Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Alergija na detergent?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Alergija na detergent?

Prije par dana smo kao i uvijek uspavljivali Niku na bracnom krevetu. Kako je Nika bila neprirodno nervozna i nije mogla zaspati isli smo provjeriti sto se dogadja i skuzili da su joj oba obraza crvena sa svijetlijim mjehuricima nepravilnih oblika. Kako smo bas prije toga stavili novu posteljinu (a skuzili smo kasnije i da je filter masine bio zacepljen i da se posteljina nije mogla dobro isprati), pretpostavljamo da je to alergija na detergent. Nakon toga nam se opet ista stvar ponovila i to najcesce na bedru, za vrijeme spavanja odnosno vrtenja po krevetu, velika crvena fleka sa mjehuricima. Zvali smo pedijatricu i rekla ono sto smo i pretpostavljali da ce reci a to je "tko zna sta to moze biti, treba izbaciti sve iz prehrane pa polako ponovno uvoditi....bla,bla". Niki to izgleda ne smeta pretjerano a i povuce se odmah kada namazemo antihistaminskom kremicom. Molimo da nam prenesu iskustva oni koji su imali takav problem tj. reakciju na detergent jer smo uvjereni da je to to ali ne uspjevamo to rijesiti samo dodatnim ispiranjem posteljine jer se opet negdje pojavi.

Thx

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A cime vi perete robu?
    Ako sumnjas da deterdzent, u dm-u imas za kupiti deterdzent za osobe s alergijama. Bez mirisa, konzervansa i boje. Pa mozes mozda s tim probati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Daj malo bolje opiši te prištiće. Mi se već mučimo par mjeseci sa nekim osipom na licu. Obrazi su crveni i imaju sitne prištiće. Poneki od njih su bijeli. Kod nas nije ni klopa ni deterđent ni omekšivač. A krema sprobali da ne pričam...... Već smo raspravljali o tom na forumu (Tema: Upomoć-crveni prištići, tak-nekaj).

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pristici su svjetliji od koze koja se jako zacrveni i nepravilnog su oblika. Nisu spicasti nego obli, kao mjehurici.
    Izgleda da se stvar pokrenula. Isprali smo sve zivo jos jedanput i nakon ove noci se nisu pojavili. Nikini pristici nisu bili pravilno rasporedjeni po tijelu nego su se pojavljivali to i tamo, jednom na licu a drugi puta na mjesti gdje se nalazi guma od carapice tako da je ocito bio vanjski podrazaj a i to se desilo nakon sto je legla na cistu (neispranu) posteljinu...
    Koliko ti je beban star? Ako je mladji od 6.-7. mjeseci, pristici su najcesce uobicajena pojava koja ce nestati sama od sebe...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Petra ima 8 mj. Pojavili su se negdje oko Nove godine kad smo se preselili u rentani stan. Već mislim da je tu nešt u stanu što ju iritira. Ima samo po obrazima, prištić do prištića. Kao "pureća koža", al sitno. Inače ima prekrasnu kožu. Od hormona se čistila par dana u prvom mjesecu života i to smo uspješno rješili kamilicom. Sad niš ne pomaže, a doc kaže da je stvar u odabiru kreme (al ju baš ni nekaj pogledala!!!). E, pa nemrem više sprobavat kreme!

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u dm-u imas za kupiti deterdzent za osobe s alergijama
    Je, nama je Ema odreagirala na njega. :/
    Mi smo na obicnim tekucim dm detergentima + dvaput ispiranje i sad ej relativno sve pod kontrolom.

babyiris avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo slična iskustva oko osjetljivosti uspjeli suzbiti. Čini se da su bili prejaki svi proizvodi za njegu koje smo nalazili izvan ljekarne.
    Prešli smo na mustelu i nikad se više nije ponovilo. A najprije smo naravno isprobali svašta, od izbacivanja namirnica, reguliranja temperature u stanu, praška, omekišivača... Nekad omekšivač zna bit gori od detergenta.
    Znaju joj zasmetati i pelene , ali i to postoji za osjetljivce. :D
    Moje iskustvo, probajte s proizvodima za osjetljivu kožu i bez mirisa.

Kad se pojavi crvenilo od iritacije, mažem ju kremicom stelatria (od mustele). Ima samo u ljekarnama i stoji oko 104,00 kn, ali pomaže i traje.
    Knjižicu i uzorak nekog od proizvoda si sigurno dobila u rodilištu.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

BusyBee :/ Znaci unatoc tome sto nema neke problematicne stvari, opet na kraju, tko zna sta je sve unutra. Mozda joj smetaju enzimi unutra?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

I ne zaboravite opeglati robu, pogotovo onu koja je u dodiru s golom kožom. Ja sam se uvjerila na vlastitoj koži.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo mali komentar glede pristica / crvenila po licu... petra je to imala u prosncu/sijecnju ove godine i uspostavilo se da se zapravo radi o tzv. petoj bolesti - obrazi su crveni kao kad crtate snjeguljicu, nema temperature, opce stanje odlicno. Polako obrazi prestaju biti crveni i popistaju se kao pureca koza - ai to je proces koji se broji u tjednima. Nakon crvenila na licu, ponekad se spusti i na tijelu (zahvati samo ruku, ili bedru, ili guzi) - crvenilo kao geografske karte...
    sve skupe cudno. Nema tretmana, nema posebnih rizika i temperature, povecani su limfni cvorici, a sa sigurnoscu se dijagnosticira tek vadenjem krvi.
    U konacnici opasna je samo za trudnice tijekom prvih 12 gestacijskih tjedana.
    Ovo vam pricam jer sam ja bila uvjerena da je neka alergija na deterdent...

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj Lucian je imao alergiju na Faks Helizim svi ostali prašci za veš su bili OK.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dodatnim ispiranjem stvari koje su bile prane dok je filter bio zastopan smo rijesili problem. Sada, kada se roba i posteljina peru uobicajeno, problema nema.
    Hvala na pomoci i savjetima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •