odjednom mi je sve suđe i perilica iznutra sva bijela. sjalila i soli ima, mašina je nova, 6 mjeseci
odjednom mi je sve suđe i perilica iznutra sva bijela. sjalila i soli ima, mašina je nova, 6 mjeseci
mislis da ti je mutno sudje, onako bijelkasto. i unutar perilice ti je tako? onda ipak dodaj jos sjajila, pred kraj ti je.
da, ali sjalilo je skroz napunjeno, sol također. sol koristim običnu kuhinjsku krupnu. čitam na uputstvima da se smije samo original za perilice inače se može oštetiti perilica, što ne vjerujem. da ipak nije radi toga?
Meni se redovito to bjelilo u mašini događa nakon godišnjega, kad nas nema tjedan dana ili dva... Kao da se sol rastopi u spremniku i onda treba nekoilko pranja da to sve dođe na svoje. Već znam pa nakon godišnjega prvo operem suđericu na prazno, samo sa sredstvom za čišćenje suđerice (trenutno imam neko Somatovo, ali je zapravo svejedno - imaš toga u velikim bocama ili pojedinačne bočice od 2 dl sa čepom od voska koji se otopi u pranju).
Zelena alternativa je natočiti 2 dl alkoholnog octa u samu suđericu pa odvrtiti najdulji program na prazno. Prije toga nasipaj sol do vrha i ostavi preko noći. Probaj, možda uspije.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.08.2012. at 12:47
Možda nisi dobro zatvorila spremnik soli... Pa sol izađe van, direkt u perilicu i od toga bude bijelo...
Operi JU octem...
Ipak bih preporučila koristiti sol za perilicu....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 29.08.2012. at 12:51
kako s octom? direkt dole u mašinu ili u pretinas za tabletu?
Svemogući ocat je riješio problem
hvala cure!
sad još pitanje za vas koje ste rekle da koristite ocat umjesto sjajila, jel tako stalno ili povremeno?
Ocat povremeno, kad mi se učini da čaše nisu onak kristalno bistre. Sol redovito (ponekad namjensku, ponekad običnu kuhinjsku krupnu, što mi je pri ruci). Sjajilo ne koristim (već godinama su mi potrgana vratašca dozatora), nego tablete 3u1 ubacujem u košaru za žlice i viljuške.
Ja sam imala sličan problem prije par mjeseci kad sam promijenila vrstu soli. Neko mi je rekao da malo bolje zašarafim poklopac od soli, a onda sam također i oprala perilicu sa octom, i počela koristiti ocat umjesto sjajila. Dobro funkcionira.
običan alkoholni
Posljednje uređivanje od Zara1 : 12.09.2012. at 13:17