Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
Njih 3-4 se penje uz tobogan onako naopako i ona je na kraju reda,one nema živaca čekati i de doslovce preko ovih naprijed, preko ruku, glava, gazi ih i ide ka svoem cilju vrhu tobogana, navikal je da se svi vrte oko nje i ništa je ne zaustavlja. Jedno glasno NE, čekaj svoj red, znam da bi sve naše vrtićarce zaustavilo,al nju roditelji moraju doslovno uzet u ruke, maknut od tamo jer nju nije briga za druge.

eto primjera, meni je to koma za gledat kako gazi preko druge djece a da ni ne trepne...danas kreće u vrtić, Bogu hvala nije u našoj grupi malo sam zločesta,al znam da će bit posla i frke s njom, da ni ne govorim da će uskoro dobit seku, bit će to pravi kaos.
Ovaj primjer koji si navela je čisto pitanje odgoja, ne bih uopće direktno vezala za vrtić. (Ima veze, ali ne neophodne).

Što je baka radila za to vrijeme?
Ako se postavim u tu situaciju, prva bih reagirala i objasnila djetetu da mora čekati.

Na ovom tvojem primjeru se opet potvrđuje moja teza koja me žalosti vezano za vrtić.

Da li ti smatraš da tvoje dijete ne ide u vrtić, da je ti ne bi uspjela naučiti redu kako se ponaša u parku? Ako stvarno tako misliš meni je to jako žalosno.

Evo prvi dan odgulili. Djetetu bilo super. Došao, ostao, nacrtao mi sliku, poslao me doma,...
Njemu lijepo. To je i bila bit. Nadam se da ćemo nastaviti tako.

Imam na prvu neke primjedbe, koje moram riješiti s tetama.