Stranica 8 od 8 PrviPrvi ... 678
Pokazuje rezultate 351 do 369 od 369

Tema: Kako vam je prošao prvi dan u vrtiću?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja sam od jučer najsretnija osoba na svijetu! prvi dan da sam je ostavila bez plača i došla po nju da nije plakala. dugo je trajalo, ali je ipak prestala plakati. znam da će u pon opet plakat, ali sam presretna što je ipak pristala sama ući u vrtić, i odmah sam se ponadala da će kroz nekih 2-3 mj. biti vesela zbog odlaska u vrtić.
    eto napredujemo....

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kolko doma jede
    pa doma jede ok koliko mu treba ali u vrtiču ne jeda baš ništa.
    Ni užinu ni ručak

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj je krenuo ovaj tjedan na privikavanje... bas mi je nekako tesko, iako tete kazu da adaptacija ide dobro (tj. po njima ne place puno - sto tumacim da ne place cijelo vrijeme, a i htio je jesti). No muci me u toj prici o "dobroj" adaptaciji da je to sve iluzija jer je on po prirodi dosta smireno dijete koje malo place i zna se zaigrati sam. I naravno lakse mi je kad ih tete iznesu van i on ima najmanje uplakane oci ali pitam se da li ce uslijediti neka teza reakcija nakon duljeg perioda ili ce on to stvarno primiti tako dobro? S druge strane jos je u stvari rano, tek je jednom bio tri sata i jos niti jednom nije bio na spavanju. Srecom, uspjela sam organizirati tako da ce biti max 6, 7 sati u vrticu, taman dorucak, igranje, rucak, spavanje i podizu ga baka/deda.

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    ...Naime, tete su nam svjetovale da mu donesemo igračku-tješilicu i dudu. Inače, te dvije stvari imao je samo za spavanje, odnosno uspavljivanje. Od dana kada smo ih donijeli u vrtić prestao je pokazivati interes za bilo kakve druge igrače i interakciju, samo bi zagrlio svog plišanca i dudao dudu sjedeći na stolici kraj dok nismo došli po njega. Kako bi ga ostavili, tako bi ga našli. Nešto, po meni jako tužno. Ok, kad bi ga ostavljali, brže se smirio uz dudu i plišanca, ali se onda nije odvajao od njih. Dok ih nije imao, malo je dulje plakao (možda 5min umjesto 2min), ali bi se onda zaigrao sa drugim igračkama. Ovako je samo navlačio po rukama svoje tješilice...
    Ovo kako opisujes svoje dijete je jedna curica u njegovoj grupi... uzas. Cijelo vrijeme sjedi, nicim se ne igra ima dudu u ustima i zecica u rukama, samo svakih minutu zaplace na 10-ak sekundi pa prestane i onda za minutu opet tako Probala sam je malo animirati dok je moj okolo bauljao ali nista... Da se moje dijete tako ponasa dulje od recimo dva tjedna ipak bih ispisala iz jaslica, nesto bih smislila ali ovo bi mi bilo previse za izdrzati... Nadam se samo da ce se ta curica ipak uskoro malo bolje prilagoditi, zainteresirati za igre i pjesmice pa ce biti bolje...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Je li vam normalno da kad dođete po dijete i pitate tetu da li je dijete bilo ok i da li je jelo, teta odgovori: "Ne znam, nisam na nju obraćala pažnju." ?

Ne bi li teta trebala obratiti minimalnu pažnju na svako od 25 djece bar da zna osnovne stvari? Pogotovo ako je to dijete jedno od troje novih u grupi i od početka je bilo malih problema s prilagodbom. Sad je više-manje sve ok, uklopila se u društvo, inače je dobra i poslušna u vrtiću, nikakvih problema nema s njom što se tiče ponašanja, a i nije baš da tetu stalno gnjavimo. Povremeno kad dođemo po malu, pitamo da li je bila ok zato jer je imala faze da je vani sama sjedila na klupi itd. Bilo mi je bitno čuti od teta kako je dijete u vrtiću raspoloženo, da li se sudjeluje u aktivnostima itd. ali nismo ih nikda puno ispitivali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da na sve moraju obraćat pažnju,
    meni se dost puta desilo da dođem po klinku ( alergičarku, kojoj se posebno kuha, i on kaj važi za drugu decu ,večinom nije važilo za nju) i puitam tetu kaj je dete jelo ( dok mala nije znala odgonetnuti) starija teta mi je uredno govorila, nisam gledala u njenu kutiju, dok je mlađaipak znala kaj je dete jelo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je krenuo ovaj tjedan na privikavanje... bas mi je nekako tesko, iako tete kazu da adaptacija ide dobro (tj. po njima ne place puno - sto tumacim da ne place cijelo vrijeme, a i htio je jesti). No muci me u toj prici o "dobroj" adaptaciji da je to sve iluzija jer je on po prirodi dosta smireno dijete koje malo place i zna se zaigrati sam. I naravno lakse mi je kad ih tete iznesu van i on ima najmanje uplakane oci ali pitam se da li ce uslijediti neka teza reakcija nakon duljeg perioda ili ce on to stvarno primiti tako dobro? S druge strane jos je u stvari rano, tek je jednom bio tri sata i jos niti jednom nije bio na spavanju. Srecom, uspjela sam organizirati tako da ce biti max 6, 7 sati u vrticu, taman dorucak, igranje, rucak, spavanje i podizu ga baka/deda.

Ovo kako opisujes svoje dijete je jedna curica u njegovoj grupi... uzas. Cijelo vrijeme sjedi, nicim se ne igra ima dudu u ustima i zecica u rukama, samo svakih minutu zaplace na 10-ak sekundi pa prestane i onda za minutu opet tako Probala sam je malo animirati dok je moj okolo bauljao ali nista... Da se moje dijete tako ponasa dulje od recimo dva tjedna ipak bih ispisala iz jaslica, nesto bih smislila ali ovo bi mi bilo previse za izdrzati... Nadam se samo da ce se ta curica ipak uskoro malo bolje prilagoditi, zainteresirati za igre i pjesmice pa ce biti bolje...
    Da, slazem se. R je bio u vrticu ukupno 9x, od cega prva 2x sa mnom, pa jos 2x sam po pola sata, pa jos 3x po 1h, te 2x po 3h, od cega se jednom super igrao, a zadnji put je bilo ovako, da nije htio nista. Ipak, mislim da je izmedju ostalog i razlog sto je tada bio mozda vec i bolestan, navecer je zakurio, mozda ga je vec ujutro boljelo grlo. Ipak, mi pauziramo par mjeseci, nemogu ja to, pa makar na poslu morala svasta podnijeti.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 20.10.2012. at 15:31

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Da, slazem se. R je bio u vrticu ukupno 9x, od cega prva 2x sa mnom, pa jos 2x sam po pola sata, pa jos 3x po 1h, te 2x po 3h, od cega se jednom super igrao, a zadnji put je bilo ovako, da nije htio nista. Ipak, mislim da je izmedju ostalog i razlog sto je tada bio mozda vec i bolestan, navecer je zakurio, mozda ga je vec ujutro boljelo grlo. Ipak, mi pauziramo par mjeseci, nemogu ja to, pa makar na poslu morala svasta podnijeti.
    Ako možete definitivno trebate pauzirati dok se malom ne popravi imunitet, ali ako ja razlog pauziranja to što se on teško privikava pa je i tebi teško nećeš sa tim ništa napraviti pošto onda opet iznova krećete sa privikavanjem. Dali ste razmišljali o teti čuvalici do treće godine?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Ako možete definitivno trebate pauzirati dok se malom ne popravi imunitet, ali ako ja razlog pauziranja to što se on teško privikava pa je i tebi teško nećeš sa tim ništa napraviti pošto onda opet iznova krećete sa privikavanjem. Dali ste razmišljali o teti čuvalici do treće godine?
    i ja mislim ovako.
    Ali isto tako postoje neka djeca koja nikad ne zavole vrtić, odnosno nikad ne idu sa veseljam u vrtić

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni nije normalno i neprofesionalno je da teta ne zna kako je dijete provelo dan u vrtiću niti što je jelo! ali iz razgovora s drugim mamama čija djeca idu u druge vrtiće ili su prije išli u vrtić stekla sam dojam da postoji nemali broj takvih teta, ne kažem da su sve takve, ali ima ih previše...
    no dobro u svakom zanimanju ima osoba koje bolje i onih koje lošije obavljaju svoj posao. samo bi mi naravno htjele da se za našu djecu brinu kao što se mi brinemo što je opet nemoguće. ja nisam baš zadovoljna s našim tetama, ali eto stalno se tješim da sam možda prestroga.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Imamo baku, ali njoj je sve teže (daleko stanuje, nema prijevoza, bolesni deda onad cijeli dan sam i još neki problemi), ali u principu ona nam je back up opcija.

Bitno mi je da mu se ipak imunitet oporavi, jer ga baka ne može čuvati dok je bolestan, a bolovanja za mene i MM nisu baš opcija.

Opet, on je još jako vezan za mene, seka mu je u toj dobi bila skroz drugačija, komunikativnija, otvorenija za igru s drugom djecom..on je još nekako bebast i jako vezan uz mene i MM.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo sad i moj nakon mjesec i pol ne plakanja počel plakati već doma, u vrtiću neće ništ jest ili tek tolko, pa kad dođem u garderobi ga nahranim s ostatkom od ručka, pa još pol jabuke do doma

u ponedjeljak na adaptaciju dolazi novi 25 klinac, naša jedna teta završila na krpanju diska, pa je nema do Nove godine, a tko zna kako će i posle.

nego da vas pitam u svezi pišanja, jer vaše tete prate decu na Wc i pogledaju kaj su deca ili nisu napravila, jučer jedna naša poslala malu samu na Wc, malo mi je to čudno,mislim moj se teško može sam popest na taj wc, premda je za decu ( je ali za malo većče cca 3-4godine)

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Naši sami piške, koliko znam.
    Maša je baš neki dan sama išla piškiti pa je smočila bodi. Onda se teta kao ljutila, a ova moja mala osjetljivica se odmah rastužila. No, ništa strašno.
    Nakon toga sam joj prestala oblačiti bodi u vrtić da ne mora komplicirati.
    Tete ih obrišu, valjda. Iako, Mašu sam učila da se briše od kokice prema guzi, a teta joj govori da treba brisati samo kokicu jer je ispalo da Maša briše guzu.
    Onda sam M. nagovorila da objasni teti zbog čega se briše od kokice prema guzi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi dobili novu tetu bivšu tetu od moje klinke koja je sad školarka
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.12.2012. at 19:58

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Onda sam M. nagovorila da objasni teti zbog čega se briše od kokice prema guzi
    Moram reagirati. Meni je logično i tako smo uvijek učili da nakon pišanja ne "razvlačiš" papir na sve strane, nego jednostavno "stisneš" papir na stratešku poziciju, a kod kakanja je briše od naprijed prema nazad u jednom potezu (jedna runda papira - jedan potez, druga runda - drugi potez,...).
    Možda je to teta mislila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma mislim da kod takvih malih ne treba ni brisati,osim ak nisu kakali, trebam li reč da moja se ne briše , a ni ja isto, malo rastrese guzom i spadne kaj je ostalo

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

kod nas isto sami piške i sami se oblače nakon zbog čega mi je bilo bitno svoju naučiti kako pospremiti potkušulju u hlače da ne ide kasnije van golog trbušćića
    kad kakaju, tete im dođu brisati guzu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to svakako tina

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Moram reagirati. Meni je logično i tako smo uvijek učili da nakon pišanja ne "razvlačiš" papir na sve strane, nego jednostavno "stisneš" papir na stratešku poziciju, a kod kakanja je briše od naprijed prema nazad u jednom potezu (jedna runda papira - jedan potez, druga runda - drugi potez,...).
    Možda je to teta mislila.
    Ma da, u pravu si. Njoj je bolje da ne razvlači jer nije spretna za jedan potez.
    Ali mislim da je važno i nakon mokrenja obrisati od naprijed prema nazad. Barem ja tako radim.
    Ne mogu zamisliti da se ne obrišem.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa i ja se obrišem nakon svakog mokrenja, ali ne vučem prema iza.
    Uzmeš papir i pritisneš. Ok, ja uzmem hrpu papira, jer imam maniju prekomjernog korištenja wc papira.

Stranica 8 od 8 PrviPrvi ... 678

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •