Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 85

Tema: Baba Ghanoush ili ljuti babo:))))))))

  1. #1
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Baba Ghanoush ili ljuti babo:))))))))

    ja ovo tako volim

    2 velika patlidžana izbosti viljuškom i peći na 250 stepeni 40 minuta.Oguliti ih i njihovo" meso" sitno ispasirati pa dodati jogurt(200g), 2 kašike tahina,sok od jednog limuna i sjeckani peršun, sitno sjeckanog bijelog luka po želji-JAKO BITNO!!! bez njega ne valja,so,maslinovo ulje( za one koji nisu navikli na orjentalnu kuhinju može i suncokretovo) i sve što sitnije isjeći nožem.

    mljaaac

  2. #2
    clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Pula
    Postovi
    908

    Početno

    a šta je to tahin? :?

  3. #3
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    pasta od sezama

  4. #4

  5. #5
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    di si bila cijelo ljeto, ccccc...

  6. #6
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    i ja se često pitam

  7. #7
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ah.... ja sam sad u fazi kad luk ne mogu ni smisliti....

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    835

    Početno

    Može li bez jogurta?

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    a s cime se ovo servira?

  10. #10
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    A odakle ti vadiš ove orijentalne specijalitete?

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    166

    Početno

    ...i to se jede tako kao neka kaša?

  12. #12
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj mamanatali prvotno napisa
    Može li bez jogurta?
    ne moŽE!

  13. #13
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj wildflower prvotno napisa
    a s cime se ovo servira?
    sa vrućom lepinjom/kruhom

  14. #14
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Strobery Shortcake

    hehe 8)

    ttiinnaa

    više kao dipp[/b]

  15. #15
    momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    1,077

    Početno

    A kako da nabavim tahin?

  16. #16

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,132

    Početno

    ili ga kupiš u biobio ili ga kao marta sama radiš

  17. #17

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Ja radim bez jogurta i sa malo limunovog soka.

  18. #18

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    1,470

    Početno Re: Baba Ghanoush ili ljuti babo:))))))))

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    ja ovo tako volim
    mljaaac
    Ovo ljeto je MM radio ovaj recept i davili smo se. Kupio je onu afrkicku kuharicu i po cijele dane gledao sto ce spremiti za rucak iduci dan. Stalno je hodao po kuci i zgovarao nesto sto je slicilo jem'hadarskom jeziku- a to bi mi imali za rucak. Imali smo i deserte- one pecene banane. Ma stvarno jako fine stvari. A sad kuham ja... I nije nam tako dobro.

  19. #19
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno Re: Baba Ghanoush ili ljuti babo:))))))))

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    ja ovo tako volim

    2 velika patlidžana izbosti viljuškom i peći na 250 stepeni 40 minuta.Oguliti ih i njihovo" meso" sitno ispasirati pa dodati jogurt(200g), 2 kašike tahina,sitno sjeckanog bijelog luka po želji-JAKO BITNO!!! bez njega ne valja,so,maslinovo ulje( [b]za one koji nisu navikli na orjentalnu kuhinju može i suncokretovo[b]) i sve dobro umiješati štapnim mikserom.


    mljaaac
    ovo mi je super zgodno.
    pa pola hrvatske jede maslinovo ulje, jelte dalamtinski utjecaji, a ti ga svrstala pod orjentalno. [/u]

  20. #20
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Orjentalno imaju masline i to im je glavni zejtin, a suncokreta slabo. A kako na nas u Bosni kao utiće orijent , onda je maslinovo orijentalno. Ali WM je skroz izgleda orijntalna, ima kod nje puno ovog tahina, valja mi uzet teglicu pa po humussu i ovom babi za vikend

  21. #21
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    mene samo zanima kako je ovo jelo dobilo ovakvo ime

  22. #22
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Orjentalno imaju masline i to im je glavni zejtin, a suncokreta slabo. A kako na nas u Bosni kao utiće orijent , onda je maslinovo orijentalno. Ali WM je skroz izgleda orijntalna, ima kod nje puno ovog tahina, valja mi uzet teglicu pa po humussu i ovom babi za vikend

    ma skrooz :smajlićplešetrbučniples

    a za babu (držat ću ja kurs orjentalne kuhinje sad u ovom novom ženskom edukacionom centru na Otoci,pa bujrum )


    Citiraj tinkie winkie prvotno napisa
    mene samo zanima kako je ovo jelo dobilo ovakvo ime
    to je sirijsko jelo i kažu da je žena htjela mužu podvalit patlidžan "kao faširano meso" i on se naljutio

  23. #23
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Re: Baba Ghanoush ili ljuti babo:))))))))

    Citiraj seni prvotno napisa

    ovo mi je super zgodno.
    pa pola hrvatske jede maslinovo ulje, jelte dalamtinski utjecaji, a ti ga svrstala pod orjentalno.
    gdje :?

  24. #24
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    stroberićka,tahin imaš u gekomu-superkvaliteta

  25. #25
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    PP-aj mi adresu ZEC-a na Otoci, a po tahin ću poslat MM, jel u samoposluzi, šta piše na tegli, ipak je on muško

  26. #26
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

  27. #27
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    tek sad vidim da se ne vidi šta piše

    piše TAHIN i stoji tamo kaod "zdrave ishrane"


    meni je onaj kod gadže(u gekomu na Alipašinom) bio najbolji

  28. #28
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    WM, veliš patlidžan peći na 250 c 40 minuta? Pa kaj to ne pocrni skroz ak se peče tako dugo na tako visokoj temperaturi?

  29. #29
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Inače, recept mi se jako sviđa i napravila bih to. (iako su u Konzumu patlidžani 17 kn)

  30. #30
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    I opet ja , vidjela sam da imaju grčki tjedan u Lidlu i prodaju i tahini.

  31. #31
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    pocrni, pocrni

    isto kao i paprike kad pečeš u rerni pa ih onda oguliš
    poenta je da se oslobode arome,a to je moguće tek kad "kožica" pocrni

  32. #32
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Onda se bacam na posao čim se dočepam tahinija. Ili mašinice za mak.

  33. #33
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ZABORAVILA SAM NEŠTO!

    u recept ide još sok od jednog limuna i sjeckani peršun

    molim moderatoricu da ubaci isparavk u originalni recept

  34. #34
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Dijana prvotno napisa
    Onda se bacam na posao čim se dočepam tahinija. Ili mašinice za mak.
    ili odeš da vidiš kako je Marta 8)

  35. #35
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    i još...

    MM inzistira da napišem da je "meso" patlidžana bolje isjeckati nožem(što sitnije) nego ispasirati i da ide super sa paradajzom i krastavcima

  36. #36
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Pa mislim, ako nakraju sve obradiš štapnim mikserom, svejedno mu je je li bio sjeckan ili pasiran. Ili?

  37. #37
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj Dijana prvotno napisa
    Onda se bacam na posao čim se dočepam tahinija. Ili mašinice za mak.
    ili odeš da vidiš kako je Marta 8)







    Slucajno navrati na kavu nakon voznje od jedno 3 sata...

  38. #38
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Hmmm, sigurno negdje bliže nađem kakvu mašinicu za mak.
    A ko zna, možda se isplati potegnut i do dole, probat sve one raskošne klice, maslace od lješnjaka, ajvare i ostale divote.

  39. #39
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Dijana prvotno napisa
    Pa mislim, ako nakraju sve obradiš štapnim mikserom, svejedno mu je je li bio sjeckan ili pasiran. Ili?
    pa on misli da je štapni mixer nepotreban
    (a fakat je stručan za ovo jelo)

    SAMO za ovo jelo

  40. #40
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Dobro je, našla si najsitniji font.
    I dobro, neću više začatavat.

  41. #41
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    pa držimo se teme,

    dakle samo nož,ništa mixer i na kraju sve dooobro umiješati

  42. #42

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Marta, odaj nam tajnu svog tahinija!
    Ja radim ovako: prepržim sezam, smiksam dok je još vruć, u to polako dodajem maslinovo ulje. 5 šalica sezama na 1,5 šalica ulja.

  43. #43
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj upornamama prvotno napisa
    Marta, odaj nam tajnu svog tahinija!
    Ja radim ovako: prepržim sezam, smiksam dok je još vruć, u to polako dodajem maslinovo ulje. 5 šalica sezama na 1,5 šalica ulja.
    šalica?

  44. #44

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj upornamama prvotno napisa
    Marta, odaj nam tajnu svog tahinija!
    Ja radim ovako: prepržim sezam, smiksam dok je još vruć, u to polako dodajem maslinovo ulje. 5 šalica sezama na 1,5 šalica ulja.
    šalica?
    Da, nije ok?
    Meni bude dobro.

  45. #45

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    1,610

    Početno

    Citiraj upornamama prvotno napisa
    5 šalica sezama na 1,5 šalica ulja.
    Ne, ne, krivo sam napisala!!!!! 1/2 šalice ulja!

  46. #46
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    e sad smo već bliže

  47. #47
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    moja nana ga pravi u električnom mlinu za kahvu :shock:

  48. #48
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja ne miksam, nije to to, nego meljem na masinicu za mak i dodam sezamovog ulja po potrebi.

    Ali s obzirom da sam se upravo vratila iz Lidla s 3 kg tahinija, mislim da ce masinica malo odmorit od sezama i bavit se makom i ljesnjacima.

  49. #49
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    sezamovog ulja
    A ne maslinovo?

  50. #50
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    ne, jer zelim sezam sa sezamom.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •