Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
da, a pogotovo mi nije jasno kako se može generalizirati na način-kao da je ostati sa SVAKOM mamom svakom djetetu jednako korisno.
A bome i ova generaliziranja koja vidim kako se vidi u parku pozitivna razlika u korist djece koja idu u vrtić, naspram one koja ne idu, meni nisu baš najjasnija.

Mislim da se na ovoj temi jako zabrazdilo u oba smjera.

Smatram da svatko treba odvagnuti svoju situaciju i ako ima mogućnosti za obe opcije, onda odlučiti koja bolje odgovara, ali onda se uzimaju u obzir razni parametri:
- karakter djeteta
- zdravlje djeteta
- mogućnost druženja doma
- mogućnost socijalizacije bez vrtića
- kad roditelji dolaze s posla
- kvalitete osobe koja bi čuvala dijete
-...

Mogla bih do sutra nabrajati, ali definitivno situacija nije crno/bijela u ničiju korist.

Zanima me par odgovora mama vrtićke djece:
1.) što je to što smatrate neophodnim da dijete nikako nije moglo naučiti doma, a obavezno će naučiti u vrtiću? (govorim o svojim ovjetima boravka djeteta doma, ne o uvjetima kad je dijete samo uz neadekvatnu osobu)

2.) Zašto bi dijete moralo ići minimalno godinu dana u vrtić prije škole (netko je gore navelo), a nije dovoljno da ide samo u malu školu?

Sve to pitam iz svojih cipela i iz svojih životnih uvjeta, iz mjesta gdje je omjer vrtića i male škole 50:50.

Ponavljam mislim da se jako generalizira i smatram da vrtić može biti jednako dobra ili jednako loša opcija kao i ostanak doma, ako je odrađeno pod krivim/pravim uvjetima.