Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: The Terrible Twos Are Here! Pomoc!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno The Terrible Twos Are Here! Pomoc!

E pa sinoc mi se desilo nesto strasno evo ukratko opis pa molim vase komentare i prijedloge kako da se postavim u buduce (i kako da uopste sprijecim):

bili smo u igraonici - sve pet i R. i B. se zadovoljno igrali. dosadilo nam pa smo sjeli da se odmorimo i popijemo vodu. i dalje sve odlicno.
    usli u prodavnicu djecijih igracaka. situacija i dalje pod kontrolom. igraju se, zadovoljni, mirni i nasmjeseni. (sada dolazi ono strasno)
    doslo vrijeme da idemo kuci i ja kazem B. hajde idemo ostavi igracke i sjedi u kolica. a on, B., pocne da place, da se baca popodu. ne trazi on nista da mu se kupi, on jednostavno nece da ide. ja ga pokusavam dici sa poda u sred prodavnice uz mantru koju ponavljam mirnim glasom: ti si dobar djecak, sada moramo kuci, takvo ponasanje nije lijepo. scena se nastavlja. on me udara rukom po licu, lupa nogama po vazduhu, cupa me po kosi !?!?!! (necu vam spominjati da se ja crvenim jer su sve ocu uprte u nas) ja i dalje kuliram i ponavljam isto: ponasenje takvo nije primjereno djecaku kao sto si ti, to nije lijepo raditi...

stavila sam ga u kolica (moja kosa kao iz nekog horor filma), spustila se na njegov nivo (cucim onako cupava i crvena u licu i pravim se da sve one zgrozene face oko nas ne postoje) i govorim mu kako sada idemo kuci i da to nije bilo lijepo.

doslo je vrijeme da se isto ponovi i sa R. i tu je bilo otpora, ali manje. tj. sve je zgledalo malo blaze. nije me cupao ni samarao, ali je plakao i mahao nogama po zraku. no nadomjestio je to kod kuce - valjanje po podu...

dajte mi pomozite. kako sprijeciti da se ne ponovi? gdje grijesim? sta uraditi kada pocne da ne eskalira ovoliko?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliko su stari?
    kad idem s franom u neki za njega toliko izazovan dućan, kao što je dućan s izračkama, uzmem neku igračku od kuće koja mu je zanimljiva i zaokupim ga s njom.
    a sad malo šale, ali potpuno sam iskrena kad kažem da, da je mene netko odveo u dućan sa 1000 vrsta najšarenijih slatkiša, i ne kupi mi ni bonboni, i ja bi njemu imala potrebu stisnuti šamarčinu.

a sad šalu na stranu. i meni je fran napravio scenu u nedjelju u haustoru. cijela zgrada je odzvanjala od njegovog histeričnog plača, brižni susjedi izlazili vidjeti davim li dijete, a on neće ništa osim menne lemati jer mu govorim kako pada ledena kiša i ne možemo van.
    i ništa, nakon 7 minuta plača (koji su mi se činili kao vječnost) uzela sam ga protiv njegove volje i odnijela u stan. još je malo plakao a onda zaspao kao beba.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tamy, da li im je bilo blizu vrijeme spavanja, ili rucka, pa su zbog toga bili pojacano nervozni?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliko su stari?
    kako naslov kaze imaju dvije godine
    a sad malo šale, ali potpuno sam iskrena kad kažem da, da je mene netko odveo u dućan sa 1000 vrsta najšarenijih slatkiša, i ne kupi mi ni bonboni, i ja bi njemu imala potrebu stisnuti šamarčinu.
    u rukama su imali svaki po novi avion i po slikovnicu. nije dosta? zasluzila samar? ovo pitam bez sale?
    no mislim da je veci problem bio u ovome sto kaze emily. ali razlog za odlazak iz prodavnice je bio bas to - bilo je vec kasno, oni umorni (nisu bili gladni)

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Preživjet ćete. Mene Mia povremeno zvekne, pa prođe... Kad je umorna najčešće ima takve ispade. Sačuvaj hladnu glavu, iznesi djete iz prostorije i pravac doma. Ja je nekad spustim u njen krevet da se ne ozljedi i sjednem kraj nje. Par minuta i prođe.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imali smo sveukupno 2 ili tri ispada, ali otada se sve unaprijed dogovorimo (što ćemo i hoćemo li nešto kupiti) i UNAPRIJED mu najavim da ćemo uskoro ići doma i to mu ponovim nekoliko puta jer se često dogodi da je toliko ufuran u nove informacije i šarenilo oko sebe da me ne čuje i nemamo problema.

A ovo što si uspjela biti kul, svaka čast... to je prilično teško, pogotovo na javnom mjestu gdje točno osjećaš osuđujuće poglede na sebi + djetetova nervoza. Vježba čini čuda

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Draga Tamy, meni se u ponedjeljak desila slicna stvar, kad smo bili u cekaonici kod ORL-a.Ljudi ko u prici, a da ne spominjem da smo zadnji put cekali sat vremena, tako da sam ovaj put bar ocekivala slicno.Mojih dvoje macica (sta macica, lavica!) je pravilo predstavu za publiku-starci se zabavljaju, ponekad se svi nasmijemo ( mami ipak malo neugodno)-bilo ples,cika,vika,grljenje pa do valjanja po podu-taj dio "predstave"me ljutio (uvijek sam imala fobiju poda i bacila) pa i pored deset molbi, cool stava i blabla, kao da sam pricala u zrak...na kraju sam ipak morala "za oktavu" dici glas i jedno podici s poda i posjesti pored sebe. Nema druge nekada, nego odlucno nastupiti (zvucim si ko neka narednica )
    Znam da je bilo previse cekanja (i djeci jos vise, sigurno ), znam da su to djeca zdrava i skacu "po default-u" i znam samo da je i meni bila puna kapa cekaonice..kod tebe druga situacija, djeca u prodavaonici igracaka-moj prijedlog, drugi put mozes objasniti da morate ubrzo ici (jesu mali pa ne kuze jos pojam vremena,ali ipak ) i kad se ogluse, a mozes reci "Mama ide.." i kreni prema izlazu- zvuci okrutno,ali kod mene je to recept kad se zaigraju u igraonicama, pa ne zele ici...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tamy prvotno napisa
    a koliko su stari?
    u rukama su imali svaki po novi avion i po slikovnicu. nije dosta? zasluzila samar? ovo pitam bez sale?
    no mislim da je veci problem bio u ovome sto kaze emily. ali razlog za odlazak iz prodavnice je bio bas to - bilo je vec kasno, oni umorni (nisu bili gladni)
    ne pročitah pažljivo naziv topica,sorry.
    ma naravno da nisi zaslužila (stvarno sam se duboko šalila i jako karikirala )! ali ne bi si ja tako postavila stvari.ono, radim sve za tebe a ti meni tako.
    Oni vjerojatno nisu skužili, a ni htjeli sad prekinuti igru.I sama si rekla da su se u igraonici lijepo igrali. otišli ste kad im je dosadilo i nije bilo problema. Da im je u dućanu dosadilo vjerojatno isto nebi bilo problema, ili možda bi zato jer su možda umorni (kako si rekla).

dajte mi pomozite. kako sprijeciti da se ne ponovi? gdje grijesim? sta uraditi kada pocne da ne eskalira ovoliko?
    kod frana pomaže da mu totalno misli zaokupim na način da mo počnem pričati (pet min ranije nego što krenemo iz dućana) kako sad idemo raditi neznamnijašto, ali nešto što je njemu zanimljivo.
    Pričam mu onim nekim glasom kao da pričam neku pustolovinu (u koju ukomponiram ono što trenuutno drži u ruci, u tvojem slučaju avion).

P.S.Nekad ni ta sva parada ne uspije, što je vidljivo u mom prijašnjem postu, ali to onda nazovem :"Oni dani u mjesecu".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a koliko su stari?
    ne pročitah pažljivo naziv topica,sorry.
    ma naravno da nisi zaslužila (stvarno sam se duboko šalila i jako karikirala )! ali ne bi si ja tako postavila stvari.ono, radim sve za tebe a ti meni tako.
    Oni vjerojatno nisu skužili, a ni htjeli sad prekinuti igru.I sama si rekla da su se u igraonici lijepo igrali. otišli ste kad im je dosadilo i nije bilo problema. Da im je u dućanu dosadilo vjerojatno isto nebi bilo problema, ili možda bi zato jer su možda umorni (kako si rekla).

kod frana pomaže da mu totalno misli zaokupim na način da mo počnem pričati (pet min ranije nego što krenemo iz dućana) kako sad idemo raditi neznamnijašto, ali nešto što je njemu zanimljivo.
    Pričam mu onim nekim glasom kao da pričam neku pustolovinu (u koju ukomponiram ono što trenuutno drži u ruci, u tvojem slučaju avion).

P.S.Nekad ni ta sva parada ne uspije, što je vidljivo u mom prijašnjem postu, ali to onda nazovem :"Oni dani u mjesecu".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ups, ošlo 2x

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali to onda nazovem :"Oni dani u mjesecu".
    ufuracu se da je to-to. da je bilo i da se nece ponoviti (e sada sam vec sama sebi smjesna).

ja se trudim da koristim ovu tvoju metodu tweety - ponekad mi i uspije :D (ali mi ponestalo prica)

PS: hvala na odgovorima, razmjenjenim iskustvima i orijedlozima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se trudim da koristim ovu tvoju metodu tweety - ponekad mi i uspije :D (ali mi ponestalo prica)
    .
    I meni, ali zabrijala sam si da Fran najviše voli one koje mu pričam sto puta .
    Bitan je stav rekli bi neki

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tamy, cini mi se da si jako dobro odreagirala, svaka cast. Da se nece ponoviti-tesko, ali ako budes opet (i opet...i opet) tako cool i pribrana s vremenom ce nestati, sto zato sto nema zeljenih posljedica, sto zato sto ce proci terrible two faza.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Tamy ma bila si suuuuuupeeeeeeeer ja bi sigurno podviknula
    nakon nekog vremena,iako znam da kad je preumoran ništa
    ne pomaže oni dani
    moj sada ima 4g i kad podivlja ja ga zagrlim i poljubim,mlatne on
    mene a ja ga opet poljubim i onda ga zbunim pa mu valjda bude
    glupo da on po meni mlatara a ja ga ljubim i smiri se

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a Sonja se pokupi u sobu i zalupi vratima i veli da je već živciram sa svojim pričama.
    Sto će tek raditi u pubertetu (ne dječjem jer je to drži već jaaaakooo duuuugo) već onom pravom?Srećom brzo se smiri i dotrči mi po pusu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •