Stranica 57 od 63 PrviPrvi ... 7475556575859 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,801 do 2,850 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ifi, znaš zašto mi to najviše smeta. Zato što takvo razmišljanje vidim i danas oko sebe, u svojoj okolini. Majke koje jedva čekaju da udaju svoje kćeri i koje se ponašaju kao da su one bez tog muškarca, slabo, ne baš pametno, nezaštićeno biće. Kojima ne pada na pamet poticati kćeri da idu studirati medicinu, arhitekturu, ekonomiju... jer to nije dobro zanimanje za ženu.
    Dobro zanimanje za ženu je biti učiteljica. Peći kolače. Biti cvjećarka. Sve ono što - po njihovom mišljenju - ne oduzima previše vremena za bavljenje kućom, djecom i sl.
    Ja prva ne bih mogla uskladiti "rano" majčinstvo sa poslom. Ne bih mogla raditi na nekoj bogzna kako velikoj karijeri nauštrb male dječice. Ali kad ta dječica malo poodrastu, voljela bih da mi društvo da priliku da pokažem što znam i mogu. Da dam svoj doprinos. Da mogu provesti osam, deset sati radeći ono što volim i znam i stvarajući nešto. Mislim da bi to bio divan uzor i mojoj djeci. Da vide da mamine diplome i papiri koje je skupila ipak vrijede nešto. A i ja bih se osjećala vrijednije, pravo da ti kažem.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je divno I podsjeća na našeg župnika <3

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ifi, znaš zašto mi to najviše smeta. Zato što takvo razmišljanje vidim i danas oko sebe, u svojoj okolini. Majke koje jedva čekaju da udaju svoje kćeri i koje se ponašaju kao da su one bez tog muškarca, slabo, ne baš pametno, nezaštićeno biće. Kojima ne pada na pamet poticati kćeri da idu studirati medicinu, arhitekturu, ekonomiju... jer to nije dobro zanimanje za ženu.
    Dobro zanimanje za ženu je biti učiteljica. Peći kolače. Biti cvjećarka. Sve ono što - po njihovom mišljenju - ne oduzima previše vremena za bavljenje kućom, djecom i sl.
    Ja prva ne bih mogla uskladiti "rano" majčinstvo sa poslom. Ne bih mogla raditi na nekoj bogzna kako velikoj karijeri nauštrb male dječice. Ali kad ta dječica malo poodrastu, voljela bih da mi društvo da priliku da pokažem što znam i mogu. Da dam svoj doprinos. Da mogu provesti osam, deset sati radeći ono što volim i znam i stvarajući nešto. Mislim da bi to bio divan uzor i mojoj djeci. Da vide da mamine diplome i papiri koje je skupila ipak vrijede nešto. A i ja bih se osjećala vrijednije, pravo da ti kažem.
    Mene su poticali da budem sve što želim. I puno žena koje znam. Ironično, sa nekih internacionalnih konferencija znam žene koje su bile mlade, uspješne i znaš što - puno nas se jednostavno povuklo iz karijere, što nije idealno, ali sigurno jest bila neka reakcija na taj nedostatak podrške, znanja i usmjerenosti na obitelj.
    I sama kažeš - ja ne bih mogla na uštrb dječice. Ne mogu niti ja. Kako djeca rastu, više radim, i nadam se da ću ostvariti ono što sam si zacrtala, jer sad moja djeca osim mene doma profitiraju vidjeti i kako se brinem, pregovaram, kako ih vučem da odrade dio posla sa mnom... sve ima svoje.
    Sad razumijem majke koje biraju "ženske" profesije za svoje kćeri. Možda napasno, jer ima doktorica koje sve uspješno spajaju, i managerica s četvero zdrave prave djece.

Mi (zapadno društvo, jer ZG je više manje zapad, po primanjima i načinu života) smo sad u nekoj prijelaznoj fazi - zakoni su skoro da pogoduju ženi, ali nakon 2-3-4 radne generacije žena polako vidimo i nedostatke, tako da u istom trenu u jednom kvartu imaš doktoricu znanosti koja je postala domaćica i onu s tri razreda srednje škole koja je samo htjela to staljigati da se uda i ima djecu i ne da mužu da se petlja u kućanstvo - jer je to njezino, i ona tu vidi svoj ponos, zadovoljstvo, razmatra svoje ženstvo kroz urednu kuću i tako.

Ja vjerujem da je tu roditeljski izazov ogroman, i da roditeljima treba ogromna mudrost kod odgoja i kćeri i sinova. Jer nit je dobro nekog stjerat u rolu koja će ga gušiti nedostatkom izazova, niti ga potaknuti nekritički da ide u profesiju koja će mu kasnije biti teret za obiteljski život. A s treće strane svaka kultivirana obitelj s radnim ženama znala je da treba bedinericu, pa se valjda i to može unijet u računicu kod razgovora s djetetom i uopće življenja. Uvijek ima neko rješenje, ali je pitanje okolnosti, mogućnosti, društva, osobe, konkretne obitelji, djetetovog zdravlja i stanja... No, legislativa ne smije biti takva da izjednači muškarca i ženu, nego prije pozitivno diskriminira ženu, zbog tog majčinstva. Ma samo to hoću reći.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Super što si ovo pomenula. Ja sam se makla nedavno iz grupe u kojoj je to potencirano: upiši ovu školu, biti učiteljica je najbolje za ženu, mužu uvek moraš da budeš lepa i za njega uvek raspoložena, meni se uveče ne da da izlazim, ali muž to očekuje od mene...
    Nisam htela da moje dete to sluša na dnevnoj bazi. Meni su te žene drage, i bile smo jedne drugima podrška, ona o kojoj mnogi maštaju (živimo blizu, uvek imaš nekog da ti uleti za čuvanje deteta, uvek imaš društvo za dete u dvorištu...) ali mi je taj način razmišljanja jako stran i dalek.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Malo čiste nepretenciozne zabave:

http://danas.net.hr/hrvatska/bduderija/chatanje-s-bogom

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I mene su poticali da budem što želim, da se školujem, da putujem.. Ali sam jedna od rijetkih koja je imala tu sreću. I opet kada sam počela raditi izostala je podrška u onoj mjeri koju sam ja očekivala i željela. Upoznala sam i previše frustriranih, nesretnih i ogorčenih žena koje su za cijeli život ostale kući, domaćice, i počele time gušiti muža i djecu očekujući od njih priznanje vlastite vrijednosti.
    A upoznala sam i jednu liječnicu koja je također bila nesretna jer je smatrala da joj je posao uništio brak i obiteljski život.
    Moje mišljenje je da djecu odgajamo primjerom. A ja im želim dati primjer ispunjene, sretne, zadovoljne majke, što god ona odabrala raditi u životu. Cijenim svačiji izbor, ali ako je to doista izbor te osobe - da, ja želim biti domaćica, želim biti slastičarka ili želim biti liječnica.
    Ali uglavnom je teško nama ženama u ovakvom društvu ako poželimo ostvariti svoje ambicije i karijeru i izvan kuće, u to sam se definitivno uvjerila.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Meni se čini da mi žene jako puno cendramo, i da je to temeljni ton kojim smo odgojene. Ova cendra jer je doma, ova jer je na poslu... sve bismo, pa nam je teško... Prepostavljam da je najvažnije odgajati djecu da donose vlastite odluke, uzimajući u obzir resurse i realnost, i bez iluzije da možemo imati sve. Možemo imati ono najvažnije, što god to nekome značilo, i ono što smo spremne platititi žrtvujući nešto drugo. Kako to zakonski raspisati, da se omogući najvažnije, e to je izazov...to me zanima kako će se rješavati, bez ekstremnih sportova i primjera u zakonodavstvu.... a do onda - every man for himself :haha:

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

optužiti žene da "cendraju" i da im je "sve teško" je poprilično mizoginijska konstatacija, ifigenija.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vratiti ću se malo na zuskin link.
    radi se o don gallu. malo proguglajte. kao što sam ja
    da su svi kao on, poslala bi svoju djecu na vjeronauk.
    bez obzira što nismo vjernici.
    zovu ga svećenikom ulice. živi sa svojim narodom i institucije mu ne mogu ništa.
    inače, jednom mu je jedan profesor rekao da nikad neće biti papa. jer, zamisli papu kojeg zovu - papa gallo
    ako znate talijanski, uživajte u njegovim govorima na jutjubu. ima i o pravima homoseksualcima, o pedofiliji, o seksualnosti i o ženama.

biće ima neku drugu verziju novog zavjeta od ovih naših

Viva Gallo!
    crkva bi po defaultu trebala biti lijeva. lijeve orijentacije. na strani obespravljenih.
    a ne zahebavati pošten svijet radi kondoma.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    inače, jednom mu je jedan profesor rekao da nikad neće biti papa. jer, zamisli papu kojeg zovu - papa gallo
    ako znate talijanski, uživajte u njegovim govorima na jutjubu. ima i o pravima homoseksualcima, o pedofiliji, o seksualnosti i o ženama.

biće ima neku drugu verziju novog zavjeta od ovih naših

Viva Gallo!
    crkva bi po defaultu trebala biti lijeva. lijeve orijentacije. na strani obespravljenih.
    Vjerojatno ima istu verziju ko i don Grubišić. Umirem na papa gallo . Genijalac . To je onaj iz Arsenovih pjesama - "ovdje se moli za nešto malo, samo se vjetar kroz čemprese šulja i to se doima poput orgulja".

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tamo negdje 80-90tih u splitu je veliki broj mladih odlazio kod dr. ivana cvitanovića cvitka.
    dobrog duha splita, kako su ga zvali.

pričali su s njim o tadašnjoj situaciji, problemima, ljubavim, egzistencijalnim ... bio je čovjek kome se svatko otvorenog srca mogao obratiti.
    momke iz moje ekipe koji bi znali zabrazditi u pijankama bi znao skupljati po kaletama oko sv. duje,
    saslušati, izvikati, suosjećati s njima.

napisao je knjižicu "zaljubljenost", čije riječi su nam u to doba mladosti ludosti bile misao vodilja:
    “Onog časa, kad nam suza u tuđem oku više ne bude obična slankasta tekućina,
    i kad nas počne boljeti i tuđa bol, i kad se počnemo radovati zbog tuđe radosti – dogodila nam se ljubav.”

bio je prekrasan čovjek, zaslužio je da ga se spomene makar na ireligioznom topicu

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da mi žene jako puno cendramo, i da je to temeljni ton kojim smo odgojene.
    Pa ovisi... Neke i zvocaju. Ja sam pripadnica žena-"zvocara" . Zvocaju biće ove koje se ne mire... ove koje se mire... cendraju. Osim dok ne postignu neki "zen". Šalim se.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vidim da volimo svećenike dok mašu crvenim zastavama

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ovog bozanića koji grmi i iskače iz paštete radi takvih gluposti. a korupcija ne razara čovjeka, to ne, niti neviđeni lopovluk i apsolutni nemoral kojeg smo svjedočili u aferama koje smo svi pozaboravljali već.
    x

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zuska, genijalno
    Cvijeta, hvala za info, (papa) gallo je vrhunski
    Inace, ja sam zadivljena koliko ste i sta ovdje napisale u zadnje vrijeme Ono sto je ivarica pisala prije par strana o tretiranju djecaka i djevojcica u osnovnoj skoli je pogoden point tocno u sridu, ozbiljna tema za nastavnike i profesore. I cini mi se pocetak svega onoga sto dolazi kasnije a o cemu ste pisale.
    Ja vec tjednima cekam zatisje na temi da mogu napisati o nasem (pozitivnom) iskustvu nepohadanja vjeronauka, da ne upadam kao padobranac, ali sve mi se cini da cu jos nacekati

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

darva, piši

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pisi pisi, darva!!!

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tko dolazi sutra na skeptike<?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja nažalost ne mogu baš nikako, ali nadam se da se vidimo idući put

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

X

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ifigenija, smatraj se opomenutom za ovo svoje cendranje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Zuska, genijalno
    Cvijeta, hvala za info, (papa) gallo je vrhunski
    Inace, ja sam zadivljena koliko ste i sta ovdje napisale u zadnje vrijeme Ono sto je ivarica pisala prije par strana o tretiranju djecaka i djevojcica u osnovnoj skoli je pogoden point tocno u sridu, ozbiljna tema za nastavnike i profesore. I cini mi se pocetak svega onoga sto dolazi kasnije a o cemu ste pisale.
    Ja vec tjednima cekam zatisje na temi da mogu napisati o nasem (pozitivnom) iskustvu nepohadanja vjeronauka, da ne upadam kao padobranac, ali sve mi se cini da cu jos nacekati
    pa ja sam se već pozitivno očitovala

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ifigenija, smatraj se opomenutom za ovo svoje cendranje.
    ispričavam se to je trebala biti šala, ali je ispalo kao uvreda.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ifi, wow, odletila mi kosa u zrak, ovo je bila bomba, Skolastika, Teorija, bum-tras. Ne mogu ti parirati, meni je knjiga dobra, ona je upravo ono što ja naslućujem deep down inside (nisam znanstvenica) da je istina, da nas biologija toliko malo determinira u smislu interesa (ako se odmaknemo od hormona - menstruacija-ovulacija, i muškog testosterona), na nekih 18%-tak posto knjige sam (tako na ereaderu piše, ako ga znam skužit), ali ono... I did not see it coming. Seni, seni, upomoć, mama, pls help, ti si čitala knjigu do kraja !
    Ina, Ina, tek sam sad pročitala, sad sam rijetko pri netu, pa ovaj vrlo, vrlo zanimljivi topik napreskokce čitam.
    Teško je sad raspravljati o knjizi koju ljudi nisu pročitali. Meni osobno je to no-go. Ali ukratko rečeno, autorica ne tvrdi da se ženski i muški mozak uopće ne razlikuju. Ono što ona tvrdi, je to da su te razlike minorne, te da se njima nikako ne mogu opravdati neravnopravnosti u muških i ženskim životima. Već da su one prvenstveno društveno uvjetovane.
    Također ona to ne tvrdi, izvučeno iz rukava. Ona je znanstvenica, mislim da imaš u knjizi njen cv, kao i cijeli popis literature i istraživanja kojima se služi i koja podastire. Može biti da Ifigenija misli da može odrapiti ovo ili ono samo pogledom na naslov knjige, ali ti si pametna žena, pa odluči što ti ima veću težinu.
    Njene su teze itekako potkrepljene znanstvenim istraživanjima, te je upravo to jedan jako zanimljiv
    aspekt knjige. Vrlo zanimljiv. Jer ukazuje na jednu ogromnu kompleksnost i samih istraživanja, koja ni približno ne tvrde to, što se pojednostavljeno i iskrivljeno, populistički napuhano pokušava prikazati kao: muškarci dobro parkiraju, a žene dobro pričaju i to zato jer su im mozgovi različiti. Sa globalnom idejom da je neravnopravni položaj žene zapravo prirodna i normalna stvar jer su nam mozgovi tako različiti.
    Osim toga, čak i prva knjiga iz tog vala "ženski mozak" uopće ne postavlja tezu da su razlike u ženskim i muškim životima produkt ili isključivo produkt bioloških razlika, odnosno razlika u mozgu.
    Ona je naprosto od mnogih tako interpretirana. A ako se dobro sjećam i sama autorica knjige "ženski mozak" L. Brizendine je u intervjuima naglašavala da uopće nije suglasna da se njena knjiga tako interpretira.

Napisati da je pisanje autorice C. Fine neinformirano i proizvoljno je naprosto netočno, da se izrazim vrlo pristojno.
    Što se tiče Ifigenijinog prijekora (izrečenog bez da se je knjiga pročitala) da autorica smatra da su granice znanosti tanke i nebitne, to nije točno.
    Da autorica koristi znanja iz različitih disciplina da bi objasnila funkcioniranje društva, odnosa moći, odnosa roda je naravno točno. Meni nije poznato da bi se promišljanje o funkcioniranju društva moglo drugačije raditi.
    Ostalo o teoriji znanosti i spekulaciji je Jennifer gentle vrlo jasno i zorno objasnila.

aspekt knjige.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ispričavam se to je trebala biti šala, ali je ispalo kao uvreda.
    haha, pa ja sam prvo pomislila i da se krumpirić šali, kakva je to opomena za cendranje, jel u pravilima piše da nije dozvoljeno cendranje

ali sad me i ovo šaljenje podsjetilo na nešto imam dojam da za sve živo imam link al eto

Sexist Humor No Laughing Matter

malo roditeljske literature
    6 Ways to Talk to Your Son About Male Violence and Healthy Masculinity
    Posljednje uređivanje od koryanshea : 20.12.2012. at 22:59

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    haha, pa ja sam prvo pomislila i da se krumpirić šali, kakva je to opomena za cendranje, jel u pravilima piše da nije dozvoljeno cendranje
    X

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hau jes nou.
    najbolje da se još i vicevi zabrane.
    to bi stvarno bilo apsurdno.
    baš me zanima jesu li uopće uspjeli objaviti takvu glupost od istraživanja.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Viva Gallo!
    Viva Cvijeto! :D
    Amen.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    tamo negdje 80-90tih u splitu je veliki broj mladih odlazio kod dr. ivana cvitanovića cvitka.
    dobrog duha splita, kako su ga zvali.

pričali su s njim o tadašnjoj situaciji, problemima, ljubavim, egzistencijalnim ... bio je čovjek kome se svatko otvorenog srca mogao obratiti.
    momke iz moje ekipe koji bi znali zabrazditi u pijankama bi znao skupljati po kaletama oko sv. duje,
    saslušati, izvikati, suosjećati s njima.

napisao je knjižicu "zaljubljenost", čije riječi su nam u to doba mladosti ludosti bile misao vodilja:
    “Onog časa, kad nam suza u tuđem oku više ne bude obična slankasta tekućina,
    i kad nas počne boljeti i tuđa bol, i kad se počnemo radovati zbog tuđe radosti – dogodila nam se ljubav.”

bio je prekrasan čovjek, zaslužio je da ga se spomene makar na ireligioznom topicu
    X!
    Drago mi je da si ga spomenula. Da ih je bar više takvih.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    hau jes nou.
    najbolje da se još i vicevi zabrane.
    to bi stvarno bilo apsurdno.
    baš me zanima jesu li uopće uspjeli objaviti takvu glupost od istraživanja.
    izguglaj ono, ako te BAŠ zanima

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa Vidi poruku
    izguglaj ono, ako te BAŠ zanima
    x

mujice, govoriš iz cipela muškarca, katolika, bijelca, heteroseksualca, oca... tvoja su prava zadovoljena i tebi ovo jest glupost.
    samo što je to tema za drugi topic.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ne znam, moraš se sprdati na svoj račun. onda svi vicevi padaju u vodu, o bodulima, bosancima, policajcima...

krumpi, pretjera ti s opomenom radi cendranja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ne znam, moraš se sprdati na svoj račun. onda svi vicevi padaju u vodu, o bodulima, bosancima, policajcima...

a jel, ti to nešto cendraš

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Svaki humor je dobar humor.

Zato je svako cendranje grooozno.
    Mrzim cendravce...i cendravice. Uhvati se čovječe (i muški i ženski)u koštac sa problemima, a ne cendraj.
    Brrr, najradije bih reagirala silom na to, ali pristojna kakva sam, ne smijem i neću, ali bar prodrmati riječima treba takve cendravce.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Što je to cendranje i čime je uvjetovano?

osim, očigledno, spolom, što smatram dostojnim opomene.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 21.12.2012. at 10:15

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nikako ne spolom! U svom postu sam jasno napisala i cendravice i cendravce. Nadam se da ni drugi nisu pisali samo o jednom spolu. Ravnopravnost je najbitnija.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ifi je pisala o tome da žene cendraju. ja mislim da je opomena na mjestu. jer je izjava mizogina. da ostanemo u duhu topica, što da netko napiše da ti vjernici samo cvile i zapomažu bogu da ih se spasi? nek se malo trgnu! sigurno bi bilo uvrijeđenih.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nikako ne spolom! U svom postu sam jasno napisala i cendravice i cendravce. Nadam se da ni drugi nisu pisali samo o jednom spolu. Ravnopravnost je najbitnija.
    užasno mi je teško to definirati, budući da je sve u životu toliko relativno, pa nisam sposobna reći da netko cendra prije nego "walk a mile in his/her shoes".

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sasa, o vjernicima se piše i gore od toga, vjeruj mi na riječ

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Što je cendranje?

Nisam našla definiciju na guglu. Po meni, to je ono jadanje, stila: meni je preteškoooo, ja sam jadnicaaaa-jadniiiik, ne spavaaaam, posao težaaaak, krevet u rodilištu preeeetvrd, muž-žena je u kafićuuuu, a ja domaaaa, mali se ukakaoooo, žarulja je pregorilaaa...

Takve gluposti. Problemi oko problema koji to nisu. I, najgore od svega kad to drugome podastru. Ali, cendranje nije tema. Idem ja uživati van. Bez ičijeg cendranja.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

na rodi? na ovom topiku? grubo ih se generalizira i na temelju njihove religijske opredjeljenosti ih se vrijeđa? nisam uočila. s time, da mi je drago da nisam! jedino mislim da su vjernici puno osjetljiviji, tj. "bolje podešeni" da čuju kad ih se vrijeđa, za razliku od žena- koje ne čuju ništa sporno u tome da cendarju, da im se kaže "ženska glavo" i tome sl. ne stignem sad više.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Što je cendranje?

Nisam našla definiciju na guglu. Po meni, to je ono jadanje, stila: meni je preteškoooo, ja sam jadnicaaaa-jadniiiik, ne spavaaaam, posao težaaaak, krevet u rodilištu preeeetvrd, muž-žena je u kafićuuuu, a ja domaaaa, mali se ukakaoooo, žarulja je pregorilaaa...

Takve gluposti. Problemi oko problema koji to nisu. I, najgore od svega kad to drugome podastru. Ali, cendranje nije tema. Idem ja uživati van. Bez ičijeg cendranja.
    beti ti kao da nekad baš namjerno ne želiš razumjeti. nije sporno što je cendranje. i nije ovo topic na kojem se izjašnjavamo o cendranju niti busamo u prsa koliko smo jaki i ne cndramo. radi se o tome da je ifi borbu za ženska prava, borbu protiv potlačenosti cijelog spola prozvala ženskim cendranjem- upravo ovakvim kakvim si ga ti opisala. ako to nije mizogino, ne znam što je.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svaki humor je dobar humor.
    Jesi li sigurna Beti? Ono što je nekom smiješno možda ipak ne bi bilo tebi. Ima itekako uvredljivog humora.
    Ni ja nisam za potpuno zabranu viceva o plavušama, bosancima i policajcima. Ali činjenica je da ono što se prečesto ponavlja u šali, postaje na neki način općeprihvaćen način razmišljanja. Zato i kad pričamo viceve neće škoditi da "male sive stanice" ostanu uključene.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

x na pomi.
    nije svaki humor dobar humor, dobar je onaj koji nikoga ne vrijeđa.

dodajem, ako si vjernica, bi li te vicevi o Isusu smetali? vjerujem da bi. i ne bi tvrdila da je dobar humor, jelda?
    Posljednje uređivanje od thalia : 21.12.2012. at 11:05

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Em mi je tata Bosanac, em sam žena, plavuša, bodulka, ja imam pravo pričat viceve skoro pa sve

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Em mi je tata Bosanac, em sam žena, plavuša, bodulka, ja imam pravo pričat viceve skoro pa sve
    a možemo mi tebi ove o Isusu?
    na thaliin post mi je svašta palo na pamet
    ali evo fina sam pa se autocenzuriram

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa Vidi poruku
    x na pomi.
    nije svaki humor dobar humor, dobar je onaj koji nikoga ne vrijeđa.
    Ne bih se čak ni s tim složila, to je onak ziheraški humor, za dobar humor treba malo hrabrosti i uključiti mozak za procijeniti što je prikladno pričati kojim ljudima i u kojoj situaciji. I ako ispadne da si ipak uvrijedio, preuzeti odgovornost, a ne reći "ma daaaaj, ne znaš se ne šaliti!"

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    a možemo mi tebi ove o Isusu?
    na thaliin post mi je svašta palo na pamet
    ali evo fina sam pa se autocenzuriram
    Pa može, ali ne uvredljive. Dapače.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor