da ga boli ili smeta. Sad sa 8 godina može normalno prevući.
    Gadno je jer maleni često piškaju i to ih peče. Kad to naprave djetetu starijem od 3 godine onda on ipak rjeđe piški, a i tada smo mi dali najstarijem da piški u čašicu s mlakom kamilicom što mu je puno pomoglo.
    Nemojte sad puno povlačiti, samo malo da oplahneš vodom ili kamilicom i lagano namaži bepanthen kremom (mast se teško skida) ili garamicinom ako imaš.
    Srećom, sutra će već biti puno bolje.

Najstarijem su malo povukli kožicu u dva navrata ali nije dao poslije prevlačiti i ove zime je operirao (samo na jednom mjestu se nije dalo prevući). Komentar na cijelu hospitalizaciju i zahvat je bio da je hrana u Klaićevoj predobra.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

stavljam i ovdje za svaki slucaj, odlican tekst o normalnom razvoju prepucija

http://www.drmomma.org/2010/01/phony...diagnosis.html

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prevlačenje kožice je još jedno u nizu nepotrebnog uplitanja medicinske struke u prirodan proces, što je u članku dolje jako lijepo opisano. Potpuno je nepotrebno, čak i štetno jer upravo ta kožica štiti penis od infekcija, skupljanja urina i raznih bakterija, a nasilnim prevlačenjem kožice stvaraju se rane koje se vrlo lako inficiraju i mogu dovesti do težih komplikacija.
    http://www.cirp.org/library/normal/

Cure, budite jako oprezne na pregledima i recite unaprijed (one koje to ne žele naravno) da ste protiv prevlačenja kožice, jer mnogi pedijatri to naprave da vas ni ne pitaju. Moja je srećom rekla što se sprema napraviti, pa sam reagirala na vrijeme.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mikka, u isto vrijeme, ali od viška glava (ili glavić) ne boli

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mog 2,2 godine malca je jos kozica skroz slijepljena, ne moze se navuci apsolutno nista, rupuca je od milimetra i taman dostatna za piskenje. Cistit mu nista ne mogu, jer se ne moze nista navuci, pa pretpostavljem da se ni nema sto ocistiti...
    Doktorica odavno nije gledala pisu, ali je na pregledu sa 6 mj rekla da ako mu se do sljedeceg pregleda ne prevuce, da ce malo potegnuti. Bogu hvala pa je zaboravila, al sve i da nije, ne bi dopustila nasilno prevlacenje.

Istina, mozda zavrsi jednog dana na operaciji zbog prave fimoze, ali ako je rijec o pravoj fimozi onda ni nasilno prevlacenje pedijatrice ne bi pomoglo.

Frendicin sin isto ne moze prevuci, ali mu je nastao problem jer se dio urina sakupljao ispod kozice i puhao se u balon, i sad stalno infekcije- koliko je njima pametno to dirati i dati "reckanje", ako problemi postoje?
    Da te utješim, mom je tako bilo do 4 god. Ni milimetar nije išlo. Negdje s 3 sam ga učila da si svaki večer sam pomalo poslje kupanja navlači. S 4 smo prvi put ugledali glavić. E da vidiš to veselje! I moje i njegovo! Smijali smo se ko budale. I sad idem bez problema, ali i dalje svaku večer povuče.
    Mislim da se njemu to sljepilo jer mu je pedica nasilno prevukla, naravno, i mene je uvjerila da moram i ja. S godinu i pol mi više nije dao a ja nisam forsirala i eto, sljepilo se.
    Mlađem ne diram ništa! Pedica je htjela kad je imao urinoinfekt pogledat glavić al sam rekla da ću mu ja povuć i povukla sam skroz malo, tek toliko da ona vidi da nije upaljeno. Njoj više nedam ni blizu.

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa evo meni se jucer desilo da mu je prevukao skroz a da ja nisam ni skuzila sta radi, nit mi je rekao. Uvijek mu gleda testise i provjerava tu kozicu,tako da nisam ni gledala dolje nego malog nasmijavala da bude miran. Poceo plakat, ja spustim pogled kad ono tamo glavic! Sok! I jos mi ped komentira dobro je,moze se vratiti kozica. Piso mu je izgledao do tada kao onaj na slici u clnku na eng, a sad mu je crven taj vrh i ima crtice po sebi, ko da je popucalo malo. ma mis moj mali. Umjesto da ti pedijatar, ma i svi doktori, ginekolozi, budu osobe od povjerenja, svakoga mors stalno imat na oku i sam se informirati o svemu da sprijecis nepotrebne gluposti koje izvode. Imam garamicin, ali samo tubu, nemam kutiju, jel ima on rok trajanja? Da ne pogorsam dodatno ja stvar. Ne znam sto sad dalje, da diram, ne diram, hoce li mu se sada skupljati bakterije na to kad je ranjeno tkivo... Kooooj... Hvala vam na podrsci...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Gabrielle prvotno napisa Vidi poruku
    Pa evo meni se jucer desilo da mu je prevukao skroz a da ja nisam ni skuzila sta radi, nit mi je rekao. Uvijek mu gleda testise i provjerava tu kozicu,tako da nisam ni gledala dolje nego malog nasmijavala da bude miran. Poceo plakat, ja spustim pogled kad ono tamo glavic! Sok! I jos mi ped komentira dobro je,moze se vratiti kozica. Piso mu je izgledao do tada kao onaj na slici u clnku na eng, a sad mu je crven taj vrh i ima crtice po sebi, ko da je popucalo malo. ma mis moj mali. Umjesto da ti pedijatar, ma i svi doktori, ginekolozi, budu osobe od povjerenja, svakoga mors stalno imat na oku i sam se informirati o svemu da sprijecis nepotrebne gluposti koje izvode. Imam garamicin, ali samo tubu, nemam kutiju, jel ima on rok trajanja? Da ne pogorsam dodatno ja stvar. Ne znam sto sad dalje, da diram, ne diram, hoce li mu se sada skupljati bakterije na to kad je ranjeno tkivo... Kooooj... Hvala vam na podrsci...

mi smo baš zbog crvenog piše dobili Garamicin mast stoga mu slobodno namaži...(dobili smo u 4 mj 2012, mast vrijedi do 2016)
    dva puta dnevno (ujutro i navečer) preperi pišu u vodi (onako ispod pipe) i namaži tanki sloj masti preko crvenog...za dva-tri dana sve nestane!
    samo mu nakon toga nastavi povlačiti kožicu svaki dan (jer je već prevučena) da se ne zalijepi dok sve ne zaraste kako treba (nekih 10-ak dana)...poslije toga povremeno prevuci radi čišćenja

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Oblozi od kamilice

Drage moje, dragi moji, imamo problem s kozicom. Naime, imamo 9 mjeseci, ja mu prvih 6 nisam dirala pisu, onda mi je dr rekao da bi trebala navlaciti kozicu, i radila sam onako kako je on to na pregledu tad uradio - koliko ide, ide. Danas smo.bili na pregledu i on mu je poukao kozicu skroz, glavic je izisao, mali je plakao. Sad mu je vrh pise jako jako crven, i ne znam sto da radim a dr mu radi tek sutra popodne! Zasad sam g oprala, posusila i malo bepanthena stavila da ga ne pece dok piski jako. Kako cu ja to njemu sad opet navlacit kad znam da ga jako boli... Jooj ti muaki i njihove pisonje. Uf. Pojela bi se sad, ja sam kriva za ovo. Zasto se taj belaj uopce mora navlacit, zar ne bi priroda trebala uredit da ta sretna glava s vremenom sama izide?!?!? Ima li tko slicnih iakustava? Sorry na tipfelerima, upravo ga uspavljujem.

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala vam puno na savjetima i podrsci!

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uh, moj mlađi je imao problema s urinoinfekcijama i refluksom pa su nam preporučili prevlačenje kožice skroz preko glavića tako da se dogodilo par puta da mu je popucala kožica i inficirala se. Urolog nam je preporučio operaciju odstranjivanja prepucija kada je sin imao negdje oko godinu i pol, sva sreća da smo odbili tu operaciju.

Ja sam prestala kožicu prevlačiti skroz preko i povukla bih samo koliko ide i postepeno se to sredilo samo, kada se odvikao od pelena kožica je išla preko bez problema (negdje oko 3. godine). I još uvijek se čudim zašto nam je predložena ta operacija na tako malom djetetu.

Tako da ja na tvom mjestu ne bi ništa nasilno prevlačila dijete ti je premalo, a ovo nasilno prevlačenje od strane liječnika nikako ne kužim zašto to rade.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Na tubi garamicina imaš otisnut rok trajanja skroz na dnu tube.

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma sjetila sam se danas popodne da bi rok trebao bit na dnu tube, lumenka...

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pozdrav,mi smo prije ljeta bili kod kirurga i prevukli su mu u biti bez problema ,mazali smo mjesec dana s kremom prije.nakod prevlačenja u bolnici i nakon sto se pišonja oporavio mi smo to doma vježbali ali nije to išlo bas samo tako,
    jedan dan prevukli i glavić izvirio, sinčina se sfrastio kad je vidio glavicu vani tako da nije dao pipnut pišu a kožica ostala nategnuta...(ja sam se izbezumila ...on plaće viče da boli ja ne znam sto bi ...ajde nekako ja njega uspijem smiriti i vratimo mi puža u kućicu).sad neda da mu diram pišu nego kao on to sam ali on to uopće ne uspije prevuči ...onak skroz malo...
    još sam ga par puta uspjela nagovoriti da mi da nategnemo ali imamo problem s vraćanjem kožice pa ne kuzim jel to tak normalno ili nije.sad sam rekla da ga neću forcat koliko ide ide jel to ne vraćanje kožice me užasava.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da nije uopce normalno navlaciti kozicu na tu stranu prije puberteta. pise u onom clanku koji sam linkala da navlacenje kozice ima iskljucivo ulogu spolnog zadovoljavanja, a 3 godine je puno premalo za to . oni samo inace navlace od sebe, moj recimo mota oko olovke ili slicno.
    Posljednje uređivanje od mikka : 01.09.2012. at 18:44

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

D. je baš nedavno imao neku "upalu". Napuhnuo se pišo i izašao je gnoj (tu sam pisala http://forum.roda.hr/threads/23176-n...4%8Deni-pimpek
    Mislim da je to neki prirodni proces koji pomaže u odljepljivanju kožice jer mu se sad puno više da prevući. Sada kod kupanja prevuče koliko ide i isperemo.
    Ono što hoću reći, nisam da se dira u prirodni proces. Kao što mikka reče, uloga prevlačenja je spolna, a do tada tu je da štiti. Prljavštine nema jer nema kako ni ući.
    Ja na tvom mjestu ne bih više ništa dirala, možda namazala s nečim (antibiotska mast, kantarionovo ulje...).

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ključić, i ja sam došla do istog zaključka, skupi se ono bijelo, i kad izađe, kožica je uvijek malo više odlijepljena. I uvijek su kukali da ih boli pišo.
    Mi ništa nismo dirali, osim što je stariji prošao nasilno pravlačenje. Sreća u nesreći je bila što mu je ostalo vrlo malo pa nije bilo strašno.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam 3 dečka i nijednom nisam prevlačila i ne bi mi to nit palo na pamet da me neki dan frendica nije pitala jel to radim jer njena šogorica nije pa joj je nećak sada išao na operaciju. Nakon toga sam išla pogledati, mlađem se ne moźe provuć, al nije ni skroz slijepljena a starijem se jedna strana može skoro skroz provuć, fali jako malo da izviri, al ono što me brine je da mu je druga strana skroz zalijepljena. Do rupice za piškenje.

Najmlađi ima 2 mj pa njemu nisam ni gledala ni dirala
    Posljednje uređivanje od mali karlo : 01.09.2012. at 22:16

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jako mi je drago zbog otvaranja ove teme jer me lagano hvatao strah da ce malac sigurno morati na reckanje. Ima 2,5godine i kozica mu se uopce ne da prevuci,ima samo malenu rupicu od cca 2-3mm.jednom prilikom pedica je slucajno povukla malo jace i kozica se odmah prevukla,no nakon kraceg vremena(ujedno nekih tjedan dana plakanja prilikom svakog mokrenja) opet je sraslo.
    srecom ga je ulovila neka fora da voli kada mu se "cisti belo" -tada mu lagano lagano nategnem i sve se nekako nadam da bi polako moglo proci i bez operacije.navodno postoje i neke hormonske kremice s kojima se moze pokusati,naravno ukoliko do 5.godine,cini mi se, kozica ostane i dalje slijepljena.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    stavljam i ovdje za svaki slucaj, odlican tekst o normalnom razvoju prepucija

http://www.drmomma.org/2010/01/phony...diagnosis.html
    Super clanak,da sam ga barem prije vidjela!

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj thaia28 prvotno napisa Vidi poruku
    Jako mi je drago zbog otvaranja ove teme jer me lagano hvatao strah da ce malac sigurno morati na reckanje. Ima 2,5godine i kozica mu se uopce ne da prevuci,ima samo malenu rupicu od cca 2-3mm.jednom prilikom pedica je slucajno povukla malo jace i kozica se odmah prevukla,no nakon kraceg vremena(ujedno nekih tjedan dana plakanja prilikom svakog mokrenja) opet je sraslo.
    srecom ga je ulovila neka fora da voli kada mu se "cisti belo" -tada mu lagano lagano nategnem i sve se nekako nadam da bi polako moglo proci i bez operacije.navodno postoje i neke hormonske kremice s kojima se moze pokusati,naravno ukoliko do 5.godine,cini mi se, kozica ostane i dalje slijepljena.

mi smo dobili beloderm mast i mazali smo mjesec dana,onda opet išli u bolnicu i prevuko mu je bez problema.kad smo mi nastavili kući natezati pišonju to nama ne ide tako glatko treba mi jedno 5 minuta da glavica izađe dok mi to rastegnemo i kad prode moj sin se sav izbezumi i kožica onda ne ide nazad samo tako,pa oda mazem s uljem tak da se vrati unutra...ludilo.više necu dirati koliko ide ide
    Posljednje uređivanje od Rency : 02.09.2012. at 08:41

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si sigurna da je Beloderm, a ne betrion, beloderm je za druge i drugačije stvari.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.09.2012. at 14:44

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

jesam, evo išla sad provjerit u nalaz...

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hm, pa zar nije beloderm kortikosteroid? Mislim da mi zvoni da se nalazi u smiksanoj kremi za malca mi (atopijski dermatitis ima). Znaci to se i za to prepisuje? Ja sam namazala dva dana s garamicinom, perem pisu pod vodom, i ne navlacim kao onaj nasilni imbecil, vec polalo dokle ide i to je to.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam dirala ni prevlacila, MM kaze da on je, kad bi ga kupao, lagano, koliko ide, a malac je sam dirao i natezao dugo vremena.
    Inace imamo pedijatricu koja je ok za sve i sve se dogovoramao, ali SVAKI PUT kad smo imali sistematski, iako bih ja unaprijed rekla da ga ne dira i da ne zelimo da mu ona prevlaci, ona mu je prevukla (mogla sam ga zastititi jedino da fizicki nasrnem na nju, a to mi je malo too much).

Prije par dana smo bili na sistematskom i rekla sam joj da malac uredno moze prevuci i da ne zelim da ga dira, ali je ona rekla da mora vidjeti je li ok i da moze ili on sam prevuci ili ona.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •