Stranica 48 od 63 PrviPrvi ... 38464748495058 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    isto onoliko koliko nevjerničkog ima u mpo
    da, i ja to gledam više kao civilizacijski napredak.

mada, mpo mi je odličan šlagvort.

zamislimo da ukinemo na tren tu toliko problematičnu sekularnost, pa da malo zamislimo život u teokraciji. sloboda vjeroispovijesti, na koju se vjernici pozivaju kad kritiziraju sekularnost ne bi u biti ni postojala. slobodu vjeru tumačiti kao što ju tumače neke vjernice (koje su učestvovale na ovom topicu), mimo kc, pape i svećenika, na njima prihvatljviji način... hmm... možda u svoja četiri zida. bila neka osoba katolkinja ili ne, vjerski zakoni bi vladali pa bi u biti bilo svejedno na koji način netko doživljava vjeruz. kako bi bili tretirani svi oni "drugačiji" - o tome ne volim ni razmišljati. kakav bi bio status žene najbolje govori ustrojstvo same kc. što bi bila ženina zadaća je valjda svima jasno. pretpostavljam da ih u nekakvom saboru ne bi ni bilo? u radnom svijetu? možda one koje ionako ne mogu obaviti dužnost koju im je bog odredio. ako bi još netko počeo doslovno tumačiti bibliju, možda bi sasvim morali zašutjeti u javnom prostoru. kakvo bi bilo učenje o ljudskoj (ženinoj) seksualnosti, a i tu ne moram valjda previše ići u detalje.

abortus bi bio zabranjen, ajd de, to nas ne čudi. mpo ne bi ni postojala ni u kakvom obliku. džaba bi bilo što neke vjernice smatraju da bog njima "dozvoljava" mpo, kad se u biti ne bi pitao bog, nego kc. a ona je više nego jednom izrekla svoj stav.

razvod braka? no way.

jesam nešto zaboravila? ne, ne govorim ovo iz obijesti, samo pokušavam objasniti zašto je sekularnost bitna. istovremeno i podsjetiti da ta ista sekularnost štiti crkvu (tj. religije) da se država ne petlja u njene (njihove) poslove. s te strane ona i dalje može biti autokratska, nedemokratična (i mizoginijska) organizacija. ona može otpuštati vjeroučitelje ako se razvedu, što nijednoj drugoj tvrtki nije dozvoljeno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tako je prije nekoliko dana, u moderno obnovljenim prostorijama na Kaptolu, vjernike okupio pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski. Premda u crkvenim krugovima biskup Gorski slovi kao pripadnik svojevrsne srednje struje, čak je i on u žestokoj propovijedi zdravstveni odgoj opisao kao antihrvatski i antikatolički.
    eto ga na, sad je zdravstveni odgoj i antihrvatski.
    ma mislim, stvarno, ali najstvarnije, kako da se ne živciram sad.
    nevjerojatno, nema pametnijeg posla danas u hrvatskoj, baš nema, nego piz*it protiv 4 sata godišnje ZO. ma koja 4, 2 i pol sata. cijela KC se digla na noge.
    pa zar to nije sramota.

što se ne dignu tako za pametnije stvari?

I zanima me vaše misljenje.
    Već duže zapravo mislim otvoriti neki topik o tome kako se spolno ponašanje koje nije u skladu sa religijskiim ucenjem pogusava diskreditirati. Ja osobno nemam nikakvih problema sa naputcima o seksualnosti koje religijske institucije daju svojim članovima kao jedine ispravne.
    Ali imam problema s tim, da se ti postulati stavljaju u korelaciju sa moralom, etikom i karakterom ljudi općenito.
    ma ne moraš imati s tim problema uopće. seksualnost čovjeka je zadnji bastion na kojemu institucija KC gradi svoju moć. koja opada. manje je vjernika, a i većina vjernika ne zarezuje previše što se s oltara poručuje, više skandala, nije lako...
    i ajmo onda udrit tamo di je najlakše. a nema veze s ničim.

ja ne znam, al zar nije to sve skupa nekako - nakaradno?
    šta ne stanu uz sindikate učitelja kad traže veće plaće, šta tu ne krenu protiv ministra? ma ne, tu ih ni ćut ni vidit. al ajmo protiv jednakovrijednih istospolnih zajednica, ajmo svi na branik hrvatstva i katoličanstva.
    uf. baš me naljutilo.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 10.12.2012. at 11:58

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja se nadam da to zasto je sekularnost vazna, te standard zapadnog drustva, uopce ne treba posebno objasnjavati.
    zapadna demokracija pociva na principima demokracije, institucije koje je cine su takode na tim principima organizirane.
    izbori zakonodavne vlasti demokratskim putem, su kameni temeljici, te iste demokracije.

institucije religije koje se stalno upinju u argumentiranju tom (nepostojecom vecino) ne samo za zamjenjuju teze, nego presucuju osnovnu stvar.
    institucija crkve nije demokratska institucija. njeni clanovi (vjernici) nemaju nikakvog ili vrlo malog utjecaja i na vodstvo i na odluke crvkenog vodstva.
    u tom kontekstu institucija crkve nema legitimnost da se uplece u domene sekularne drzave na nacin da se postavlja kao da iza sebe ima vecinu stanovnista hrvatske. jer formalno izjasnjavanje na popisu stanovnista ne govori mnogo toga o tome sto o pojedinim tockama misle vjernici katolicke crkve. niti oni imaju priliku da sudjeluju u kreiranju tog misljenja ili stava, na nacin kako ga imaju u institucijama koje pocivaju na demokratskim principima. dovoljno je samo pogledati koliko se razlikuju misljenja vjernica na ovom forumu po mnogim pitanjima.
    ja ovim uopce ne stavljam u pitanje unutarnje ustrojstvo crkve, niti ga ocjenjujem.
    postavljam ga samo u relacije zapadne demokracije, kako bi bilo jasno zasto je crkva odvojena od drzave, te se tretira kao osobnu stvar gradana.

ilustrirati cu to jednim primjerom:
    u austriji se oko 64% stanovnika deklarira kao pripadnici katolicke crkve (sluzbeno prijavljeni, te placaju crkveni porez)
    2008 godine na zadnjim parlamentalnim izborima stranka CPÖ (Christliche Partei Österreichs) izasla je na izbore, s programom koji je slican onom sto glasila tipa glas konzila, bitno.net...itd zastupaju.
    na izborima je dobila podrsku od 0,63 % glasaca. i nije usla u parlament, za sto treba preci granicu od 4%.

dakle 64% naspram 0,63 %
    moze biti da bi u hrvatskoj brojke bile nesto drugacije. ali sumnjam da bi bile drasticno drugacije. jer mislim da gradani razumiju razliku ustroja gradanske demokracije i institucija religije.
    Posljednje uređivanje od seni : 10.12.2012. at 12:15

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    u austriji se oko 64% stanovnika deklarira kao pripadnici katolicke crkve (sluzbeno prijavljeni, te placaju crkveni porez)
    2008 godine na zadnjim parlamentalnim izborima stranka CPÖ (Christliche Partei Österreichs) izasla je na izbore, s programom koji je slican onom sto glasila tipa glas konzila, bitno.net...itd zastupaju.
    na izborima je dobila podrsku od 0,63 % glasaca. i nije usla u parlament, za sto treba preci granicu od 4%.

dakle 64% naspram 0,63 %
    moze biti da bi u hrvatskoj brojke bile nesto drugacije. ali sumnjam da bi bile drasticno drugacije. jer mislim da gradani razumiju razliku ustroja gradanske demokracije i institucija religije.
    Na sreću, brojke su bile i više nego poražavajuće u Hrvatskoj što se toga tiče. HRAST, kao ultra-konzervativna stranka, osvojila je oko 24.000 glasova u svim izbornim jedinicama RH. A to je daleko ispod 0,63 posto glasača. Toliko o onih 89 posto katolika u RH.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Danas u emisiji HRVATSKA UŽIVO, koja počinje u 17'10 na HTV1, tema o zdravstvenom odgoju (tema navodno počinje negdje oko 17'18).

također tko se želi pridružiti, sve relevantno o zdrav. odgoju će se od sada prikazivati na fejsu u ovoj grupi:
    https://www.facebook.com/zazdravljeijednakost

neka pitanja i odgovori

o homoseksualnosti u zdrav. odgoju

još odgovora (rodne teorije)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e pa taj HRAST je politička opcija koja gura Miletića i grozd, zar ne?
    ma davno sam ja napisala, naš mentalitet ipak nije hrastovski, naši katolici, uz dužne iznimke isto vole, ajmo reć, "grešno" ić kroz život i podupiru uvođenje ZO u škole.
    i, ovaj sukob oko ZO, koliko god izgleda glasno, ne daje pravu sliku raspoloženja naroda. a 24.000 ljudi može biti itekako glasno

malo sam sad bolje volje

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

apropo emisije "Hrvatska uživo" i teme o ZO-u, plaćam ćevape i pivo onome tko mi u kraćim crtama objasni čemu se protive "Nepomireni", tj. što je glavni razlog ovolike galame od strane katoličkih udruga?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Ljufi prvotno napisa Vidi poruku
    apropo emisije "Hrvatska uživo" i teme o ZO-u, plaćam ćevape i pivo onome tko mi u kraćim crtama objasni čemu se protive "Nepomireni", tj. što je glavni razlog ovolike galame od strane katoličkih udruga?
    1. informacije se preuranjeno daju djeci (u petom masturbacija)
    2. ne temelji se na znanstvenim činjenicama
    3. program je ideološki obojen

to je ono što je rekao hrvoje vargić u studiju

onaj iz grozda je (u prilogu) spomenuo homoseksualno-feminističku propagandu.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dobro došli u hrvatski absurdistan

http://www.bika.net/posao/administra...izmu-m-z/24645

• Potrebna znanja i vještine: mlađa muška osoba fakultetski obrazovana poznavanje stranih jezika,rad na računalu komunikativnost i odgovornost obavezno Hrvat i vjernik,po mogućnosti bez obaveza

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa firma se zove Josip i Marija

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

je li to uopće legalno?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    je li to uopće legalno?
    nije.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Biće si to ta poslodavka želi naći muža, kad joj i obaveze smetaju? Katastrofa.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Biće si to ta poslodavka želi naći muža, kad joj i obaveze smetaju? Katastrofa.
    ovi diskriminiraju po svim osnovama, a ne samo po (ne)vjerskoj.. te mlad, te muško, te nema obitelj, te je još hrvat i vjernik (e vidiš, može bilo koje vjere, valjda... moš si mislit ), ma, ko da se netko sprda na one antidiskriminacijske reklame što ih viđam po zet-ovim tramvajima

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku

zamislimo da ukinemo na tren tu toliko problematičnu sekularnost, pa da malo zamislimo život u teokraciji. sloboda vjeroispovijesti, na koju se vjernici pozivaju kad kritiziraju sekularnost ne bi u biti ni postojala. slobodu vjeru tumačiti kao što ju tumače neke vjernice (koje su učestvovale na ovom topicu), mimo kc, pape i svećenika, na njima prihvatljviji način... hmm... možda u svoja četiri zida. bila neka osoba katolkinja ili ne, vjerski zakoni bi vladali pa bi u biti bilo svejedno na koji način netko doživljava vjeruz. kako bi bili tretirani svi oni "drugačiji" - o tome ne volim ni razmišljati. kakav bi bio status žene najbolje govori ustrojstvo same kc. što bi bila ženina zadaća je valjda svima jasno. pretpostavljam da ih u nekakvom saboru ne bi ni bilo? u radnom svijetu? možda one koje ionako ne mogu obaviti dužnost koju im je bog odredio. ako bi još netko počeo doslovno tumačiti bibliju, možda bi sasvim morali zašutjeti u javnom prostoru. kakvo bi bilo učenje o ljudskoj (ženinoj) seksualnosti, a i tu ne moram valjda previše ići u detalje.

abortus bi bio zabranjen, ajd de, to nas ne čudi. mpo ne bi ni postojala ni u kakvom obliku. džaba bi bilo što neke vjernice smatraju da bog njima "dozvoljava" mpo, kad se u biti ne bi pitao bog, nego kc. a ona je više nego jednom izrekla svoj stav.

razvod braka? no way.

jesam nešto zaboravila? ne, ne govorim ovo iz obijesti, samo pokušavam objasniti zašto je sekularnost bitna. istovremeno i podsjetiti da ta ista sekularnost štiti crkvu (tj. religije) da se država ne petlja u njene (njihove) poslove. s te strane ona i dalje može biti autokratska, nedemokratična (i mizoginijska) organizacija. ona može otpuštati vjeroučitelje ako se razvedu, što nijednoj drugoj tvrtki nije dozvoljeno.
    Pozdrav, nisam ovih dana baš imala vremena za forum pa sam malo u zakašnjenju. Načele ste zanimljive teme!

Evo malo oko rezultata neznanja i indoktrinacije:
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/b...ku/651491.aspx

A tu je na temu (ne)sekularnih država i poštivanja nevjerskih prava:
    http://www.e-novine.com/svet/svet-ve...iminacije.html

Inače, prvo relevantno istraživanje na području tolerancije i političke kulture rađeno je u SAD-u tamo negdje 50-tih, a za mjerenje tolerancije uzete su najomraženije grupe tada (i sada): ateisti, komunisti i socijalisti

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ma ne moraš imati s tim problema uopće. seksualnost čovjeka je zadnji bastion na kojemu institucija KC gradi svoju moć. koja opada. manje je vjernika, a i većina vjernika ne zarezuje previše što se s oltara poručuje, više skandala, nije lako...
    i ajmo onda udrit tamo di je najlakše. a nema veze s ničim.
    .
    U pravu si, Cvijeto, utjecaj crkve opada, što ne znači da opada i potreba za duhovnošću, samo je ljudi traže na drugim mjestima, izvan krutih organizacija i struktura, u postmodernom društvu se građani sve više eancipiraju od tradicionalnih i sekularno-racionalnih autoriteta. Ne govorim iz glave, već na temelju istraživanja koja se provde o vrednotama u više od 80 zemalja svijeta svakih 5-10 godina (o tome u već spomenutom Inglehartu )

A što se tiče Hrvatske, bilo bi zanimljivo vidjeti izjašnjavanje građana na referendumu oko nekih tradicionalno vjerskih tema, npr. zabrana pobačaja, MPO i sl. Mislim da bi to neslavno prošlo, bez obzira na većinu deklariranih vjernika, jer činjenica je da većina vjernika u Hrvatskoj stvarno ne živi sukladno stavovima crkve.

A sad, nemojte zamjeriti na sljedećem, i meni je glupo prepričavati doživljaje i na temelju njih izvlačiti bilo kakve zaključke, ali samo za ilustraciju jer je primjer vrlo svjež - bila jučer nakratko u Zg i sjedim u busu za doma, a iza mene sjede dvije žene, bile kod doktora i pričaju o svojim bolestima pa prepričavaju gdje se koja išla moliti za ozdravljenje (Međugorje, Lourdes itd.), pa o duhovnim obnovama, pa što im se događalo (toplina, odbacivanje s oltara...), ma ono, neprepričljivo i meni teško slušljivo (ali šta ću, nemam čepiće), ali ufurala sam se da je to antropološki zanimljivo
    Ide razgovor...i o drugim temema i polako saznajemo da je prva rodila s 19, "slučajno, razmišljala o pobačaju, ali ipak je odlučila zadržati dijete". Pa je upoznala muža, bila s njim 13 godina i prije godinu dana ju je ostavio. Drugu je ostavio muž ovih dana, ali to joj je već drugi brak, i ona ima sina, ali iz prvoga braka....

Dvije stvari su mi bile zanimljive: sad se, kažu, bez muževa osjećaju sretno i prvi put rade što ih je volja u životu (putuju, prijateljuju i sl.), bilo mi je zanimljivo slušati kako su evoluirale u ženskoj emancipaciji iako toga nisu potpuno svjesne.
    Ono što je također zanimljivo je i ta diskrepancija između životnih događanja (vanbračna trudnoća, rastave i sl.) i količine vjerskih stavova pa i vjerovanja koje su ispoljavale na početku razgovora.. (iako, vjerujem, da su i njihove bolesti razlog tome).

Većina građana Hrvatske ipak se ne bi olako odrekla sekularno-racionalnih i postmaterijalističkih vrijednosti (sloboda, pravo izbora) koje im omogućavaju da žive slobodnije i autonomnije.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ja se nadam da to zasto je sekularnost vazna, te standard zapadnog drustva, uopce ne treba posebno objasnjavati.
    zapadna demokracija pociva na principima demokracije, institucije koje je cine su takode na tim principima organizirane.
    izbori zakonodavne vlasti demokratskim putem, su kameni temeljici, te iste demokracije.

institucije religije koje se stalno upinju u argumentiranju tom (nepostojecom vecino) ne samo za zamjenjuju teze, nego presucuju osnovnu stvar.
    institucija crkve nije demokratska institucija. njeni clanovi (vjernici) nemaju nikakvog ili vrlo malog utjecaja i na vodstvo i na odluke crvkenog vodstva.
    u tom kontekstu institucija crkve nema legitimnost da se uplece u domene sekularne drzave na nacin da se postavlja kao da iza sebe ima vecinu stanovnista hrvatske. jer formalno izjasnjavanje na popisu stanovnista ne govori mnogo toga o tome sto o pojedinim tockama misle vjernici katolicke crkve. niti oni imaju priliku da sudjeluju u kreiranju tog misljenja ili stava, na nacin kako ga imaju u institucijama koje pocivaju na demokratskim principima. dovoljno je samo pogledati koliko se razlikuju misljenja vjernica na ovom forumu po mnogim pitanjima.
    ja ovim uopce ne stavljam u pitanje unutarnje ustrojstvo crkve, niti ga ocjenjujem.
    postavljam ga samo u relacije zapadne demokracije, kako bi bilo jasno zasto je crkva odvojena od drzave, te se tretira kao osobnu stvar gradana.

dakle 64% naspram 0,63 %
    E, to je to!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

1. informacije se preuranjeno daju djeci (u petom masturbacija)
    2. ne temelji se na znanstvenim činjenicama
    3. program je ideološki obojen

to je ono što je rekao hrvoje vargić u studiju

onaj iz grozda je (u prilogu) spomenuo homoseksualno-feminističku propagandu.
    Ovo od 1 do 3 je PR za javnost, a ovo zadnje je zapravo ono što im stvarno smeta

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U biti, dođoh prije javiti vam ovo i zaboravim:

večeras na hrt 3
    http://www.hrt.hr/index.php?id=hrt-p...anak&tx_ttnews[tt_news]=192958&tx_ttnews[backPid]=850&cHash=9694bb7945

Više o njemu:
    http://www.jutarnji.hr/djeci-dobar--...metnik/251582/

A popodne je druga epizoda o srednjem vijeku, na temu seksualnosti

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a koga zanima, 21.12. na smak svijeta imamo i skeptike u pubu...

evo tema: http://i.imgur.com/GNPEQ.jpg

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

a koga zanima, 21.12. na smak svijeta imamo i skeptike u pubu...

evo tema: http://i.imgur.com/GNPEQ.jpg
    dolazim! koliko traje okvirno?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    dolazim! koliko traje okvirno?
    do 9 ovaj strukturirani dio, kasnije koliko hoćeš
    struktura je 20 minuta prezentacija, pola sata rasprava, 10 minuta pauza, pa tako triput

ja neću moć doć

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    do 9 ovaj strukturirani dio, kasnije koliko hoćeš
    struktura je 20 minuta prezentacija, pola sata rasprava, 10 minuta pauza, pa tako triput

ja neću moć doć
    hvala ti!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

sasa, nadam se da se vidimo. ja ću nastojati, ali nisam sigurna.

evo još nekoliko zanimljivih predavanja s CFI znanstvenog četvrtka (svakog čet na RBI)
    video o starenju

predavanje o evoluciji

u biti, evo vam link na sva predavanja: link

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moje srce je veće od tvoje šake

o obiteljskom nasilju.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa opet ne mogu

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

sasa, nadam se da se vidimo. ja ću nastojati, ali nisam sigurna.

evo još nekoliko zanimljivih predavanja s CFI znanstvenog četvrtka (svakog čet na RBI)
    video o starenju

predavanje o evoluciji

u biti, evo vam link na sva predavanja: link
    Jao, pa ti znanstveni četvrtci su 90-tih znali bit u gradu, ne mogu se sjetiti dvorane, ali oglašavali su se zajedno sa književnim petcima. Išla sam na ta predavanja četvrtkom, a odjednom su misteriozno nestali. I otada, svaki put kad sam vidjela da se književni petci oglašavaju, pomislila sam, vratite nam znanstvene četvrtke. I sad ako mi kažeš da su cijelo vrijeme bili na IRB-u, pojest ću se.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne mogu reći jesu li bili cijelo vrijeme, ali jesu bili ovu godinu. možeš ih pogledati preko youtubea.

evo novih vijesti... uzburkala se opozicija i jedna vjerska nedemokratska organizacija čije ime nećemo spominjati...

ah, što reći? osoba koja nosi bedž u čast osuđenom ratnom zločincu je protiv ZO. bivši ministar zdravlja (o čijoj ratnoj prošlosti ne bih na ovom forumu), za čijeg mandata je donesen vjersko obojan zakon o MPO je protiv ZO. sjećate se kad je u zakonu o MPO bio problem što neki nisu vjenčani?

tko to zaziva demokraciju? čovjek koji stoji na čelu nedemokratične organizacije u hrvata, a kojeg je bivši premijer, osuđen kriminalac ugošćivao na imanju jednog bliskog prijatelja, gdje se u žderačini dogovaralo o sadržaju zakona o MPO.

citat iz tog vremena: “U Zakon (o MPO) će se uvrstiti odredbe koje će zadovoljiti i Crkvu, koja zauzvrat neće Sanaderovoj Vladi stvarati probleme. Neće ih kritizirati”.

da, da... ali sve te pojedinosti neće zgroziti neke osobe, oni se zgražaju na riječ "džamahirija".

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    pa opet ne mogu
    drži si prvi mjesec u 2013. slobodan ili ću osobno doći po tebe u gnijezdo i odvesti te na nevjernike! sunce mu njihovo izrabljivačko! pa zar nemaš pravo na malo privatnog nevjerničkog života?!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drži si prvi mjesec u 2013. slobodan ili ću osobno doći po tebe u gnijezdo i odvesti te na nevjernike! sunce mu njihovo izrabljivačko! pa zar nemaš pravo na malo privatnog nevjerničkog života?!
    ma ne mogu 21.12. bas zbog jedne takve aktivnosti

aaaaaaaaaaajajajaaaaaaaaaaaj, sad sam se sjetila da sam godinama sinu govorila da, ako bude smaka svijeta, da cemo bar biti zajedno tada
    a sad sam skuzila da nisam uopce doma
    ok, znaci smaka svijeta - nema

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

citati iz bh. školskih udžbenika I

12. „Ja sam mali prvačić, slatki mali Hrvatić.“
    (Hrvatska početnica za 1. osnovne / Navikavanje ljudi da odmalena usvajaju debilne parole i slogane)

20. „Nekad i žena nailazi na probleme rješavajući unutrašnje kućne poslove. O njima treba da govori tek kad muž bude spreman da je pažljivo sasluša i da joj pomogne.“

(Islamska vjeronauka za 6.osnovne, Mensura Ćatović / Promicanje drugorazredne uloge žene, koja ima pravo govoriti tek kad joj muž dozvoli)

drugi dio bisera

13. „Gubitak vjere je najveća nesreća za čovjeka. Taj grijeh protiv vjere zove se ateizam ili bezboštvo. Ovaj grijeh je veliki i neoprostiv a njega mogu kod čovjeka prouzrokovati razne okolnosti kao, npr., rđavo vaspitanje, zli primjeri u mladosti, jednostrana i površna učenost.“

(Pravoslavna vjeronauka za 9. osnovne, S. Vrhovac / Promicanje mržnje prema ateizmu)

14. „Židovi prakticiraju vještičarenje i čarobnjaštvo, te slijede Sotonu. (...) Pitanje poslije lekcije: navedite neke odbojne karakteristike Židova. (...) Dajte neke primjere bezvrijednih religija, kakve su judaizam i kršćanstvo.“

(Udžbenik vjeronauke u Školi kralja Fahda, London/ Bez komentara)

15. „Čovjek se spasava samo vjerom, dobra djela nisu potrebna.“

(Pravoslavna vjeronauka za 8.osnovne, V.Stojanović / Citat doista sve govori)

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A jel se zna datum u siječnju da si rezerviram datum i isplaniram i druge obaveze za bar 2 dana u Zg

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    A jel se zna datum u siječnju da si rezerviram datum i isplaniram i druge obaveze za bar 2 dana u Zg
    ne zna, čim saznam, javim

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Uspjela sam pogledati dnevnike i na Novoj i na HTV-u, čini mi se da si KC radi medvjeđu uslugu ovakvim angažmanom. Kakav je vaš dojam? Moj je da to prosječnom čovjeku ide jako na živce.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bozanić je skroz neuvjerljiv. kako ono reče, ZO razara čovjeka. bolja je ifi od njega , ovaj se skroz nekako zbunio.
    al isto mi ide neopisivo na živce cijela ta rasprava oko 2 sata po 45 minuta. ne mogu više to slušati. nakaradno. ponavljam termin jer baš paše.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Uz dan ljudskih prava
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Novo...4/Default.aspx

mc i seni, super ste napisale o vaznosti sekularnosti.
    Ova tema se toliko razgranala, super mi je to
    Evo i ja cekam vas datum iz sijecnja, mozda se i mi nademo u Zg pa bi se pridruzila.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Sjajno!

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

bozanić je skroz neuvjerljiv. kako ono reče, ZO razara čovjeka. bolja je ifi od njega , ovaj se skroz nekako zbunio.
    al isto mi ide neopisivo na živce cijela ta rasprava oko 2 sata po 45 minuta. ne mogu više to slušati. nakaradno. ponavljam termin jer baš paše.
    Ja samo navratila komentirati tu izjavu (u stvari pročitala sam samo naslov - za puni tekst jednostavno nemam želuca). Ja u stvari ne znam sto bi napisala - ostavljaju me totalno bez suvislog komentara na toliku količinu gluposti s kojima nas obasipaju ovih dana. Prvo su nas prilikom one promjene MPO zakona isto tako tjednima, mjesecima maltretirali svaki dan o tome kako nastupa smak svijeta onog dana kad zločesti zatupnici dignu ruke za holokaust zakon koji sirote 4-stanične embrije (jesu li to uopće već embriji po terminologiji?) osuđuje na strašne muke smrznutosti po frižiderima i frankenštanovske eksperimente ludih amoralnih bezbožnih znanstvenika.

I taman se ta suluda "i ja sam bio embrij" kampanja stišala (pa je čovjek mogao ponekad i pogledat dnevnik a da mu se ne zgadi ili živac digne na koje gluposti se troši naše vrijeme i novci umjesto da se o nečem pametnom raspravlja) kad evo njih s novom (meni osobno imbecinlnom) kampanjom i teorijama, valjda će svaki učenik osnovne škole nakon prvog sata razredne nastave gdje će čuti riječ "masturbacija" razoren puknut ko kokica napola (u glavi mi se vrte slike iz sf filmova)... Nemrem više, stvarno nemrem ponekad podnositi tu beskrajnu količinu gluposti kojima nas obasipaju kroz informativne kanale. Prestala sam čitati vijesti i gledati televiziju (eto ipak neke koristi).

Valjda bude prošla ta histerija negdje krajem školske godine kad svi učenici nekim čudom prežive tih 2*45 minuta "nerazoreni" (štogod to značilo - valjda jedna od onih famoznih "katoličkih" riječi koja eto ne znači ono što znači svima ostalima, kao npr "poniznost" i ostale hrvatske riječi koje mi ne-katolici ne razumijemo da znače nešto drugo kad ih se izgovara s oltara a drugo kad to govornik-vulgaris hrvatskog kaže)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

citati iz bh. školskih udžbenika I

12. „Ja sam mali prvačić, slatki mali Hrvatić.“
    (Hrvatska početnica za 1. osnovne / Navikavanje ljudi da odmalena usvajaju debilne parole i slogane)

20. „Nekad i žena nailazi na probleme rješavajući unutrašnje kućne poslove. O njima treba da govori tek kad muž bude spreman da je pažljivo sasluša i da joj pomogne.“

(Islamska vjeronauka za 6.osnovne, Mensura Ćatović / Promicanje drugorazredne uloge žene, koja ima pravo govoriti tek kad joj muž dozvoli)

drugi dio bisera

13. „Gubitak vjere je najveća nesreća za čovjeka. Taj grijeh protiv vjere zove se ateizam ili bezboštvo. Ovaj grijeh je veliki i neoprostiv a njega mogu kod čovjeka prouzrokovati razne okolnosti kao, npr., rđavo vaspitanje, zli primjeri u mladosti, jednostrana i površna učenost.“

(Pravoslavna vjeronauka za 9. osnovne, S. Vrhovac / Promicanje mržnje prema ateizmu)

14. „Židovi prakticiraju vještičarenje i čarobnjaštvo, te slijede Sotonu. (...) Pitanje poslije lekcije: navedite neke odbojne karakteristike Židova. (...) Dajte neke primjere bezvrijednih religija, kakve su judaizam i kršćanstvo.“

(Udžbenik vjeronauke u Školi kralja Fahda, London/ Bez komentara)

15. „Čovjek se spasava samo vjerom, dobra djela nisu potrebna.“

(Pravoslavna vjeronauka za 8.osnovne, V.Stojanović / Citat doista sve govori)

ovo je da ne povjeruješ!
    ne znam da li da se keljim ili da se rasplačem, majke mi

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam se živcirala do prošlog petka, a onda me prošlo. U principu sam skužila da je razlog cijeloj halabuci politika. Crkva vidi da ova vlast nema prave oporbe i želi mobilizirati svoje pripadnike protiv nje. Sad se može postaviti pitanje zašto baš na ovom pitanju, a ne npr. gospodarstvu, što nam definitivno više utječe na živote, ali su zapravo izabrali nešto što više odgovara medijima i jednostavno je, priznajmo, zanimljivije. Meni je to da oni rade protiv vlasti koja ne odgovara njihovom svjetonazoru sasvim OK; kad je bila prošla vlada, potpisivala se peticija protiv ZOR-a koja je više bila peticija protiv vlasti.
    Uglavnom, ne isplati se nervirat.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je da ne povjeruješ!
    ne znam da li da se keljim ili da se rasplačem, majke mi
    katastrofa
    mc, kako si samo našla ove bisere?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

a sad sam otvorila link
    i uzrujavam se

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se živcirala do prošlog petka, a onda me prošlo. U principu sam skužila da je razlog cijeloj halabuci politika. Crkva vidi da ova vlast nema prave oporbe i želi mobilizirati svoje pripadnike protiv nje. Sad se može postaviti pitanje zašto baš na ovom pitanju, a ne npr. gospodarstvu, što nam definitivno više utječe na živote, ali su zapravo izabrali nešto što više odgovara medijima i jednostavno je, priznajmo, zanimljivije. Meni je to da oni rade protiv vlasti koja ne odgovara njihovom svjetonazoru sasvim OK; kad je bila prošla vlada, potpisivala se peticija protiv ZOR-a koja je više bila peticija protiv vlasti.
    Uglavnom, ne isplati se nervirat.
    x

iako se ipak malo nerviram
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 12.12.2012. at 09:36

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo bih napomenula:
    spin, manipulacija i iznosenje neistina nikada nije u redu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •