Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: koji tjedan trudnoće?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno koji tjedan trudnoće?

molim vas , pojasnite mi kao dvogodišnjem djetetu: u kojem sam tjednu trudnoće ako danas imam 12+5!
    odnosno, kad gledam razvoj bebe po internetu, šta gledam , 12. ili 13. tjedan trudnoće?! evo mi je poptuno pomutnja u glavi!
    pojasnite mi i brišite ovo jer me malo stid

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i oću li ja za dva dana ući u drugo tromjesečje?

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ako si danas 12+5 onda znači da si u 13. tjednu trudnoće. Dakle imaš punih 12 i ganjaš 13.
    Isto kao i npr kad napuniš 30 godina i par mjeseci, znači da si u 31. godini

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trudna si punih 12 tjedana (odnosno 12 tjedana i 5 dana), a nalaziš se u 13. tjednu trudnoće

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Bubimitka81 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako si danas 12+5 onda znači da si u 13. tjednu trudnoće. Dakle imaš punih 12 i ganjaš 13.
    Isto kao i npr kad napuniš 30 godina i par mjeseci, znači da si u 31. godini
    dakle fala ti ! dobila sam tjeda dana trudnoće, ja skroz gledam sa npr. 8+3 kao 8. tjedan razvoja, ili 12+4, 12. tjedan razvoja, zapravo trebam gledat sada 13. ! jupi!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i da, sad ćeš ući u drugo tromjesečje

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Gledaj ti tjedan gore/dole jer nikad se ne zna kad se tocno trudnoca primila

To su sad slatke brige, a kad budes gledala jel 40.ili 41.tjedan... Eeee to vec treba prodisati

Uzivaj

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mislim da nataša točno zna kad se "primila" trudnoća

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ahaa onda nema sumnje ..

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nataša...jeeeeeeiiiiiiii...čestitam

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A mene svako pita koji sam mjesec(ono:nemoj ti nama tjedne-reci koji si mjesec?).I kako to da izračunam?Znači,29 tj podjelim sa 4,značilo bi 7 mjeseci.Ili se računa po terminu?20.11 je termin,znači 20.8 sam napunila punih 6 mjeseci(ušla u 7).I sad,da li sam 7 ili 6 mjeseci trudna?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

To je i mene uvijek zivciralo....

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da nataša točno zna kad se "primila" trudnoća
    u sat!
    mogli bi čak ovako detaljno znati, zar ne?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    nataša...jeeeeeeiiiiiiii...čestitam
    andiko

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam sada 13+2

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj donna prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sada 13+2
    imamo, dakle, curu iz 2005. i drugo će biti u 3./2013. zanimljivo

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

kad vas pitaju koliko ste mjeseci trudne, lakse je onda odgovoriti koliko je jos ostalo do termina, pa nek se misle

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala !

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moze i pod ovu temu, da ne otvaram novu.
    Rizik spontanog pobacaja se znatno smanjuje zavrsetkom prvog tromjesjecja.
    Sada, da li se to racuna po ZM, dakle nakon 12 tt ili se odnosi na 12 tjedana gestacijske dobi, dakle to bi bilo 14 tt po ZM?

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da se računa od zm,od 12 tj.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se računa od zm,od 12 tj.
    Tako je meni doktor rekao. Kad sam s punih 12 tjedana bila na pregledu, rekao je da je to sad sve ok i da je najveća opasnost prošla.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Moze i pod ovu temu, da ne otvaram novu.
    Rizik spontanog pobacaja se znatno smanjuje zavrsetkom prvog tromjesjecja.
    Sada, da li se to racuna po ZM, dakle nakon 12 tt ili se odnosi na 12 tjedana gestacijske dobi, dakle to bi bilo 14 tt po ZM?
    Od prvog dana zadnje menstruacije, datum začeća se ne uzima u obzir prilikom "računanja" tjedana trudnoće.

A zar vam nije lakše reći koji ste mjesec? Što koga briga koliko tjedana ste trudne, možda samo da pile ako prenesete: pa kad ćeš roditi!!.
    To treba odokativno ljudima pričati...
    Npr, ako je termin 20.11, to znači da si 20.10. punih 8 mjeseci trudna, 20.9. punih 7, a danas 6 i pol. Znači već pola mjeseca u trećem tromjesečju

Al' sam zakomplicirala...

Ali, moram dodati, beba se ne razvija po tablicama, ni u trbuhu, ni kad se rodi, svaka ima svoj tempo i čitanje kad se što događa je ustvari samo otprilike. No, sve dok vam je zabavno, treba čitati.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pozzz drage...prvi put sam na nekom forumu...Mogu li da zamolim nekog da mi objasni znaci kasnila mi je menga i uradila sam test ima linija al nije bas tamna..znaci li da sam trudna ))))))))))))) i kako se to sad racuna po tjednima..moli za odg..

anita rain avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

dinchi24 A koliko ti kasni menga? I kakvi su ti ciklusi inače, redovni ili...? Najbolje je da ponoviš test, ali sa prvim jutarnjim urinom, ili da jednostavno izvadiš betu, pa si onda sigurna... A što se tiče tjedana i računanja, ja znam kad mi je menga zakasnila i kad sam ustanovila trudnoću, bio mi je neki 5 tj trudnoće...zavisi opet koliko ti kasni....

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Doktori racunaju po datumu zadnje mjesecnice. U principu.

Ako znas datum ovulacije, onda mozes tako.

Ako je rijec o MPO, onda imas druge datume. Itakoto.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pozdrav svima,
    totalno sam zbunjena sa svim tim danima,tjednima,mjesecima...
    datum prvog dana zadnje mens. mi je 30.5.
    -23.7. sam bila na pregledu i dr mi potvrdila trudnoću i vidjela samo gest.mjehurić i rekla da se javim za 10-ak dana
    -8.8 sam bila ponovno na pregledu i tada mi je utvrđeno da je trudnoća manja po ultrazvuku nego po datumu zadnj.menstruacije i rekli da je to 8+5tt.
    e sad mene zanima,kako oni racunaju tu trudnoću po ultrazvuku? jel to 8tjedana od začeća ili 8 tjedana trudnoće (pa ide ono prva tri tjedna nisi uopce trudna)...?? stvarno me to zbunjuje,nadam se da razumijete sto trebam
    inace ciklusi su mi bili duzi,oko 34 dana.

delitza avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

natha, obzirom da se uglavnom trudnoća računa po prvom danu zadnje menstruacije i tablice (vrijednosti) koje pokazuju veličinu i razvoj ploda su koncipirane po tom izračunu. Obzirom da su tvoji ciklusi skoro tjedan dana duži od prosjeka a beba je definitivno manja nego prosjećna vrijednost u tablicama onda se dob trudnoće procjenjuje na osnovu tablica i zanemaruje se prvi dan zadnje menstruacije.
    Dakle, ako su ti rekli da si 3 tjedna kraće trudna onda se to računa kao da ti je zadnja menstruacija bila 3 tjedna kasnije, dakle 8 tjedana trudnoće.
    Vidi samo sa svojom ginekologicom na koji će se način to pisati u papirima da ti poslije na specijalistici ne dijagnosticiraju da ti beba zaostaje u razvoju (baš se to dogodilo jednoj ženi koja je samnom ležala u bolnici jer joj se trudnoća čitavo vrijeme vodila po datumu zadnje m. a zapravo se dogodila kasnije).

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj delitza prvotno napisa Vidi poruku
    natha, obzirom da se uglavnom trudnoća računa po prvom danu zadnje menstruacije i tablice (vrijednosti) koje pokazuju veličinu i razvoj ploda su koncipirane po tom izračunu. Obzirom da su tvoji ciklusi skoro tjedan dana duži od prosjeka a beba je definitivno manja nego prosjećna vrijednost u tablicama onda se dob trudnoće procjenjuje na osnovu tablica i zanemaruje se prvi dan zadnje menstruacije.
    Dakle, ako su ti rekli da si 3 tjedna kraće trudna onda se to računa kao da ti je zadnja menstruacija bila 3 tjedna kasnije, dakle 8 tjedana trudnoće.
    Vidi samo sa svojom ginekologicom na koji će se način to pisati u papirima da ti poslije na specijalistici ne dijagnosticiraju da ti beba zaostaje u razvoju (baš se to dogodilo jednoj ženi koja je samnom ležala u bolnici jer joj se trudnoća čitavo vrijeme vodila po datumu zadnje m. a zapravo se dogodila kasnije).
    Hvala ti puno.
    S obzirom da sad imam situaciju da mi je skoro svaki pregled neki drugi dr,svima obavezno naglasim da su to tjedni trudnoće po ultrazvku i onda oni to upisu. Valjda ce bit sve ok.
    Ok,onda ponosno izjavljujem da sam trenutno na 20+4 tt po ultrazvuku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •