Moze i pod ovu temu, da ne otvaram novu.
Rizik spontanog pobacaja se znatno smanjuje zavrsetkom prvog tromjesjecja.
Sada, da li se to racuna po ZM, dakle nakon 12 tt ili se odnosi na 12 tjedana gestacijske dobi, dakle to bi bilo 14 tt po ZM?
Moze i pod ovu temu, da ne otvaram novu.
Rizik spontanog pobacaja se znatno smanjuje zavrsetkom prvog tromjesjecja.
Sada, da li se to racuna po ZM, dakle nakon 12 tt ili se odnosi na 12 tjedana gestacijske dobi, dakle to bi bilo 14 tt po ZM?
Od prvog dana zadnje menstruacije, datum začeća se ne uzima u obzir prilikom "računanja" tjedana trudnoće.
A zar vam nije lakše reći koji ste mjesec? Što koga briga koliko tjedana ste trudne, možda samo da pile ako prenesete: pa kad ćeš roditi!!.
To treba odokativno ljudima pričati...
Npr, ako je termin 20.11, to znači da si 20.10. punih 8 mjeseci trudna, 20.9. punih 7, a danas 6 i pol. Znači već pola mjeseca u trećem tromjesečju
Al' sam zakomplicirala...
Ali, moram dodati, beba se ne razvija po tablicama, ni u trbuhu, ni kad se rodi, svaka ima svoj tempo i čitanje kad se što događa je ustvari samo otprilike. No, sve dok vam je zabavno, treba čitati.
Pozzz drage...prvi put sam na nekom forumu...Mogu li da zamolim nekog da mi objasni znaci kasnila mi je menga i uradila sam test ima linija al nije bas tamna..znaci li da sam trudna))))))))))))) i kako se to sad racuna po tjednima..moli za odg..