Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Vrtoglavica, omaglica

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Vrtoglavica, omaglica

Zapravo nije to prava vrtoglavica, ne znam kako bih to nazvala. Više kao nekakva nestabilnost u glavi, možda kao kada puno pušeš pa ti se "zavrti". To me povremeno muči skoro cijelo ljeto. Nekad više nekad manje. Zadnjih desetak dana me čak zna i malkoc zaboliti glava, zapravo više kao nekakav pritisak pa onda prestane. Nedovoljno da popijem tabletu, vrlo malo, a opet da mi zasmeta. Onda mi zna biti i kao nekakva usporenost u glavi, kao da se ne mogu dovoljno fokusirati i osjećaj da neću moći brzo izreagirati. Svi ti simptomi nisu takvi da bih odmah rekla e samnom definitivno nešto nije u redu, sjednem u auto i odem doktoru, a opet me cijelo vrijeme peglaju i uznemiravaju pa onda još više mislim na to, vrtim si što bi to moglo biti i samo mi je još gore. Sve ukupno bih rekla da me muči neka slabo definirana vrtoglavica. Jel netko ima pojma što bi to moglo biti?
    Prije ljeta sam imala nekakvu upalu uha pa mi je šumilo i vrtilo se u glavi i obavila sam pretrage na ORL, to je bilo ok i onda mi se ta vrtoglavica nastavila pa je doktorica rekla da mi to može biti od vratne kralježnice i da vježbam. Ja sam vježbala, ali sad preko ljeta nisam imala gdje i krećem idući tjedan. Željezo mi je ok.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jesi mjerila tlak? Meni zna biti tako od visokog tlaka.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kad god sam ga mjerila bio je ili normalan ili nizak.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni je tako od niskog tlaka i nedostatka željeza.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

meni zna bit tako od niskog tlaka unatoc dobrom zeljezu :D
    povremeno osjecaj kao da sam pod vodom, ili sanjam...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam danas bila kod neurologa zbog istih simptoma. neurološki je sve ok, krvna slika nikad bolja. oduvijek imam nizak tlak ali vrtoglavica se prvi put javila prije mjesec dana i ne popušta. osjećaj je grozan i nadam se da će skoro proći. možda kad malo zahladi, neurolog kaže da to može biti zbog kombinacije niskog tlaka i visokih temperatura

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

meni je tako od niskog tlaka. prošli tjedan sam bila mrtva
    osim vrućine, 2 put u životu mi se dogodilo da sam imala neobične glavobolje. Kao da uzmeš tanjurić od kave i stisneš mi ga o glavu. to me probode užasna bol i onda pušta. i sve skupa traje par minuta i tako mjescima. Oba puta sam iskonontrolirala sve živo, bila kod neurologa, i oba puta na kraju zavšila na CT. i nikad ništa. kaže mi doktor "Nemaš ništa u glavi"

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni se to desavalo u osnovnoj skoli - bilo je nisko zeljezo u pitanju.

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja se vrlo često tako osjećam zbog niskog tlaka. Probaj si u takvom stanju izmjeriti tlak. Ako se pokaže niskim, uvijek imaj u torbici neke slane grickalice.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Oduvijek sam znala imati tako nizak tlak i ne sjećam se ovih simptoma.
    Pomislila sam isto kao i amaranth da je od kombinacije tlaka, možda lošije cirkulacije u vratnoj kralježnici (ipak sad 3 godine imam priličan višak kila i fizički sam malo otromila)i naravno ove lude temperature, no evo ovih dana je baš fino popustila temperatura pa se nije ništa promijenilo.

amaranth a jesi dobila kakvu terapiju, upute?
    otići ću i ja kod doktorice, samo evo sve se nadam sutra je novi dan pa možda popusti, ali sada sam već previše opterećena time pa čisto sumnjam

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo i mene sa niskim tlakom.Prije neki dan osjetila pritisak u glavi i kao da mi se zavrtilo.Srećom bila je blizu stolica pa sam sjela.Popila vode i šećera pa vode i soli pa sam ležala da se vrtoglavica i slabost smiri.Od tada imam vrtoglavice i povremenu slabost.Krv dobra a sutra idem neurologu.Tko zna što će mi reći?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Osim niskog tlaka razlog može biti vratna kralježnica.

Ako si imala upalu uha, može biti i da je nastradao centar za ravnotežu i eto ti razloga za vrtoglavicu.

Reci svom doktoru opće prakse nek te pošalje na ORL da ti naprave audio vestibulogram (ispitivanje da li centar za ravnotežu radi kako treba, smetnje ti mogu biti povezane sa upalom uha). Nije baš ugodna pretraga (moja mama je bila prije godinu ili dvije).

Evo ti više o tome:
    http://www.tinitus.hr/vrtoglavica.htm

Liječenje - postoje vježbe kojima se to rješava, ali najprije moraš utvrditi uzrok. Ako ti upala uha nije izliječena kako treba, možda dobiješ i antibiotik. Sretno...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    Oduvijek sam znala imati tako nizak tlak i ne sjećam se ovih simptoma.
    Pomislila sam isto kao i amaranth da je od kombinacije tlaka, možda lošije cirkulacije u vratnoj kralježnici (ipak sad 3 godine imam priličan višak kila i fizički sam malo otromila)i naravno ove lude temperature, no evo ovih dana je baš fino popustila temperatura pa se nije ništa promijenilo.

amaranth a jesi dobila kakvu terapiju, upute?
    otići ću i ja kod doktorice, samo evo sve se nadam sutra je novi dan pa možda popusti, ali sada sam već previše opterećena time pa čisto sumnjam
    dobila sam upute da popijem normabel kad mi se jako vrti. to bi trebalo pomoći ako je problem nastao zbog vratne kralježnice

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

hvala svima na odgovorima!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja imam sve te simptome, kada je vruće užasno mi je ...tlak 88/44 neki dan sam mjerila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •