Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Neposluh-odbijanje jela i spavanja

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Neposluh-odbijanje jela i spavanja

Nakon sto sam procitala cijelu temu "Sto kad kazna ne pomaze", odlucila sam ipak otvorit novu.

Svejedno imam slicnu situaciju, klinka 4,5god i novorodjence.

S. je dosta "tesko" dijete, i svaka provedba discipline kod nje dosta dugo traje.
    Sad kad je dobila brata, sad je kaos.
    Ostatak njezinog dnevnog ponasanja je podnosljiv i sukladan dobi.
    Ali odbijanje jela i spavanja je na vrhuncu.

Kod hrane se ne radi uopce o tome da li voli ili ne voli odredjeno jelo.
    Ona samo odbija jesti sama. Jede ako ju se hrani.

Za spavanjem ima potrebu, ako ne spava, krepana je razdrazljiva, vidno umorna. Nema pogovora o tome da li ukinut dnevno spavanje ili ne, jednostavno joj treba.
    Navece zaspi uglavnom bez problema.
    Ali po danu, par dana odspava, onda par dana ne.

Ima neko neku novu takticku ideju kako motivirat, jer kazne ionako za ovu grupu stvari kod nje ne pale.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo s ne želi jesti sama je po meni čista reakcija na bebu. Ja bih je poticala nekakvim motivacijskim "pričama" u stilu: kako si ti velika, pametna, bla, bla, bla, ti znaš sama, a beba ne zna, pa će beba od tebe naučiti,....
    Uz to bih je to vrijeme hranila ako, ali usput pripremala teren da počne sama jesti.

O dnevnom spavanju ne znam, moj ne spava dnevno od 2. godine i ne treba mu.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

sweety, probajte sa zajedničkim, šarenim, smiješnim obrocima. Fazu odbijanja hrane (koja je, ničim izazvana, trajala neka 2 mjeseca) smo uspjeli prevladati bez neke velike filozofije, s ježevima izrađenima od kraja štruce kruha i čačkalicama na kojima su sir, povrće i slično. Da, nevjerojatno na što nas tjeraju, ali pali

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Bambus prvotno napisa Vidi poruku
    sweety, probajte sa zajedničkim, šarenim, smiješnim obrocima. Fazu odbijanja hrane (koja je, ničim izazvana, trajala neka 2 mjeseca) smo uspjeli prevladati bez neke velike filozofije, s ježevima izrađenima od kraja štruce kruha i čačkalicama na kojima su sir, povrće i slično. Da, nevjerojatno na što nas tjeraju, ali pali
    Da za nepovjerovati šta smo spremni napraviti za te klince.
    Baš mi jučer priča frizerka kako je gazdarica rodila malu i ima 4 mjeseca i da je mala koma da je ljena jesti da zna po par dana neokusiti mlijeko a takvih je problema imala sa sinom i dan danas a drugi razred je.
    A ona je pričala da joj mala nije jela onda je skužila kad gleda crtić da sve super pojede i tako je krenulo gleda crtić jede.
    Samo velik kaj je sad problem sad sve jede čak i previše ali svaki put kad je crtić ona mora jesti

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U vezi jela - moja curka ima skoro sest, ali povremeno se zeli ponasati kao beba ( kao mala seka). Vozi se u koicima, nosi pelenu i zeli da je hranimo i oblacimo. Mi to prihvatimo kao igru, faza prodje i brzo je opet zrela i pametna velika curica.
    Na tvom mjestu, ako zeli da je je se hrani, ja bi popustila. Vjerojatno se zeli maziti na taj nacin i brzo ce joj dosaditi.
    Mi smo u puno stvari popustili kad je dosla beba, uzeli u obzir da nije lakoodjednom postati starije dijete u kuci. I ispalo je dobro, bez ljubomore i prkosa. Nije nimalo zaostala u napretku zato sto smo joj dopustilimda se ponekad ponasa kao beba.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za spavanje na znam sto bih ti rekla. Kod nas je navecer barem sat vremena citanja ili pricanja prica, mazenja i sl. Po danu vec dugo ne spava ako ne zeli, ne forsiramo. Kad bismo isli sa stavom " sad moras spavati" vjerojatno bi bila katastrofa.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam isto hranila, i još hranim. Čak mi srednji i sam kaže "igrajmo se bebe, ti budi mama a ja ću bit beba". Mislim da je to normalna i očekivana reakcija na novog člana.

I da napomenem, kod mojih poticanja tipa "ti si veliki..." ne pomažu, dapače odmažu. Mojima jednostavno treba ta faza "kokolavanja".

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Za spavanje na znam sto bih ti rekla. Kod nas je navecer barem sat vremena citanja ili pricanja prica, mazenja i sl. Po danu vec dugo ne spava ako ne zeli, ne forsiramo. Kad bismo isli sa stavom " sad moras spavati" vjerojatno bi bila katastrofa.
    Kod nas isto, kad skoro ja zaspem od priče, probudi me pitanje: I ondaaaa?

I što ću, nastavim izmišljati...

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Da za nepovjerovati šta smo spremni napraviti za te klince.
    Baš mi jučer priča frizerka kako je gazdarica rodila malu i ima 4 mjeseca i da je mala koma da je ljena jesti da zna po par dana neokusiti mlijeko a takvih je problema imala sa sinom i dan danas a drugi razred je.
    A ona je pričala da joj mala nije jela onda je skužila kad gleda crtić da sve super pojede i tako je krenulo gleda crtić jede.
    Samo velik kaj je sad problem sad sve jede čak i previše ali svaki put kad je crtić ona mora jesti

mala od 4 mjeseca je lijena jesti? ne razumijem kakvo mlijeko,dojenje ili? uglavnom često kada djeca odbijaju jesti pogotovo mala može se raditi o prikrivenom uroinfektu ili sl.s druge strane niti bih prisiljavala dijete da jede a niti da spava i to je amen u našoj kući.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I moji su trazili da ih se hrani kad je braco stigao.
    Sad braco jede sam, a oni jos ponekad tvrde da su bebe i traze da ih se hrani. To nije cijeli obrok, vec par zlica pa nastave sami. Ja ih usput mazim po glavi i pricam im kako su bili mali i kako sam ih hranila i nosila.
    Brzo im dosadi pa kazu hajde mama ti jedi. Valjda im dosadi slusati price iz davnine.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ovo sa hranjenjem je normalno, reakcija na novog člana u obitelji. I nama se trenutno događa isto, želi da ga netko drugi hrani, želi ležati u baby gym-u, želi da ga se nosi kao bebu... Iako mu u tim trenucima naglašavamo da želimo da bude naš veliki lijepi dječak, on inzistira na tome da bude beba i mi mu to dopuštamo. Napominjem da se radi o trenucima, to nije neko kontinuirano ponašanje. Što se spavanja tiče, tu sam nemilosrdna. Ako ne odspava barem satak vremena, ostatak dana je nepodnošljiv. MORA ići spavati i gotovo, radije nego da trpimo njegov teror čitav dan.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znala sam da ne smijem otvoriti čim sam vidjela naslov, ali nisam izdržala.

Kad vidim takvu vrstu posta, ja bi mamu kaznila. Jer ne kuži dijete.

Početno

Zašto djete mora spavati svaki dan, to mi nije jasno moja ima 13 mjeseci i ponekad opće ne spava, ako joj se spava zaspe ako ne ne zaspe
    Opće neuspavljujemo ako neće spavati izvadimo iz kinderbeta , nastavi se igrati, kada se umori, trlja okice, dobije malo vode, i zaspe, čemu matretirati djecu s tim da moraju spavati
    HRanjenje, zašto ne dati djetetu da jede tako da je hraniš, ako je ponekad, drugo djete je malo i starije gleda, pa što neče ti otpasti ruka, zato ih i imamo da ih pomalo razmazimo,

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj žena majka i kraljica prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto djete mora spavati svaki dan, to mi nije jasno moja ima 13 mjeseci i ponekad opće ne spava, ako joj se spava zaspe ako ne ne zaspe
    Opće neuspavljujemo ako neće spavati izvadimo iz kinderbeta , nastavi se igrati, kada se umori, trlja okice, dobije malo vode, i zaspe, čemu matretirati djecu s tim da moraju spavati
    To je ok ako dijete može normalno funkcionirati bez dnevnog spavanja.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku

Ja bih joj pomogla da ga skuži.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Bojim se ja da bi svaka majka onda zaradila "kaznu" radi nečega, sreća da se tebe ne pita

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mi kao i vecina sto je tu pisala dopustamo da se stariji ponekad ponasa kao mladji ( iako nije velika razlika). Npr. prica na nacin kako mladji prica, zeli da ga se hrani. On sam vrlo brzo odluci opet biti veci od brata i vrati se svojim navikama.

Kao savjet mi pada na pamet proizvod koji ne volim, ali njegov slogan je tako upotrebljiv u puno, puno situacija sa djecom:

"PREBACI NA IGRU"

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Beti, je ti netko stao na zulj danas?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bura, zima...gdje nam ljeto ode?
    No stvarno se radi načina hranjenja i načina odlaska na spavanje ne treba kažnjavati dijete. Na drugim stvarima treba disciplina, ali hranjenje i spavanje moraju biti lijepi dijelovi života.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja se najezim kad vidim rijeci kao sto su "neposluh", " kazna" i " moras". Ali nije sve crno-bijelo, ni u postovima ni u zivotu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo slicnu situaciju, 3-gosisnjakinja i beba. Kad starija pozeli biti moja beba, hranim ju, nunam, uzme si dudu (jedino pelene ne spominje i to mi je drago, ne znam kak bih to ishendlala). Ona se trenutno sama
    lomi izmedju toga jel velika ili mala, pa je cas velika cura, a vec za trenutak beba, a mi to prihvacamo. Sto se tice spavanja ona ionako spava s nama i uspavljujemo ju tako da netko s njom legne, pa tu nema promjena. Jedino sto je meni kad sam sama s njih dvije veselo, nahrani jednu pa drugu, kad zaspi beba, uspavaj stariju...ali proci ce i to. Evo vec je dvaput samoinicijativno otisla spavat u svoju sobu dok je bila "velika".

Uglavnom moj bi savjet bio da popustite, nahranite ju, uspavajte...ta ce faza proci.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zaboravila sam jos reci da ni kod nas ne pali uvjeravanje da je ona velika (pokusale bake), bas suprotno, kad ona kaze da je beba ja kazem da ce ona uvijek biti moja beba, i kad bude imala 18 i to ju smiri.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Prodje to brzo... Evo pred godinu dana u ovo doba dana mm je nosao bebu da ja mogu istusirati stariju. A sad je jenostavno zamolim da se istusira dok ja uspavljujem seku. Ni ne znam kad je postala tako samostalna. (naravno kad nije u beba-fazi )

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Moja nema mladjeg brata i li sestru al čini mi se da je stalno u fazi da neće jesti al na kraju ipak pojede k kroz igru ili uz crtić. Ako baš nfešto neće i neće pripremim joj nešto drugo.
    i potpisujem beti da nije problem u djetetu neg u prezentaciji hrane i da se uz jelo i spavanj neb i trebale vezat riječi neposluh ili kazna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •