Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Koliko mlijeka piju vaši dvogodišnjaci?

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Koliko mlijeka piju vaši dvogodišnjaci?

Kravlje mlijeko, potreba ili marketinški trik?
    S jednom od curica ratujemo s kakanjem i dobila sam savijet da joj ukinem kravlje mlijeko jer zatvara!
    Molim mišljenja...

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Moja curica je dvogodisnjakinja i ratujemo s kakanjem od dojenacke dobi. KM pije u vrticu i doma mozda dva puta tjedno po 1dl. probali smo svasta ukinuti, ali rezultat je izostao. a inace nije neki jelac.
    Nama je pedijatrica rekla da bi trebala imati stolicu svaki dan i dala portalak. Nismo ga dugo upotrebljavali jer sam skuzila da kaka kad je u vrticu skoro pa redovito, pretpostavljam da sa mnom trazi manje piti (a i jesti) jer puno doji.
    Uglavnom, u vasoj situaciji sigurno bolje jogurt.
    Jesi pricala s pedijatricom?

edit: kod svake opstipacije ja bi kao prvo savjetovala povecati unos tekucine
    Posljednje uređivanje od tua : 01.09.2012. at 10:01

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Za tjedan dana će napuniti dvije godine, a tek prije 10-ak dana uvela sam mu kozje (domaće) mlijeko, do godinu i po je dojio, a onda sam mu davala adaptirano. Popije dnevno do pola litre ( nekad skuhano u grizu ili žitnoj kašici, a nekad uz doručak popije onako). Prvih par dana se malo mučio sa stolicom, ali pomoglo je dosta tekućine( pije dosta vode) i šljive/smokve i sl. voće koje pospješuje probavu.
    Posljednje uređivanje od Smajlich : 01.09.2012. at 10:27

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja nikad nije pila kravlje. Dojila je dugo a posle toga pije jogurt ponekad i jede sir.

A imamo i problema sa neredovnim kakanjem, oduvek je tako (osim kad je samo sisala). I moja je redovnija kad je u vrtiću (ali ja mislim da je to zato što imaju obroke uvek u isto vreme, kod kuće ima odstupanja). Uglavnom, ono što se nama pokazalo bitnim je kretanje, kretanje i puno kretanja. Samo tada kaki svaki dan, kad je puno aktivna. A inače jede super, pojede dnevno porciju svežeg povrća, porciju variva, supe i čorbe obožava, dnevno pojede po 2-3 voćke. Ali sve to bez kretanja ne daje rezultate.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Moja curka nikad nije pila mlijeko, nikakvo. Prestala je sisati sa 17 mjeseci i od tada je bilo možda 3 navrata da popije 2-3 gutljaja mlijeka, sada će 3 godine. Probali smo joj nuditi i AD (neće ni pomirisati) i kravlje, ali kao i sa svom ostalom prehranom ona jede isključivo što ona hoće tako da smo odustali. Zdrava je i normalno se razvija pa se ne opterećujemo time.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Što se kakanja tiče, M. su najviše pomogle pšenične mekinje i laneno sjeme; ujutro jede cornflakes s mlijekom pa mu unutra dodam još po žlicu mekinja i lanenog sjemena.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

2 dcl adaptiranog ujutro i 1 jogurt navecer.

Razo.75 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Moj dvoipo godisnjak apsolutno ne pije mlijeko vec godinu dana nema sanse da muga dam, nece, pa nece.
    Probala sam na razne nacine ali bezuspjesno, tako da sam i ja sad smirena, nadoknadivam mu u necemu drugom.
    Voli sir, voli jogurt (ne bas uvijek ali ume da popije po casu dnevno) voli vrhnje u hrani i tak..
    A cisto mlijeko ne, ne i ne

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moja m je dojena do njenog 9 mjeseca, od tada do sada na AD, ima 20 mjeseci, kravlje na bočicu ne želi ni primirisati, ali ga bez problema konzumira u svim jelima u koje ga dodam, uopće joj ne smeta,

pije AD oko 2 dcl pred spavanje (nakon večere) i ujutro rano, u snu popije isto oko 2 dcl, jogurte i sireve ne voli, uguram joj jogurt tu i tamo s nekim voćem.
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 02.09.2012. at 00:57

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moje dijete ne pije kravlje mlijeko. Par puta popila u kakau I skodilo joj. Pije jogurt i jede svjezi sir. Dovoljno.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pije KM u velikim kolicinama - za dorucak obavezno, ponekad uz rucak (cak i ako imamo ribu), uz veceru... sam trazi i to najcesce kao kakao... jogurti, kisela mlijeka - moze pojest isto jako puno, bas voli...
    nemamo problema sa stolicom, cak i ako koji dan izostane ja se ne zabrinjavam...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj lukab prvotno napisa Vidi poruku
    pije KM u velikim kolicinama - za dorucak obavezno, ponekad uz rucak (cak i ako imamo ribu), uz veceru... sam trazi i to najcesce kao kakao... jogurti, kisela mlijeka - moze pojest isto jako puno, bas voli...
    nemamo problema sa stolicom, cak i ako koji dan izostane ja se ne zabrinjavam...

Ovako i moji, piju svo troje dosta mlijeka....
    Problema sa stolicom nejmaju, nisu nikad ni imali (možda jer jedu i dosta voća)...

rima11 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Niti moj skoro dvogodišnjak ne pije mlijeko već samo mliječne prerađevine...jogurti, pudinzi................Sa kakanjem nema nikavih problema.On kaka svakodnevno bez problema. Bitno je da jede raznoliko, puno voća i povrća i da se kreće............

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Meni bas smetaju ovi savjeti tipa bitno je da jede to i to. Cinjenica je da mlijeko zatvara, isto kao i banana, mrkva, riza itd. Druga je tema jel zdravo ili nije i u kojoj kolicini i kakvo. Ako dijete ima izbalansiranu prehranu i problema sa stolicom, nije rjesenje svesti mu jelovnik na kompot od sljiva i varivo od tikvice
    Makar ima dobrih savjeta, kretanja i vode nikad dosta

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tua koliko sam ja shvatila nema pravila. što jednog zatvara, drugog možda ne
    npr. moju malu banane uopšte ne zatvaraju
    ali šargarepa da
    ja od mleka redovno imam proliv, a i ona je dobila (par puta kad je probala), ok to bi mogla biti netolerancija, ali nije nas zatvorilo
    moje dete se tako hrani da bi čovek pomislio da kaki par puta dnevno (supe, čorbe, variva, voće, povrće, voda). a kaki jednom u dva, tri dana. ne znamo razlog. nije tvrdo, ne boli je dok kaka, jednostavno je takva.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja cura je od rodjenja pa do 3g imala problema sa stolicom. Nikakva prehrana nije niti pomaa niti odmagala. Prosli hrpu prezraga, bespotrebno. Nalokala se Portalaka, bespotrebno. Sve doslo na svoje sa omo 3g, samo od sebe, stolica se sa 1-2 tj svela na svaki drugi dan.

Inace, najbolji savjet oko prehrane dao mi je gastroenterolog u Klaicevoj, koji je rekao da dijete treba jesti kao i svi ostali, kao sva djeca, i da prestanemo razmisljati da li neka hrana zatvara ili ne- nije problem u hrani nego u djetetovoj probavi.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Joj, deadi, sad su ocekivati treci rodendan u nadi da cu prestati brojati dane od stolice do stolice
    uglavnom, slazemo se.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajme, koliko tipfelera, isprike, pisem sa mobitela.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja najstarija je dugo kakala jednom u 7 dana, negdje do 3. ili 4. godine. ali njoj to nije predstavljalo nikakav problem, nije imala grčeve. niti bolove, niti tvrdu stolicu. i danas ne kaka svaki, nego svaki drugi ili čak treći dan... pa nismo svi isti, dokle god nema problema i dijete se ne muči, meni je sve ok. i nju su recimo banane otvarale LOL

a sto se tice mlijeka, moji svi su dojili ili doje u toj dobi, pa im je to glavni unos mlijeka. a kravlje ova najstarija sto je kakala jednom tjedno nije uopće pila kao dvogodišnjakinja.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mi sa istim problemom! pije 6 dcl mlijeka kravljeg i 3 dcl kozjeg dnevno! stoliva tvrda i kaka svaki drugi - treći dan jako teško, uz to jede i dosta voća, ali za kuhanu hranu je jako teška. ako uspiješ ukiuti mlijeko daj mi savijet, jel ja ne znam kako da to napravim...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj najmanji popije puno mlijeka , jede banane a sa stolicom nema problema... Jer jede i po dvije jabuke na dan pa se to nekak izbalansira... (ima 22mj)
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 03.09.2012. at 13:49

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Cura pije između 100 i 200 ml kravljeg mlijeka tijekom dana. Jako je smanjila količinu popijenog mlijeka od kad sam joj maknula bočicu. Tu i tamo pojede/popije jogurt. Kaka obično svaki drugi dan. Ništa drukčije nego kad je pila puno više mlijeka.

Moj sin je imao problema sa stolicom sve negdje do 4. godine. Nisam primijetila da ga neka hrana zatvara, niti mlijeko, ni banane, ni riža.Dugo je pio sirup za omekšavanje stolice (Cotidierbe) koji je super funkcionirao (malo bogatstvo sam potrošila tijekom godina na njega, ali je zbilja vrijedio svake kune). Poslije se sve od sebe reguliralo. Sad je čak u nekoj fazi da mi premekano kaka (mislim da je to od zuba - idu mu šestice i prvi trajni zubi).

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

moja popije oko 8 dl.domaćeg KM na dan..stolica skoro svaki dan..
    jede sve živo..najviše čušpajze,to obožava!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je alergičar i na mlijeko i na hrpu drugih stvari,doji, ali doktorica bi ipak htjela nešto ko zamjenu za mlijeko ( specijalno).Inače starija klinka isto alergičarka je bila alergična i na svoje zamjensko mlijeko. Sad pitanje trebaju li djeca piti kravlje mlijeko.
    Inače svi moji i mljekojedaći i nemljekojedaći imaju uredne i ok stolice.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Nismo smanjili KM. i dalje popije oko 4 dcl na dan (2-4 ovisno dali dobije pahuljice s jogurtom ili mlijekom). Kod nje se ustvari sad pojavio strah od boli pri kakanju, tako da treba ustvari tu barijeru preći...
    Hvala svima na savjetima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •