-
Moj sin (5) obozava kopirati svoju seku (5) u svakom pogledu pa i u oblacenju. Tu i tamo mu padne napamet da se igra seke, pa oblaci njene haljinice, stavlja spangice na kosu. Nikada me nije smetala igra po kuci i vidim da oboje djece uzivaju u njoj. Dosad nije trazio da u haljini sa spangicama i raifom u kosi izadje vani, iskreno mislim da bi ga pokusala odgovoriti od toga. Isto tako nije bio osisan 12 mjeseci sve dok to s njim nismo mirnim putem uspjeli dogovoriti (opet kopiranje seke koja ima nesto duzu kosu). U medjuvremenu je znao nositi i repic (vani) i igrati se spangicama ( u kuci i u vrticu). Jedan dan prosle zime ga je suprug obukao u toplu plavu vestu i tako je otisao u vrtic. Drugi put kad sam u trazenju ciste odjece nabasala na tu vestu rekao mi je da su mu u vrticu rekli da je to vesta za curice i da on to nece nositi. Na vesti pise rozim ukrasnim slovima nesto neutralno na eng. jeziku i kupljena je na zenskom odjelu za njegovu seku.
Kod nas nema podjele na muske i zenske igracke. Mogu se igrati po vlastitom nahodjenju.
Ne daj bog da nalakiram nokte njoj a ne i njemu. Njoj lakiram samo noktice od nogu (jer cucla prst) i ne koristim aceton. Onda me sin pita zasto seka ima nalakirane noktice a on ne moze. Tada popustim i nalakiram i njemu par noktica iako bi on htio i vise. Njemu je posve nerazumljivo zasto se seka smije "kititi" a on ne. Zato mu popustim pa "nakitim" (raif, spange, lak na 2 noktica, ..) simbolicno i njega. Tako maloj djeci tesko je objasniti pojam drustvene norme. Trudim se kanalizirati oblacenje ali ne i zabranjivati odjevne predmete. Mislim da bi to moglo poluciti bumerang efekt.
Njih dvoje su se znali igrati s gornjim dijelom njenog netom kupljenog tankinija, ali na plazi niti on niti ona ne nose gornji dio kupaceg. Osobno nemam nista protiv grudnjaka (gornji dio kupaceg) na curici. Ona bi se obozavala sepuriti u njemu jer voli oponasati odrasle tete. Vise puta mi je spomenula da joj kupim grudnjak. Gornji dio tankinija mi se cini dosta zgodan jer je prakticniji za curice od grudnjaka. Gornji dio kupaceg na mom decku na plazi kao redovni odjevni predmet: ne. Trudila bih se da mu objasnim da to nije za decke.
Bas me zanima stručno mišljenje dječjih psihologa na ovu temu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma