-
sve ove tocke sto ih je ivarica nabrojala su mi vazne, s tim da udaljenost skole, ako se ne radi o razlici od sat na vise, mi je na zadnjem mjestu.
posto i moja cura ide na jesen u skolu, ja sam se prije bozica isto bavila tim i obisla par skola (u becu, ne u zagrebu). svi mi rekose, od roditelja do ljudi koji su u beckom schulrat-u, da je uciteljica najvaznija, odnosno da kemija izmedu djeteta i uciteljice stima. kako to postici? tesko pitanje.
u becu se organiziraju takozvani dani otvorenih vrata, gdje je skola jedan dan otvorena za posjetioce i kao roditelj imas pravo biti u ucionicama za vrijeme nastave i gledati uciteljicu i njen razred. nakon toka mozes razgovarati sa svim nastavnim osobljem, direktoricom i ostalima.
sad koliko je ta slika objektivna, ne znam. pouzdala sam se u svoje sesto culo, pa cemo vidjeti.
jos mi se cini vazno, obzirom na iskustava mojih par prijateljica, napomenitu da bi posebnu paznju trebalo posveti izboru uciteljice za djecu koja su recimo, posebnija, zahtjevnija, pomalo drugacija. njih u nekim klasicnim sistemima zaista mogu "slomiti", ako ucitelji/ce nemaju senzibilitet i volju za rad sa njima.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma