Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: preterana vezanost ili?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno preterana vezanost ili?

E ovako, imam cerkicu koja ce u oktobru napuniti 5 godina ali u poslednjih 3 do 4 meseca imamo veliki problem sa odvajanjem. Naime nece da se odvoji od mene kad je odvedem u vrtic, ili kad treba da ide kod bake na spavanje. Ako ja treb negde da izadjem urla za mnom po 20 min ili dok je mm ne poludi pa jos dobije i batine. Naglasavam da do pre tih par meseci nita od ovog nije bio problem. Mladja cerkica ima 3 i po godine i ne pravi nikakve scene. Svi kazu da je u pitanju faza ali dugo to vec traje pa se pomalo i plasim. Danas je cak i sutnula vaspitacicu kad sam ja otisla jer je htela za mnom. inace tu vaspitacicu jako voli i ja ne znam ni kako vise da reagujem niti sta da joj kazem. Pocela je cak i da govori da se ja nikad necu vratiti kad negde krenem i jednostavno ne znam sta je to izizvalo kad se apsolutno nista nije promenilo. Da li neko ima iskustva slicnog tipa?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Jeca prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ja treb negde da izadjem urla za mnom po 20 min ili dok je mm ne poludi pa jos dobije i batine.
    Ja mislim da ti je ovo puno veci problem od togasto je vezana za tebe, a vjerojatno je i povezano. Ne daj muzu da je tuce!

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da ti je ovo puno veci problem od togasto je vezana za tebe, a vjerojatno je i povezano. Ne daj muzu da je tuce!
    potpisujem ,nasa L plače i akd treba doma od bake i kad ostaje ,uglavnom uvijek za nesto samo faza

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    S ovim se moram složiti. Batine će samo odmoći i nikako ih ne bi trebalo primjenjivati, pogotovo u ovakvim situacijama kad je dijete samo po sebi nesretno i nesigurno. Nadam se da će netko dati konkretniji savjet, ali ovo me je baš ubolo u oči.
    Inače, nisam tipičan zagovaratelj za "ne po guzi" jer sam i sama znala puknuti u nekim situacijama roditeljstva, ali ovo je zaista jedan od trenutaka kad batine mogu biti samo kontraproduktivne iako nije da se ne slažem i s onima koji tvrde da od njih i inače nema nikakve koristi.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da se boji da se nećeš vratiti ali je pitanje zašto se boji. Ako ide u vrtić vjerojatno je nešto čula, što ju je navelo na takvo razmišljanje.

Moja curica je stara isto kao i tvoja i oduvijek je bila jako vezana i preemotivna. Kad je imala 2g i 9mj ja sam se razboljela i bila u bolnici 7 mjeseci, i vratila se u lošem stanju doma (još se oporavljam). Nakon toga me neko vrijeme nije ispuštala iz vida i po noći sam morala s njom spavati. Mogla sam otići na kratko ali je bila jako uznemirena, pogotovo tokom zimskog vremena ako je mrak bio vani a ja nisam bila doma. Pogotovo je bila živčana kad sam išla doktoru, nije bila sigurna da ću se vratiti. I prije moje bolesti je bila pretjerano vezana i sad je opet. Krenula je u vrtić, ali imamo postupnu adaptaciju da joj ne bude šok. Morala je steći povjerenje da će netko doći po nju.

Što se tiče batina, ne vjerujem da ju tvoj muž baš prebije, možda je koji put opali po guzi, i teško ga je za to krivit. Ja znam kak meni moja digne tlak da mi dođe da ju zakucam u zid, kad urla ko da nije pri zdravoj pameti i ne da si ništa objasniti. I to ne zato jer ju nešto strašno muči nego je skužila da se jako reagiralo na plač kad je bila mlađa, i skakalo oko nje da joj ništa ne bi falilo, pa se s tim plačom prenemaže. Kad skuži da nije upalilo, poslije veli "pa kaj, samo sam glumila, jer sam htjela....(bilo što)". Mi ju nikad ne udarimo ali stvarno moram otići van da se ohladim, i mm se dobro kontrolira, ali da baš 20 min za mnom urla a on ju na sve načine pokušava udobrovoljiti i smiriti, a ona neće čuti, ne znam da li bi baš na miru to slušao.

Sad mi je opet frka jer se u vrtiću druži s curicom čija mama je umrla (moja to još ne zna) i bojim se kako to objasniti jer za sad zna da ljudi umiru od starosti, za umiranje od bolesti ne zna jer se bojim da bi to mogla sa mnom povezati, pa ćemo opet biti na početku jer će se onda bojati da ne umrem.

susret avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Probaj zanemariti urlanje i razumjeti zbog čega se teško odvaja? Slažem se s curama oko batina (bez obzira bilo to samo malo po guzi ili "prebijanje"), one će samo pogoršati! Ako ju je strah, jednostavna poruka da ćeš se sigurno vratiti čuda čini

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a neki okidač se vjerojatno dogodio
    samo što to nama odraslima često promakne
    ne mora biti u pitanju neka krupna stvar za nas - u njihovim glavicama može imati sasvim drugačiju sliku
    ja bih puno pričala s njom, pokušaj kroz razgovor odgonetnuti
    ili uzmi neke slikovnice na tu temu pa skupa čitajte i komentirajte
    i djeluj na muža da je ne tuče, nije to rješenje
    ajde, pa nam javi kroz neko vrijeme ima li pomaka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •