Stranica 39 od 63 PrviPrvi ... 29373839404149 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,901 do 1,950 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. zahtijeva, kako ja to vidim, jedan odmak od doslovnih postavki... ali ko je onda službeni "tumač" toga što te postavke uključuju. Znam da je Crkva, ali nekako 80% ljudi drugačije shvaća recimo nešto od službenog, a 20% doslovnije itd.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije lako razrezati sve to skupa, iako se ovaj topic stvarno ne bi trebao baviti time "ko je pravi vjernik" u tom smislu, to je fakat nepotrebno opterećenje ovog topica
    Dboro, ovaj se topic ne bi trebao baviti time tko je pravi vjernik....

Ali na ovom se topicu raspravlja o tome koliko su vjernici u pravu u odnosu na ateiste i agnostike (pardon my french, ako sam pogrešno shvatio da ima i toga ovdje), a u tom slučaju, mora se prvo definirati što je vjernik.

Jer vidim da bi emsa (aktivisti razni) rado raspravljala samo s jednim dijelom vjernika, a ako taj dio ne predstavlja reprezentativno sve vjernike, onda neka raspravljaju i dalje. Ali moraju znati da ne raspravljaju sa predstavnicima vjernika, nego sa crkvenim aktivistima

Daklem, kao što napisah u prvom postu ovdje. To je aktivisti vs. aktivisti
    Posljednje uređivanje od mujica : 14.11.2012. at 17:08

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

noram još ovo napisati...otvorim link koji je dala mc o nadbiskupu Puljiću i kliknem na članak o vjeronauku, a ono iznad Košićeve glave iskoči balon "VI ĆETE MOJE KUNE TROŠITI" i totalno zbunjena mislim vidi ti ove mc kako je to uspjela, a ono reklama za kredit. umrla sam od smijeha

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto, ti si meni stvarno super! hoćeš, nećeš pogodila si bit 10 zapovijedi i da ne znam da si ateist, rekla bih - e, ta žena ima odličan odnos s Bogom.
    Jel'da? To i ja uvijek govorim, al' nemoj zeljka javno, učiteljica ju gleda, već je dobila po prstima
    (sad si naježila, cvjetko)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Tj. zahtijeva, kako ja to vidim, jedan odmak od doslovnih postavki... ali ko je onda službeni "tumač" toga što te postavke uključuju. Znam da je Crkva, ali nekako 80% ljudi drugačije shvaća recimo nešto od službenog, a 20% doslovnije itd.
    zato svi trebamo na vjeronauk. ovo je samoironija, šala na vlastiti račun.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Jer vidim da bi emsa (aktivisti razni) rado raspravljala samo s jednim dijelom vjernika, a ako taj dio ne predstavlja reprezentativno sve vjernike, onda neka raspravljaju i dalje. Ali moraju znati da ne raspravljaju sa predstavnicima vjernika, nego sa crkvenim aktivistima
    možeš li iz napisanog dalje zaključiti zašto emsa konkretno radije raspravlja sa crkvenim aktivistima, a ne sa kako ti kažeš, reprezentantivnim uzorkom vjernika. ajd, pokušaj napisati razlog zašto to činim.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Jel'da? To i ja uvijek govorim, al' nemoj zeljka javno, učiteljica ju gleda, već je dobila po prstima
    lako meni za cvijetu, al što ako ovo čita netko s kaptola

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zato svi trebamo na vjeronauk. ovo je samoironija, šala na vlastiti račun.
    Good one )))))!!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    možeš li iz napisanog dalje zaključiti zašto emsa konkretno radije raspravlja sa crkvenim aktivistima, a ne sa kako ti kažeš, reprezentantivnim uzorkom vjernika. ajd, pokušaj napisati razlog zašto to činim.
    Mogu ja? Zato jer je bitnije što manjina govori i djeluje, nego što većina šuti ili intimno promišlja, bez obzira dijeli li to po forumu ili ne?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.11.2012. at 17:16

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    blagose cvijeti, za mene nikad nitko nije rekao "ta žena ima odličan odnos s bogom". mora da nešto pogrešno radim. možda bih se trebala okanuti svih aktivizama s kojima se bavim.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mogu ja? Zato jer je bitnije što manjina govori i djeluje, nego što većina šuti ili intimno promišlja, bez obzira dijeli li to po forumu ili ne?
    tišina ti u posljednjoj klupi!

sad mali mujica odgovara!

(donekle si u pravu, ali ima još nešto što je jako bitno)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

blagose cvijeti, za mene nikad nitko nije rekao "ta žena ima odličan odnos s bogom". mora da nešto pogrešno radim. možda bih se trebala okanuti svih aktivizama s kojima se bavim.
    ja mislim da si ti ustvari neshvaćeni ekstremni vjernik, a i pomalo te se bojim da bi to rekla
    Posljednje uređivanje od zeljka231 : 14.11.2012. at 17:19

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pojma nemam.
    Pomozi mi.

Možda zato što su aktivisti aktivni, pa zato i jesu aktivisti?

Nije ni bitno zašto. Važno je da budeš svjesna s kim polemiziraš.

Jesi li ikada vidjela Dawkinsa da polemizira s vjernikom koji nije kreacionist? Ja nisam. Do sada sam samo vidio kako s njima raspravlja. Zato kaj su kreacionisti (eufemizam) aktivisti.

Posljednje uređivanje od mujica : 14.11.2012. at 17:19

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pojma nemam.
    Pomozi mi.
    ina ti je pomogla, ponovi svojim riječima i dodaj još nešto jako bitno.

nema to čak ni veze s aktivnošću niti aktivistima.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zato jer neće "samozatajni" krojiti zakone niti politike koje će zafrknut većinu, neće spemat Sabor, neće se aktivno upinjat da obilaze Hrvatsku i lobiraju za nešto. Npr. Embrij-case i MPO-katastrofa sa zakonodavstvom. Ako se niti ovo ne kuži, a šišaj ga, nemam verbalnih sposobnosti za to bolje/lakše obrazložit.

U krajnjoj liniji - pođi od sebe. Zašto se ti boriš protiv Plemena?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.11.2012. at 17:25

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aaaaaa..... kužim....
    Posljednje uređivanje od mujica : 14.11.2012. at 17:26

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nisam ti ja baš za rješavanje takvih zagonetki....

prekomplicirano je to za malog mujicu.
    Mali mujica, evo sam ti gore nacrtala? Not graphic enough? Ne kužim... Sad sam se baš rastužila (zezam se ).

Samozatajni neće pokretat inicijative da se zabrani abortus, zabrani MPO itd. Zato nisu toliko "zanimljivi", pa bili i šutljiva većina, kad joj je glavna kvaliteta da - šuti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.11.2012. at 17:27

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad sam pisao odogvor emsi, još nije bilo tvojeg grafičkog objašnjenja.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

stalno neki uleti...... (doduše, ovaj od magriz je baš dobar)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš to gledati i kao uzrok-posljedica.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

lako meni za cvijetu, al što ako ovo čita netko s kaptola
    pa bila si u evangelizaciji, po suvremenim medijima

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Samozatajni neće pokretat inicijative da se zabrani abortus, zabrani MPO itd. Zato nisu toliko "zanimljivi", pa bili i šutljiva većina, kad joj je glavna kvaliteta da - šuti.
    najbitnije je nezaboraviti da iza manjine stoji INSTITUCIJA, moćna, velika, bogata, politički uticajna institucija.

moćni biskupi su se obžderavali kod fiolića i sa sanaderom i hdz odlučivali o milinovićevom zakonu i time ujedno odlučivali o sudbinama SVIH građanki, ne samo vjernica. dok smo mi, aktivisti (katolkinje, a evo i mene zadrte ateistkinje) prosvjedovali na ulici.
    i kad postaneš svjestan (svjesna) te razlike u moći, onda bi trebao imati dovoljno obraza da malo skreneš sa svog vlastitog ega i stalno posprdno ne spominješ "aktiviste"

p.s.
    a i ne vidim razloga da ulazim sa svakim vjernikom ponaosob u razgovor o njegovom nekom vlastitom poimanju vjere. to mi je baš deplasirano i ne znam čemu služi?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Možeš to gledati i kao uzrok-posljedica.
    i da je bog žrtvovao dvoje ljudi da bi nama u hrvatskoj bilo bolje.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ubila si svaku šansu za humor

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

najbitnije je nezaboraviti da iza manjine stoji INSTITUCIJA, moćna, velika, bogata, politički uticajna institucija.

moćni biskupi su se obžderavali kod fiolića i sa sanaderom i hdz odlučivali o milinovićevom zakonu i time ujedno odlučivali o sudbinama SVIH građanki, ne samo vjernica. dok smo mi, aktivisti (katolkinje, a evo i mene zadrte ateistkinje) prosvjedovali na ulici.
    i kad postaneš svjestan (svjesna) te razlike u moći
    Ključ je ta razlika u moći. A nje nisi svjestan dok te neko pitanje osobno ne oplete.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A kontrirat tome možeš samo na način "kad se male ruke slože" i na način što sitnijeg, što krupnijeg, "aktivističkog veza". Nije ni meni aktivizam neki super gušt. Jedino, doveden si na neke teme u situaciju da ga ne možeš izbjeć, premda bi ga rado izbjegao (ni ja nisam čovjek mase, čovjek ulice itd.). Ali ko me pita čega sam ja čovjek. Najljepše je bit doma i ono... to me se ne tiče - to je povlaštena pozicija, koju ja osobno koristim kad god mi je prilika, jer ovo drugo troši, a i jer ne možeš bit ono... aktivist za sva živa pitanja na svijetu. Ali.. kad ti ovo uđe na tvoj dio koji ti je bitan - ne možeš, čovječe.

U krajnoj liniji - i ti si sam u toj situaciji. Ne možeš bit detached - mene se ne tiče - vezano za cjepiva, a imaš obrnutu situacijuj - imaš malu lavinu koja je dobila masovnost i "internetsku" moć.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.11.2012. at 17:47

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ključ je ta razlika u moći. A nje nisi svjestan dok te neko pitanje osobno ne oplete.
    ali onda kad jednom shvatiš na svom primjeru, vidiš da se taj obrazac moći ponavlja i kod drugih "manjina" koje nemaju moć, bilo da se radi o ženama, invalidima, gay, romima, pa i nevjernicima.

magriz, sorry, kužim da je trebalo biti smiješno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ali onda kad jednom shvatiš na svom primjeru, vidiš da se taj obrazac moći ponavlja i kod drugih "manjina" koje nemaju moć, bilo da se radi o ženama, invalidima, gay, romima, pa i nevjernicima.

magriz, sorry, kužim da je trebalo biti smiješno
    Jes, to je isti mehanizam.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Emsa, u svaki post koji meni uputiš, dodaš neku kvalifikaciju mog karaktera ("onda bi trebao imati dovoljno obraza da malo skreneš sa svog vlastitog ega") i to redovito na uvredljiv način.

To ti je prešlo u naviku.

Zato nemam uopće namjeru više komentirati tvoje postove, ni zadnji post ni bilo koji drugi, jer ti ne želim davati povoda da si uzimaš za pravo tumačiti i komentirati moje postove na razini komentara karaktera, umjesto sadržaja (ili posve neumjesno ubačeno u komentar sadržaja).

A baš mi je žao što je tako. Rado bih ti odgovorio na zadnji post, ali jbg....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A kontrirat tome možeš samo na način "kad se male ruke slože" i na način što sitnijeg, što krupnijeg, "aktivističkog veza".

U krajnoj liniji - i ti si sam u toj situaciji. Ne možeš bit detached - mene se ne tiče - vezano za cjepiva, a imaš obrnutu situacijuj - imaš malu lavinu koja je dobila masovnost i "internetsku" moć.
    Ina, naravno da treba aktivno ispravljati pogreške. Svatko u svom području djelovanja.

Ali se ne smije otići u žaru aktivizma tako daleko da se (da se tako izrazim) izazivaju "kolateralne žrtve". Kad se ja kao aktivist obraćam aktivistima iz Plemena, ne pišem da su svi roditelji dezinformirani, nego oni koji pišu gluposti i zalažu se za nešto na temelju zabluda.

A ovdje sam vidio da se ne raspravlja samo o grijesima "Crkve u Hrvata", već i o vjernicima u širem kontekstu i ne vidim ništa lošega u tome što sam se uključio samo u taj aspekt rasprave jer me zasmetalo što 1. neki se crkveni aktivisti predstavljaju kao reprezentativni i jedini pravi vjernici; 2. protivnički aktivisti su to prihvatili.

Da se pisalo samo o žderanju janjetine s biskupima, ne bi osjećao nikakvu potrebu ovdje se javiti. Ali danima se ovdje raspravljalo o tome što definira katolika.

Eto, meni je na žalost i to bitno, a ne samo cijepljenje - da i jednim i drugim aktivistima bude jasno da crkveni aktivisti ne predstavljaju sve vjernike/katolike i da njihove definicje katolika (a koje agnostici s veseljem prihvaćau kao ispravne definicije) nisu ispravne.
    Posljednje uređivanje od mujica : 14.11.2012. at 18:04

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Emsa, u svaki post koji meni uputiš, dodaš neku kvalifikaciju mog karaktera ("onda bi trebao imati dovoljno obraza da malo skreneš sa svog vlastitog ega") i to redovito na uvredljiv način.
    sad si samo potvrdio da je glavni ego gdje ti je poniznost, mujice

glede dawkinsa i kreacionista, on živi u zemlji gdje takvih ima jako puno, i jako su glasni. meni često nije dawkins relevantan, jer reagira na doslovnost koje kod nas ima puno manje.

e da, kad se već spominju razne crkve, evo još jedna: http://ecinc.org/

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mujice,
    meni nije žao niti mi moraš odgovoriti. i sam si nekoliko stranica prije dao kvalifikaciju karaktera svih ateistkinja/agnostika na ovom topicu pa mi nije jasno čemu uopće potreba da i dalje pišeš ovdje?

nisam ništa uvredljivo rekla; no da bi se to shvatilo, kao uopće i cijela priča koju pokušavamo ovdje pokrenuti, treba kao čitatelj/ica prići tome nesubjektivno, ne viditi u svemu prijetnju ili vrijeđanje, malo vlastiti ego staviti po strani i prije svega javiti se s namjerom da čuješ priču "druge", a ne da sve što je ovdje rečeno staviš u kontekst u kojem isčitavaš povredu vlastitih svjetonazora. to vrijeđa nas koji ovdje pišemo, ali mi, eto, ionako nismo bitne. većina "nas" ionako se više i ne javlja na ovaj topic, ali najbitnije je da svako malo sve kojima topic nije namjenjen pohrle da napišu da su uvrijeđene nečijom opaskom ili linkom. tko se ijednom sjetio da se javi riječju: "vidiš, to nisam znala, sad sam nešto naučila." ili "kako vam možemo pomoći?"

ne, ti si sebi poslagao kockice, i stalno potenciraš (podhebavaš na finjaka) tu priču o "aktivistima". i na kraju priče, tko je opet uvrijeđen... a ti

tako da, široko ti internetsko polje!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Zato jer neće "samozatajni" krojiti zakone niti politike koje će zafrknut većinu, neće spemat Sabor, neće se aktivno upinjat da obilaze Hrvatsku i lobiraju za nešto. Npr. Embrij-case i MPO-katastrofa sa zakonodavstvom. Ako se niti ovo ne kuži, a šišaj ga, nemam verbalnih sposobnosti za to bolje/lakše obrazložit.

U krajnjoj liniji - pođi od sebe. Zašto se ti boriš protiv Plemena?
    ljepo reko, tu sam te ceko, kako bi reko djole :D

cekala sam da se samo dodje do toga jos od ne znam koje stranice....

vidis ja tu kao osoba i gradjanin ove drzave imam pik, stav, call it what ever you want, na drzavu.
    uopce mi tu nije poblem crkva, tu mi je jako velik problem drzava. i na nju sam ljuta. ne na crkvu jer nesto pokusava vec drzavu sto dopusta.
    da slucajno drzava odluci zabraniti AB, uopce ne bi imala problem s crkvom vec drzavom (namjerno dajem taj primjer jer trenutno drzava slijedi zakone i propise civiliziranog svijeta i na nju bi bila ljuta da ga ukine, tako je i sa svim drugim pitanjima)
    cilj moje reakcije ne bi bila kc vec rh.
    svako ima legitimno pravo "pokusat progurat svoje", drzava je ta koja treba objektivno i na temelju propisa i stititi prava svojih gradjana.
    to je moje razmisljanje i smjer djelovanja i emocija.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tko se ijednom sjetio da se javi riječju: "vidiš, to nisam znala, sad sam nešto naučila." ili "kako vam možemo pomoći?"
    ne generaliziraj
    nena reče to (kolko se odmah mogu sjetit)
    Posljednje uređivanje od koryanshea : 14.11.2012. at 18:12

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

đizzz, s koje je ovo strane citat...pogubila sam se u bojici postova...sorite...

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    ne generaliziraj
    nena reče to (kolko se odmah mogu sjetit)
    sorry, ispričavam se. imaš pravo. nena je to rekla.
    Posljednje uređivanje od mama courage : 14.11.2012. at 18:19

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

da slucajno drzava odluci zabraniti AB, uopce ne bi imala problem s crkvom vec drzavom (namjerno dajem taj primjer jer trenutno drzava slijedi zakone i propise civiliziranog svijeta i na nju bi bila ljuta da ga ukine, tako je i sa svim drugim pitanjima)
    pa naravno da bi išla onda pred i u sabor (što sam i išla), ne bih išla pred katedralu.

istovremeno ako želim, mogu reći što hoću i o crkvi. i o svećenicima. pa nije to zabranjeno? kao što ne bi mi smjelo biti zabranjeno ni reći nešto protiv miletića, grozda, vigilare... i gdje je problem?

mogu reći npr. da znam kako se potpisivala ona deklaracija o životu, pred crkvom. ne pred vladom. na kraju krajeva, crkven, religiozni stavovi se čuju i unutar samog sabora ("za mene je homoseksalnost bolest" grmi od sab. zastupnika). teško se to tako može odvojiti kako bi ti to htjela (a naravno i ja).
    Posljednje uređivanje od mama courage : 14.11.2012. at 18:23

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ko kaze da ne mozes?
    zasto uvijek repliciras sa zasto ne mogu? mozes, niko nije sporio tvoje pravo i potrebu i odabir ni u jednom trenutku, no prema napisanom i iscitanom fokus je crkva, a ne drzava koja dopusta ono sto ne bi trebala dopustat. drzava postaje sporedna i postaje zrtvom. a to definitivno nije.
    i da krenemo s istim ciljem u borbu ne bi se borili skupa jer bi tvoja/vasa bila usmjerena na kc, moja na drzavu.
    uopce ne bi kc stavljala u kontekst, fokus...drzava donosi zakone, ne kc. u ovoj drzavi vrijede zakoni drzave, ne kc.
    trosi se energija pokusavajuci promjeniti kc sto je blagi sizifov posao umjesto drzavu.

ovo je replika na inin post koji govori zasto ti je bitnija rasprava s "onim drugim" vjernicama, a ne tvojim odlaskom u sabor i angazmanu oko mpo.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 14.11.2012. at 18:30

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma ima ih, nego emsa želi izbjeć raspravu ronin vs mujica, što je katolik i te spike. na ovom topiku. pa te tjera tamo
    cvijeto ti zbilja misliš da bih se ja na ovom topicu upuštala u takve rasprave? skužaj, nisam takav dežurni fanatik i nastojim kada postam ovdje biti maksimalno korektna.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto ti zbilja misliš da bih se ja na ovom topicu upuštala u takve rasprave? skužaj, nisam takav dežurni fanatik i nastojim kada postam ovdje biti maksimalno korektna.
    da, baš sam i na tebe pomislila. ronin se lijepo javila i odjavila

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    i da krenemo s istim ciljem u borbu ne bi se borili skupa jer bi tvoja/vasa bila usmjerena na kc, moja na drzavu.
    uopce ne bi kc stavljala u kontekst, fokus...drzava donosi zakone, ne kc. u ovoj drzavi vrijede zakoni drzave, ne kc.
    trosi se energija pokusavajuci promjeniti kc sto je blagi sizifov posao umjesto drzavu.
    kao što rekoh. u saboru se ima prilike čuti crkveni stavovi, pa htio ili ne moraš na to replicirati. ne mijenjam crkvu, samo dajem protuargument. ako saborska zastupnica veli da je cijeli svijet heteroseksualan, daješ argument da to nije tako. jer ona na osvnovu svog argumenta, stava i religijskog svjetonazora donosi, potvrđuje zakone ove države. nitko ne pokušava mijenjati stav crkve niti stav vjernika, nego samo kontrirati na nešto što neki vjernik iznese kao (općeprihvatljiv) argument.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

iskreno, takvih argumenata sam se naslusala vise od ateista koji s vjerom i crkvom nemaju ni v ni c.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ubila si svaku šansu za humor
    ubi sve, čovječe, a ja se taman htjela nastaviti na tvoje da ne spominje Milanović Boga u zadnje vrijem uzalud.
    al uzalud mi sad, prošo voz.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

iskreno, takvih argumenata sam se naslusala vise od ateista koji s vjerom i crkvom nemaju ni v ni c.
    ajd dobro. ako je tako onda sad znam što mi je činiti.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tko se ijednom sjetio da se javi riječju: "vidiš, to nisam znala, sad sam nešto naučila." ili "kako vam možemo pomoći?"
    bilo je nuđenja pomoći i direktno i indirektno, no na to se nitko nije osvrnuo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

tko je ovdje tražio pomoć ? ? ? ? ?

pomoć u čemu?
    Posljednje uređivanje od mujica : 14.11.2012. at 18:48

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dajte se uozbiljite :D
    Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    nisam mislila u smislu fanatizma, nego ono, zasvrbe te prsti, oćeš objasniti...
    to se ja po sebi ravnam, recimo kad netko kaže da hoće doma roditi, bez babice na kojem god da je topiku.

cilj moje reakcije ne bi bila kc vec rh.
    svako ima legitimno pravo "pokusat progurat svoje", drzava je ta koja treba objektivno i na temelju propisa i stititi prava svojih gradjana.
    to je moje razmisljanje i smjer djelovanja i emocija.
    ja se ne bih složila s tobom. odnosno, iako je država naravno sekularna, crkva, kao zajednica velikog broja ljudi - ne stoji po strani. i, ja bih se usudila reći, po jako puno pitanja, ne bi smjela stajati po strani. ne bi si ni smjela dozvoliti luksuz neke izolacije. pa svi još pamtimo bozanićev inaguracijski govor (svi , osim njega ) i grijeh struktura.

e, al onda opet ne možeš biti ljuta na državu. nego na one koji su izabrali tu vlast. dakle, na građane. ako dođe hdz na vlast, i hdz zabrani AB, ko je onda kriv? građani koji su izabrali hdz. a zašto hdz brani AB? zato što hoće dobiti KC na svoju stranu. a zašto hoće dobiti KC na svoju stranu? zato što su to birači. dakle, onih 80%. koji ostaju u KC, no matter what. nema ispisnica. naravno, nit im ne treba 80% za dobiti vlast, za par dobrih fotelja dobiješ malo srba, malo penzionera i - eto ti. prolaziš i uz 30%.
    jer shvaćaju KC kao zajednicu vjernika, kako je mujica tu objasnio. ne odriču se KC radi nekakvih negativnih likova koji je trenutno vode, eto tog puljića. jer KC shvaćaju kao dio svog identiteta, a trenutne likove kao trenutne likove. ne samo trenutne likove, lako za trenutne likove. nego i stoljetne stavove ne shvaćaju ozbiljno.
    i, zato se opet vraćamo na KC. i njene stavove.
    što ne znači da nećemo po hdz-u pljuvat.
    al to je legitimno. nitko ne shvaća pripadnost stranci kao dio svog identiteta.

mislim da sam s ovim postom lagano zahebala onaj odličan odnos, al wtf.
    željka, nena
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.11.2012. at 18:51

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

što reći nego X na cvijetu
    samo na žalost, nije hadeze jedini koji skuplja birače na račun crkve, tu je i esdepe koji nema petlje napraviti nužne rezove jer čuva fotelje

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bilo je nuđenja pomoći i direktno i indirektno, no na to se nitko nije osvrnuo
    molim te mi daj primjer, jer sam smetnula s uma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •