Pokazuje rezultate 1 do 50 od 297

Tema: Moj sin (2) voli haljinice i šosiće i želi biti princeza

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moj sin ima dvije sestre, jedna je od njega starija, druga mlađa
    imao je fazu, oko 2./3. godine kad se šminkao i igrao sa bebama, kolicima, kuhinjom. u suknje i haljine se nije oblačio, ali da je, ne bih mu branila, barem ne za po doma. da li bih mu dopustila da to nosi van, nisam sigurna, možda čak i bih.

najmlađa kći se jako voli igrati s bratom i, naravno, igraju se s vitezovima, akcijskim figurama i Lego setovima "za dječake" (kolutam očima na tu klasifikaciju igračaka na muške i ženske).

s druge strane, ja imam problem s njegovom željom da se igra oružjem (dobio je od dede plastičnu pušku i to sam mu bacila, tim više što sam dedu upozorila da mu ne kupuje takve igračke).
    kad me pita zašto mu to ne dam, objašnjavam kako znam i umijem, ali čini mi se da su njegovi argumenti bolji ("mama, pa to je samo igračka, ne mogu nikoga s time ubiti") od mojih.

nisam mu htjela kupovati ni bakugane i sl., ali sam tu ipak popustila. njegovi vrtićki prijatelji ih imaju i nisam htjela da on tu odskače, ne zato da se ne razlikuje od drugih, nego zato da ne bude izostavljen iz igre (ponedjeljkom djeca u vrtić mogu donositi svoje igračke).
    no. ipak mu ne dam da gleda Bakugane i slične nasilne crtiće na TV-u.

zapravo, teško mi je naći ravnotežu u svemu tome.

i još jedna stvar, doma ih učimo da nema muških i ženskih boja, igračaka i sl., ali oni uredno grakću da to nije tako. kako vrtić i društvo vršnjaka uspiju poništiti ono kako su doma odgajani?

(ajde barem pa sina nitko nije uspio uvjeriti da dečki ne plaču )

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku

i još jedna stvar, doma ih učimo da nema muških i ženskih boja, igračaka i sl., ali oni uredno grakću da to nije tako. kako vrtić i društvo vršnjaka uspiju poništiti ono kako su doma odgajani?
    Eh, to i mene zanima!
    Prije par mjeseci sam mu bila kupila rozu majcu pa je rekao da sam mu kupila žensku majcu. Al kad je vidio da i tata ima rozu majcu, obukao ju je bez problema. Još sad pita da bi on obuko "onu rozu frajersku".
    Još u jaslicama su se i cure i dečki igrali manje-više istih igara, ali sam s godinama primjećivala kako se sve više odvajaju i kako se sve više toga dijeli na muško i žensko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •