Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Svijetle točkice pred očima - moguća preeklampsija?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Svijetle točkice pred očima - moguća preeklampsija?

U zadnja 2 dana mi se događa da vidim svijetle točkice pred očima. Negdje sam pročitala da te točkice upućuju na probleme s tlakom i da su mogući simptom preeklampsije. Da li je moguće da se radi o preeklampsiji, a da nema drugih simptoma?

Osim tih točkica, nisam primijetila ništa novo. Općenito mi je ova trudnoća jako teška od samog početka i imam sve moguće nespecifične trudničke tegobe...ali je tlak na svakom pregledu bio uredan, zadnji pregled je bio prije 3 tjedna. Po ničemu ne spadam u rizičnu skupinu, trenutno sam u 35.tjednu, 3.trudnoća.

Ima li netko iskustva s preeklampsijom, trebam li se brinuti i otići na hitnu?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su svijetle, srebrne tockice, obavezno povezane s niskim tlakom, i u trudnoci i inace. Tlak kontroliram redovito na pregledima (jednom mjesecno), ali imam i doma tlakomjer, onaj klasicni jer digitalci na meni najcesce ne rade, pa pogledam kad se sjetim. I dalje sam u niskim vodama. Negdje do 12. tjedna me povremeno mucila nekakva cudna epizoda strobosopskog svjetla pred ocima, ali nitko nikad nije skuzio sto je to bilo. Valjda niski tlak u kombinaciji s oblacnim danima.

Kolegica s posla je zavrsila na hitnom carskom zbog preeklampsije i tlaka od nekih 170/110, ili tako neceg (sve u svemu, bilo je prestrasno, usprkos lijekovima za tlak na kojima je bila), no ona je vidjela crne fleke. Nije bilo nista svijetlog/svjetlucavog.

Ja bih provjerila tlak, za pocetak, bilo kod kuce, bilo kod doktora. Cisto za svaki slucaj.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Meni je u trudnoći to bilo jednom- dva puta, te točke su mi svijetlile, išla sam nakon toga odspavati i odmoriti, poslije je bilo ok, možda stvarno tlak kao što kaže Kaae ili neki premor

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

[QUOTE=kavofob;2212290]U zadnja 2 dana mi se događa da vidim svijetle točkice pred očima. Negdje sam pročitala da te točkice upućuju na probleme s tlakom i da su mogući simptom preeklampsije. Da li je moguće da se radi o preeklampsiji, a da nema drugih simptoma?

Osim tih točkica, nisam primijetila ništa novo. Općenito mi je ova trudnoća jako teška od samog početka i imam sve moguće nespecifične trudničke tegobe...ali je tlak na svakom pregledu bio uredan, zadnji pregled je bio prije 3 tjedna. Po ničemu ne spadam u rizičnu skupinu, trenutno sam u 35.tjednu, 3.trudnoća.

Meni je tako bilo u drugoj trudnoći,te zvjezdice,tlak je bio turbo nizak,mislim da je to od razno raznih pritisaka na žilice,živce i ostalo.U svakom slučaju ako si u brizi skokni do prvog doma zdravlja i nek ti samo izmjere tlak!

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

točkice su od niskog tlaka, no svakako ga provjeri

Tonka.M avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam imala preeklampsiju, inače sam kronični visokotlakaš. I da, povremeno imam svjetleće točkice pred očima (neovisno o trudnoći), nevezano uz to kakav mi je trenutno tlak (pod tabletama sam, sad je uredan)

provjeravaj tlak češće, ako nisi imala proteine u urinu vjerojatno je sve OK, ali ako si baš u panici nazovi gina, porazgovaraj s njim, reci mu simptome pa, ako ti nije predaleko, možda da se samo zaletiš do njega popiškit se na trakicu da provjerite urine

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

i ja sam imala neki svijetli disk (kao CD) pred očima, najviše sam primjećivala navečer kad bih čitala. ne znam koliko je povezano to što sam imala povišen šećer u trudnoći. nakon poroda, spustio se šećer, nestao disk. inače sam niskotlakaš, pa možda je i zbog toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •