Nama je isto izbor 2 škole (ali u istom objektu-što je meni neviđena glupost, jedna zgrada a dvije škole). Imamo još 2 škole (također u istom objektu) ove o kojima priča egemama, ali nama je ta dalje od stana, veliko je raskršće za prijeći, a i ova bliža škola mu baš nije preko puta.
Ono što ću ja pokušati saznati od susjeda i poznatih za tu bližu školu koju da odaberem, a onda u njoj učiteljicu u boravku. Mada ni sama ne znam koliko će taj moj trud biti plodonosan jer ljudi su različiti i nemamo svi iste kriterije i želje. Nekome je u redu da je učiteljica jako stroga i autoritet i da je se djeca boje jer će ih tako disciplinirati i tako treba, ja bih opet nešto drugo. Važno mi je da je škola koja mi je ipak bliže jer neću ga ipak ja voziti u školu do osmog razreda, nadam se da će ići barem u 2.ili 3. razredu sam. Većina društva iz vrtića će ići u drugu školu jer ih većina tamo i gravitira, možda bude barem netko i u ovoj našoj, ali to me puno ne brine jer ipak ne mogu zadovoljiti baš sve kriterije. Mislim da u ovome svemu terba imati i malo sreće jer možeš se truditi, izabrati najbolju učiteljicu i da ona ode npr. na porodiljski slijedeće godine ili nešto tako. A računam i na to da ako bude problema, uvijek mogu reagirati i promijeniti nešto. Nas dosta ograničava i boravak, mislim da su samo 2 razreda boravka tako da izbor baš i nije velik.