Molim pomoć, već sam očajna. Za početak, ovo mi je drugo dijete, prvo sam dojila više od 1 g. bez ikakvih problema, a sada se osjećam kao teška početnica.
Naime, od početka dijete krivo hvata bradavicu. Ragade su se stvorile odmah, a podoji bolni. Užasno u početku. Stalno proučavam tekstove i filmiće na netu i nekako ponekad uspije prihvatiti dojku bez boli. Na lijevoj braadvici je ragada uspjela zarasti, krenulo je dojenje kako treba i odjednom me počelo opet boljeti. Na desnoj imam ogromnu ragadu koja nikako da zaraste, dio bradavice je rupa, to pomalo zaraštaval,ali jako pomalo. Na položaj nogometne lopte uspije dio podoja lijepo uhvatit dojku, ali obavezno pred kraj kad ima manje mlijeka u dojci kao da ispusti dio dojke i počne bol tako da se opet iziritira dio s ragadom. Vrlo često nakon izvlačenja bradavice ona bude spljoštena, a kasnije u više navrata bradavice pobijele i bole. Jasno mi je da nepravilo hvata, zbog te osjetljivosti bradavica sam pomislila i na soor, premda beba nema jasnih znakova u usnoj šupljini, tek malo bjelkast jezik, ali sam svejedno jučer uvela Daktarin oralni gel.
mala dobro napreduje na masi, imamo 25 dana, još se nismo kod pedijatrice vagali, ali nakon 2 tj bila je 400 g u plusu od otpusta. Ima mokre pelene itekako, kaka svaka cca 3-4 dana i to obilno.
Stvarno želim dojiti, jako, čini me očajnom ideja da je prevedem na adaptirano, ali imam tolikih padova da mi se čini da neću uspjeti. Kako naučiti pravilno postaviti dijete??
Čini mi se da nedovoljno otvori usta, ne uspijevam podražiti je na otvaranje nakon što je pojela dio obroka, obično bezbolno. Naime, kad počne boljeti, ja je skinem s dojke, i pokušam je staviti ponovno, ali mi često ne uspije.
Jedini položaj s kojim kako tako ide je položaj ragbi lopte, ostalo nema šanse.
Dok siše, beba cokće, nemam pojma koliko dugo to već traje, jer dok nisam pročitala da to može biti od soora, nisam niti obraćala pažnju na to. Ne čini se nezadovoljna na ciki, dapače. Ja sam ona koja je nezadovoljno. I to jako.
Osjećam se kao zadnja budala koja ne može nikako naučiti dojiti. Stvarno sam očajna. Kako naučiti dijete pravilno postavljati na prsa??
Što bih sve dala kad bih imala suport nekog tko zna kako ispravno dojiti da bude kraj mene i gleda gdje griješim...
To tako užasno fali...