Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: prijelom čeljusti

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno prijelom čeljusti

Vito je danas uspio slomiti donju čeljust, pao je sa bicikla. Sutra idemo u Novu bolnicu (vojnu ili kako se već zove ona u Dubravi).
    Mora na operaciju koje će vjerojatno biti u četvrtak. Molim vas ako imate iskustva sa time ili neka saznanja kako ide oporavak i sve to, molim vas napišite mi.
    Dobro je jedino to što mogu sa njim ostati u bolnici.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nazalost imam saznanja.Nadam se da ce vama proci lakse i brze i da je jednostavan prijelom jer nije hitna operacija.Uglavnom vilica je imobilizirana tj ne moze se micati dok ne zaraste.Otpuste iz bolnice kad nauci jest na slamku.Jaki antibiotici.Vrlo tesko govoriti.Slikanje svaka dva tjedna.Nakon 4 tjedna se skidaju zice.Proslo je
    Zelim i tebi i sinu veliko strpljenje.Ako ti bude trebalo jos informacija ili trikova za hranjenje samo pitaj.I jako se nadam da je njemu manja povreda nego je bila mojemu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidla jednu curu prekjučer kak izlazi iz Klaićeve bila je sva omotana oko glave pa do pol rebra, ali tata ipak se nije sjetio dete stavit na zebru nek su prešli na poprek do auta.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nista nije izvana kod prijeloma vilice.Zice su iznutra.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Danas smo došli doma. Ispalo je bolje nego što su u prvi čas mislili, namjestili su mu vilicu izvana, tako da nisu morali rezati i postavljati pločice, fiksirali su mu sa aparatićem za zube. I gumicama koje ga sprečavaju da jako otvori usta. Može jesti na malu žlićicu, samo kašasto. Pošto je on izbirljivi kosturko, biti će to borba sljedeča tri tjedna.
    Beti3 - hvala, srećim nije tako strašno. Ono što me muči je kako oprati zube, a rekli su - pojačana higijena zuba. Ne znam kako to izvesti sa svim tim gumicama.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kupi one male interdentalne cetkice....i tekucinu za ispiranje usta da bar malo kompenzira slabije cetkanje...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Super da je tako. Proći će to brzo. Kupi u ljekarni četkicu. Reći će ti farmaceut koju. Zove se nekako na C i košta oko 35-40 kn. Sad sam na putu pa ne mogu pogledati.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Četkice Curaprox CPS

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala!

spunky125 avatar
    Datum pristupanja