Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Helicobacter pylori-moram li prestati dojiti da bih počela s terapijom?

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Helicobacter pylori-moram li prestati dojiti da bih počela s terapijom?

Već par mjeseci imam konstantne bolove u trbuhu, zasad nemam pojma što mi je, nalazi su svi bili ok osim malo povećane jetre i slezene. Danas sam dobila pozitivan nalaz na helicobacter pylori u stolici. Dr. kaže da nije baš sigurna da li mi baš to uzrokuje te bolove, i da puno ljudi to ima a da ni ne zna, ali da mogu ako hoću početi piti antibiotike. I da antibiotici ulaze u mlijeko, ali da nisu štetni za bebača. Ja sam sad na sto čuda, nekako nisam sigurna je li to tako bezopasno za bebu. Ima 6 i pol mjeseci, taman smo počeli s dohranom, ali stalno traži cicu. Nemam pojma što da napravim, razmišljam da još malo pričekam dok počne malo više papati pa da onda počnem s terapijom. Ali baš me boli, ne znam koliko ću još izdržati. Još moram pričekati nalaz od štitnjače, pa ako i nju isključim, vjerojatno mi ta helicobacter pylori stvara probleme. Ima li među vama netko sa sličnim iskustvom, jeste li prekinuli s dojenjem ili nastavili uz lijekove?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ako je lijek kompatibilan s dojenjem- naravno da mozes. Ja sam primala antibiotik na venu 10 dana, od 9.dana zivota bebe i dojila bez problema (nije bilo za ovo kao u tebe,, no ipak je bio antibiotik)

Vise je bitno da se utvrdi sto je tebi i koja ti je terapija potrebna. Danas vecina antibiotika imaju varijantu koja je ne smeta dojenju.

Koji si ti antibiotik dobila?
    Posljednje uređivanje od S2000 : 29.08.2012. at 00:16

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Terapija nisu samo antibiotici.Trebas i za drugi lijek vidjeti smije li uz dojenje. Lijecnik ti moze propisati razne kombinacije, valjda ima i ona koja ne smeta dojenju.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Za H. pylori se mogu složiti razne kombinacije lijekova, tako da se sigurno može naći i kombinacija kompatibilna s dojenjem. Osim toga, zapravo je vrlo malo lijekova s kojima se baš ne smije dojiti.

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala vam na odgovoru, baš bih htjela nastaviti dojiti pa ste me razveselile S2000,nisam još ništa dobila, čula sam se jučer s dr. preko telefona,nismo se još ništa konkretno dogovorile. Sad čekam nalaze štitnjače pa ću nakon toga otići do nje.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma glavno da znas da ako ti dr kaze da se uz dani lijek ne moze dojiti- da pitas da li postoji drugi uz koji moze.

A nekad su i doktori neodlucni, i razlicito govore. Ako ti zatreba nek se nadje : INFORMACIJE O LIJEKOVIMA i NJIHOVU SIGURNOST ZA DOJENJE
    mozete dobiti na 2348342 (Centar za farmakologiju) i 2388284 Zavod za kliničku farmakologiju, KBC
    dobit cete iscrpne informacije o rezultatima istraživanja, te rizicima pojedinih lijekova

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Oni ne daju više info preko telefona. Moraš doći k njima s uputnicom .

Gabrielle avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hm, moja mama je pila terapiju za heliobacter, mislim da je u 7 dana popila 56 tableta, s tim da nisu ave antibiotici. Mozda te tablete pojedincno nisu stetne i u normalnim dozama, ali ja ne bi dojila sa skoro 60 tableta u sebi, pa taman to bio i lupocet.

susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

meni je moja dr rekla da ne može uz dojenje. htjela mi je dati kombinaciju tri antibiotika, međutim kod mene se ispostavilo da nije H. pylori, pa za ostale oblike terapije ne znam.

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala vam, cure. Meni je nalaz od štitnjače loš, tako da mislim da ću prestati s dojenjem. Moram proći još neke pretrage, a neke od njih isto isključuju dojenje. A non stop je prištekan za mene,nemam pojma kako to učiniti. Srce mi se slama, doslovno. Ali opet, moje je zdravlje u pitanju, ne mogu se s tim igrati... Svi oko mene se čude zašto radim toliku dramu oko prestanka dojenja, kao , i ovo je previše, dovoljno je 6 mjeseci, a malecki mi je tek sad postao pravi ovisnik, sad tek uživamo i baš nam je lijepo... Bezveze

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako moraš prestati zbog svog zdravlja, onda i nemaš nekog izbora.

Imaš hiper ili hipotireozu? Jer i kod hipertireoze jedan od lijekova u određenoj dozi može ići uz dojenje (bio je jedan topic na tu temu, trebalo bi ga naći).

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

MartinaP, imam hipotireozu. Te tablete idu uz dojenje, provjerila sam. Bila sam kod gastroenterologinje (jesam to dobro napisala ) i ona mi ne želi dati terapiju dok ne napravim gastroskopiju. Nemam pojma zašto. Tako da još nisam počela s terapijom, ali polako prestajem jer ne želim naglo prekinuti, a sigurno ću trebati jer me trbuh baš boli, moram se toga riješiti. I kad malo razmislim, mislim da sam neke simptome imala i prije ove trudnoće, tko zna otkad vučem tu beštiju...

t.r.a.c. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

jesi li pokušala izbaciti gluten iz prehrane na neko vrijeme?

drago mi je čuti da liječnik ne želi da se terapija počne dok se ne isključe svi mogući uzroci

nightrain avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Slažem se s t.r.a.c da možda pokušaš izbaciti gluten.
    Možda bi trebalo probati naći uzrok, a ne odmah krenuti s uzimanjem medikamenata za liječenje simptoma.
    Naravno, ako želiš i ako se tvoj liječnik slaže.

Uzroci boli u želucu mogu biti razni: gluten, šećer (razmnožava se candida albicans), mliječni proizvodi, previše kave, stres....

Probaj se sjetiti otkad imaš bolove u želucu pa vidi malo u čemu bi mogla biti stvar.. Prehrana je zaista važan faktor..

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Nisam još probala izbaciti gluten, tko zna, može biti i to uzrok... Ali dr. me je poslala na dosta pretraga, neće mi prije dati terapiju. Ovaj mj. imam gastroskopiju i ponovni ultrazvuk trbuha, a u 11. mjesecu kolonoskopiju... (e, toga me je toliko strah da, iako sam naručena, još se predomišljam). I nakon toga ću valjda znati na čemu sam... Umirem od straha, ne od svih tih pregleda, nego od nalaza. Ja sam užasan paničar
    A mali cica sve u šesnaest, ne ide mi baš odvikavanje... Na bočicu se nije naučio, uopće ne kuži jer do sad je nismo ni koristili. Prvog sam dojila samo 4 mjeseca, tada nisam znala za Rodu i nitko mi nije znao reći u čemu griješim, zašto imam sve manje mlijeka, i tako sam prešla na adaptirano uvjerena da nikad neću moći dojiti. Čak sam išla i u Savjetovalište za prehranu dojenčadi, i oni su mi savjetovali da prijeđem na adaptirano! Poslije sam otkrila ovaj forum i ne mogu vjerovati kako puno ljudi ne zna ni osnove o dojenju, a ipak samouvjereno daju pogrešne savjete... A s ovim bebačem imam puno mlijeka, i uživamo u dojenju, i od početka nemamo nikakve probleme... Zato mi je žao to prekinuti... A nećete vjerovati kako se svi čude što još dojim. Kad kažem da mi je žao prestati, kolutaju očima, kao, dovoljno je bilo, čemu sad pretjerivanje? Pogotovo moji doktori, svi se odreda nečemu čude, kao da sam rekla da dojim osmogodišnje dijete, a ne osmomjesečnu bebu!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Laura, kao da čitam sebe prije dva mjeseca.

nevjerojatni bolovi (znala sam reći da su trudovi mila majka), povćana žuč, jetra, hp i još koješta... testiranja štitnjače doduše nisam radila. mališa je tada isključivo dojio, i kako sam sklonija "nekonvencionalnom" odmah sam se okrenula homeopatiji i fitoterapiji.
    kao što nightrain piše, promjena prehrane je jako važan faktor - uz strogu dijetu (najprije samo bistra juha + proso/riža), bolovi su uz terapiju čajeva i nekih prirodnih preparata skroz nestali. već dva mjeseca ništa slatko, ništa mliječno, voćno. nisam išla ni na kakve pretrage, mjerilo mi je to da se sada zbilja dobro osjećam, ne samo da je bol nestala već imam osjećaj da se i opće stanje popravilo.

dok čekaš te dodatne pretrage, možeš možda otići i posavjetovati se s nekim homeopatom.

što se dojenja tiče, kao što su to cure već pisale, ukoliko bude nužno vjerojatno postoji i kombinacija lijekova kompatibilna s dojenjem. ali o tome razmišljaj tek kad budeš imala točnu dijagnozu.

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala, ra. Zanimljivo je ovo za prehranu, mogla bi i ja, uopće ne pazim što jedem Godinama sam muku mučila s gljivicama, sad više nemam problema s tim, tj. ne osjećam nikakve simptome,ali sam neki dan kopkala po internetu i naišla na podatak da i candida u tijelu može stvoriti velike probleme. I da postoji jednostavan test za candidu, ujutro natašte, dok još nismo oprali zube, pljune se u čašu vode i ako se stvore neke niti koje idu prema dnu čaše, znači da u tijelu ima candide... E pa meni se to pojavilo, morat ću sutra ponoviti test da vidim Tako mi i treba kad sam cijelu trudnoću tamanila slatkiše, uf... Ra, ti si uz tu dijetu i čajeve normalno dojila, nije bebi smetalo?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

probaj neko vrijeme paziti šta jedeš pa ćeš vidjeti kako tijelo reagira na pojedine namirnice.
    u najgoroj fazi mi je i čaša vode bila problem.
    preporučam svakako povrtnu juhu (kombinacija - mrkva, krumpir, kupus, luk).

doktorica kod koje sam bila inače radi i s malim bebama, znala je da dojim. nisam primijetila da mu je išta smetalo - veseo, pelene ok, zdrav...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nikakva dijeta ni homeopatija ni nekonvencionala neće izliječiti Helicobacter. A dok to ne izliječiš nema smisla ništa drugo. Koliko sam vidjela u prvom postu Laura, tebi je Helicobacter pozitivan. Nije to dijagnoza za igrati se. I nemoj slučajno nešto iz svojih usta u bebina. Za svaki slučaj.

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pa da, tako sam i mislila, prvo ću napraviti sve te pretrage i početi s terapijom, ali bih si htjela usput i podignuti imunitet nekakvim čajevima ili sl. , promijeniti način prehrane. Nisam pazila na sebe i sad se osjećam kao starica od 90, a nije da baš imam toliko

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nevezano uz ovu temu. Beti, ne vidim zasto ne bi bilo moguce da netko homeopatijom rijesi problem Helicobakterije jednako uspjesno kao sto smo se mi (i mnogi drugi) rijesili streptokoka ili e. coli. Nema potrebe ovdje razglabati o tome vjerujes li u homeopatiju ili ne. Svatko za sebe bira tretman koji odgovara njegovom nacinu zivota i uvjerenju, ra je napisala kako je ona rijesila problem. Dala je informaciju da postoji i ta mogucnost.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nikakva dijeta ni homeopatija ni nekonvencionala neće izliječiti Helicobacter. A dok to ne izliječiš nema smisla ništa drugo. Koliko sam vidjela u prvom postu Laura, tebi je Helicobacter pozitivan. Nije to dijagnoza za igrati se. I nemoj slučajno nešto iz svojih usta u bebina. Za svaki slučaj.
    Mislim da si u krivu pa želim pridodati naše iskustvo. Moje je dijete imalo Helicobacter. Dijagnosticiran biorezonacom, dokazan u laboratoriju krvnom pretragom, izliječen biorezonancom, bez terapije lijekovima (nakon svega je bio i na gastroskopiji, dr. nije vidjela ništa na pretrazi, tj. napisala je da nema Helicobactera.). Prije terapije je dugo imao užasne probleme s bolovima i povraćanjem, nitko nije dijagnosticirao od čega, na biorezonanci smo saznali, rekli pedijatrici i složili se da ćemo probati liječiti bez lijekova, jer je bio toliko slab da je trebalo izbjegavati agresivne lijekove. Sve je dobro prošlo i bez njih.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ra nije spomenula da je imala Helicobacter. Samo je pričala o bolovima. Laura ima dokazani.
    Helicobacter je bakterija. Koliko znam bakterije je nemoguće vidjeti gastroskopom. Ali, ograđujem se, o gastroskopiji znam malo.

A homeopatija...hm-hm, i placebo djeluje kad ne znaš da je placebo. I stvarno izliječi. Naš organizam je sposoban i sam pobijediti mnoge bolesti, bez lijekova. U to nikako ne treba sumnjati.
    A ovu terapiju u postu sss neću ni spominjati, takvo je moje mišljenje o tome. Iako, svatko ima pravo na svoje mišljenje, tko bi ja bila da to negiram. Nadam se da i meni dozvoljavate isto.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Beti3, sve ok. Ni ja ne bih vjerovala u tako nešto da mi je netko ranije pričao o tome. I dalje ne vjerujem u većinu alternativnih stvari. Ali, kad mi je dvogodišnje dijete nakon više mjeseci prestalo povraćati žuč taj dan kad sam ga odvela tamo i nakon toga normalno živi... Ne znam, pomoglo nam je beskrajno, na koji način, čak mi je i manje bitno.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Beti, ne vidim zasto ne bi bilo moguce da netko homeopatijom rijesi problem Helicobakterije jednako uspjesno kao sto smo se mi (i mnogi drugi) rijesili streptokoka ili e. coli.
    Naravno da je moguće. Sve te bakterije vrlo često i ne trebaju terapiju antibiotikom.

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ovih sam dana kopala po internetu, čitala razna iskustva... mislim da je kod mene razlog prehrana i stres. Evo, baš sam na jednoj drugoj temi priznala da ne mogu bez slatkog. A znamo koliko su ti šećeri nezdravi. I cijelu trudnoću sam mirovala, nisam se previše kretala. Katastrofa. Tako da badava svi ti lijekovi i antibiotici ako ne promijenim način života i ne podignem imunitet. Baš osjećam da mi je ozbiljno narušen. Tako da moram pod hitno promijeniti i hranu koju jedem i prestati se živcirati (e, to je malo teže ). I nisam sigurna može li se samo homeopatijom riješiti te bakterije. Čula sam da može. Nedavno sam upoznala jednu ženu koja prodaje Forever living proizvode od aloe vere, ona mi je svašta napričala, da to liječi mnoge bolesti, pa i teške, da pozna jednu koja se izlječila od helicobakterije samo pijući aloe veru... I ne znam da li da vjerujem ili ne. Mm kaže da sam naivna. Ali ja bih pokušala, ali uz terapiju koju mi liječnik naloži, ipak njima treba najprije vjerovati... mislim na specijalistu, ne dr. opće prakse koja me je iznenadila svojim biserima... Ali ti su proizvodi dosta skupi, zato se još nećkam...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da.. mislim da je bespotrebno ovdje otvarati raspravu o tome je li homeopatija rijesila bakteriju ili je nalaz bio krivo pozitivan ili je to bas svaki put i to bas kod nas koji se lijecimo 12 godina homeopatijom bila bakterija koja ne treba antibiotik.

Vazno je znati da ne treba odmah pokopati dojenje, cak ni kad treba terapija lijekom (jer ih ima komaptibilnih s dojenjem, samo lijecniku treba naglasiti da zena doji), da postoje i alternativni tretmani, koji su nekima od nas uspjesni, ali i da postoji masa tretmana kojom se stanje moze drzati pod kontrolom dok traje dojenje, ako majka preferira takav tijek i lijecnik se slozi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Vazno je znati da ne treba odmah pokopati dojenje, cak ni kad treba terapija lijekom (jer ih ima komaptibilnih s dojenjem, samo lijecniku treba naglasiti da zena doji), da postoje i alternativni tretmani, koji su nekima od nas uspjesni, ali i da postoji masa tretmana kojom se stanje moze drzati pod kontrolom dok traje dojenje, ako majka preferira takav tijek i lijecnik se slozi.
    X

Laura avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja ga nisam pokopala, još uvijek dojimo Ali svi oko mene kolutaju očima i ne daju mi nikakvu potporu. Uključujući i dr. Dobro da imam vas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •