Results 1 to 50 of 86

Thread: P&P savjetovanje nekad i danas

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Osoblje foruma BigBlue's Avatar

Prvo, hvala za info žužy!

Rekla sam samoj sebi da odustajem od objašnjavanja zašto je u svojoj biti p&p savjetovanje ponižavajuće i pitanja (prvenstveno samoj sebi) zašto pacijenti podržavaju sustav koji radi protuzakonito. Jok, ne više. Uostalom, sve je gore već napisano.

I ja sam bila friška u MPO vodama, ustvari sam piletina prema nekim veterankama ovdje, ali nisam dozvolila da netko drugi misli i odlučuje za mene. Tražila sam, pitala, slušala, čitala i opet čitala. Meni je, kao pacijentu, itekako bilo bitno znati koja su moja prava, moje obaveze, bilo mi je bitno znati što se samnom događa i zašto. Nismo svi isti i to je ok. Ako informirano donesete odluku da, usprkos zakonu, i dalje želite prihvatiti savjetovanje, meni je to ok.

Po meni bi bilo pošteno reći pacijentu na konzultacijama: "Naša ustanova ima psihologa i pravnika vama na raspolaganju u bilo kojoj fazi postupka i, ako imate pitanja, ovdje su vam telefonski brojevi i možete ih kontaktirati." Onda bi i jedno i drugo imalo svrhu, a da ne govorim koliko bi od toga profitirale npr. onkološke pacijentice u toj istoj Petrovoj kad im dođe nalaz karcinoma. Njima nitko psihologa ne nudi, ali istodobno ni ne postavlja razgovor s psihologom kao uvjet za kemoterapiju.

ALi eto cure moje, bitno je da znate kako imate izbor, ostalo je samo na vama.
    Last edited by BigBlue; 01.10.2012 at 22:05.

Quote Originally Posted by BigBlue View Post

Po meni bi bilo pošteno reći pacijentu na konzultacijama: "Naša ustanova ima psihologa i pravnika vama na raspolaganju u bilo kojoj fazi postupka i, ako imate pitanja, ovdje su vam telefonski brojevi i možete ih kontaktirati."
    pa tako nesto sam i dozivjela... dr. preporucio, naglasio da novi zakon ne obvezuje, soc. radnica dala broj, psihologinja isto... i da se javimo bilokad, ako bude potrebno.