Evo o porijeklu rodnih razlika: kultura ili biologija: za svakog poneštoili Norveški paradoks (Norveška je 2008. bila proglašena državom s najvećim stupnjem rodne ravnopravnosti, a danas su rodne predrasude (sa svim posljedicama) jače nego prije 15 godina)
http://www.youtube.com/watch?v=KQ2xr...ature=youtu.be
Moram priznati kako sam tek sad, zahvaljujući ovom prilogu, nakon sedam godina shvatila zašto su mi neke žene govorile kako moj dječačić ima čvrti stisak ruke: one meni djelile „komplimente“, a ja sve mislila žele li to one meni reći na fin način kako mi je dijete hipertonično![]()
dobro oćel više neko neki vic i ispričati?
znate ono:
communist until you get rich.
feminist until you get married.
atheist until the airplane starts falling.![]()
Evo jednog o bodulima:
Radi bodul na krovu i pita ga žena: Mate, ča ćemo danas kuhati za obed? Mate odgovara: Nemoj parićavati još nišće jer more bit da padnen s krova pa ću obedvati u bolnici. :D
E sad, mogla je i bodulica biti na krovu, ali pretpostavljam da se boji visine![]()
u osnovi svakoga humora je neka vrsta agresije
nego, ima li neka medju vama koja bi sutra preksutra prekopreksutra najkasnije dala izjavu za jedan portal o zdravstvenom odgoju kao majka, roditeljica (moze i mujica) djeteta skolske dobi
zg
pliz pliz
Posljednje uređivanje od ivarica : 21.12.2012. at 16:46
sad je kasno da molim da na skepticima nekog roditelja ulovite za ovaj prilog?
Tko se prvi vrati sa skeptika, neka napiše kako je bilo!
Hebo vas, sad sam se našla osobno uvrijeđena![]()
bila sam na skepticima (nadam se da vas je bilo još). predavanja su mi se svidjela, ustvari mislim da su baš bila dobra, zanimljiva i predavači su bili kako da kažem: raznolikog izričaja. čak sam se na početku večeri ubila s homeopatskim pripravkom protiv glavobolje -da bude zabavnije kad sam već izašla van bez djece.
međutim, zadnji predavač je spomenuo mog starog prijatelja gorana koji je doktorirao na temu tu i tu i koji je pravi stručnjak, a ja ga se sjećam kao dečka koji je od mene izgubio u borbi za učenika generacije u našem razredu davnih osamdesetih. i to je ona priča o djevojčicama i dječacima, ja sam bila učenica generacije, a on je doktor nauka. to mi je nekako dalo potpuno drugu sliku skeptika, zabrinulo me i rastužilo. i tako sam izišla iz spunka, prešla cestu, pregledala hbz fontane i zaključila da iako nisam i neću doktorirati, uspjela sam napraviti projekte od kojih mi se diže kosa na glavi i dizati će mi se još dugi niz godina (sretne poslovne uspomene brže blijede). hoću reći, meni je izuzetno važno raditi posao koji volim, i sigurna sam (nekad to nisam bila) da će moja djeca, dugoročno gledano, biti sretna zbog majke koja nije ostala doma i nije im uvijek pri ruci nego imaju mamu i tatu vrlo ravnopravno raspoređene.
bila sam i ja na skepticima. na prve dvije teme, onda smo morali uspavati djecu.jako je dobro i ići ću opet. iako bi bilo bolje da ima više vremena za raspravu!
može li mi netko od vas predložiti koji kvalittetan link na temu o matrijarhatu ?
Mo'š si mislit'u osnovi svakoga humora je neka vrsta agresije
Utrkivali se Crnogorac i Bosanac na 100 metara.
Crnogorac je odmah odustao, a Bosanac je izgubio.
(to mi je prije par dana ispričao jedan Bosanac. Di je tu onda agresija u osnovi?)
a svezigledno djeda mraza.....
http://0.tqn.com/d/arthistory/1/0/0/...overy-1956.jpg
hoće, u to sam sigurna. objasni svojoj djeci što radiš. moja mene stalno pita i stalno mi govori kako je ponosna na mene (u biti ponavlja ono što joj ja znam reći kad ispuni svoje školske obaveze ili bude odlična u nekom testu, nastupu i sl.)
nadam se da ćemo se sljedeći put vidjeti (ako me ne vara pretpostavljam da bi nevjernici trebali biti prije skeptika)
onaj vic o bosancu i međugorju neću ispričati jer mi vjernice (barem one koje su se javile na ovaj topic) nisu pretjerano za šalu (osim možda nene)
a ona fem. ide ovako:
žena i muž u krevetu... imaju coitus (što bi rekao sheldon),
i on onako sav dahće i šapuće joj: draga, daj, daj mi reci, nešto da me još više napali... daj mi reci nešto... prljavo!
kad će ona na to mrtva-hladna: kuhinja.
![]()
ima još jedan (prastari) vic.
kad muž izbaci ženu kroz prozor, takav događaj postane vijest u crnoj kronici.
kad žena izbaci muškarca kroz prozor to se objavi
u časopisu: "kako uljepšati svoj dom!"
a ovo bi bio švicarski vic.
voze se "ein Albanier, Bosnier, Kroate und Serbe"
ko vozi auto?
policajac.
no, dosta s vicevima...
evo još nešto za kraj, pa odoh: fra z.
Posljednje uređivanje od mama courage : 23.12.2012. at 00:17
dobro pitanje, i mene zanima
malo što sam vidila na wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Patriarchy ), nema sigurnih dokaza da smo ikad funkcionirali kao matrijarhat, ali niti jasnog objašnjenja kako i zašto je nastao patrijarhat (na wiki.hr pišu sasvim druge stvari ali nema nema ni jedne jedine reference)
upravo sam u novinama pročitala da konzum i tisak dijele letke protiv zdravstvenog odgoja.
hm? jel netko čitao novine pažljivije, ili sam ja krivo shvatila. to mi se čini skroz protupravno, ali ne i nemoguće.
Meni je bilo dosta interesantno citati roberta gravesa- grcke mitove i zlatno runo- on gotovo sve grcke mitove interpretira u svjetlu prelaska s matrijarhata na patrijarhat.
Ovo s konzumom je...nemam rijeci.
v. ( 5 g) mi je upravu otpjevao djetešce nam se rodilo, sa pripadajućom koreografijom, naučio u vrtiću uz priču o malom isusu koji spašava svijet. trebam li napominjati da je vrtić državni??
biste li reagirali, i ako da, prema kome i kako?
reagirala bih. reagirala sam svojevremeno, ali unaprijed. raspitivala se kako to božić (uskrs) izgleda u našem vrtiću tj. grupi, pa mi je teta odgovorila da oni to sve slave jako religiozno neutralno. ne spominju boga, isusa nego više neke druge bitne stvari (ljubav, poštovanje, dolazak proljeća i sl.). razumijela bih da je takav pristup za vjernice nedovoljan i u biti iskrivljuje pravi smisao tih blagdana (mada bi se i o tome dalo govoriti), ali s druge strane čini mi se kao dobar kompromis u državnim ustanovama. sve što bi išlo previše u religioznost za mene bi bilo neprihvatljivo.
tako da bih se za početak raspitala kako je to izgledalo i što imaju u planu za uskrs... onako informiraj se, bez napadanja i prozivanja, pusti njih da govore, da ti sve objasne (možda i sami shvate, jer možda o tome nisu ni razmišljali do sada), a ujedno im kroz priču izrazi svoje nedoumice jer ti nisi vjernica (neka im to nekako ostane u uhu). ono, do izvjesne granice se to može tolerirati, ali ako ti dijete dolazi doma s takvim rečenicama, onda su granicu odavno prešli. :/
Ja sam vrlo blago reagirala na igru anđela čuvara, koju je s njima igrala mlađa teta, za koju sam odmah shvatila da je religiozna (nosi onu gospastu narukvicu).
Prokomentirala sam to s drugom tetom, za koju znam da dijeli naše stavove, pa mi je rekla da je već upozorila ovu drugu da nekim stvarima nije mjesto u vrtiću, ali da je ona vrlo mlada i svakako dobronamjerna. To i sama znam, ova je igra bila prilično benigna, pa sam zadovoljna rješenjem.
A tebi bih, sasa, predložila baš ovo što kaže emsa, raspitaj se, pa ovisno o feedbacku, spomeni kako tebi to nije prihvatljivo.
Potpisujem emsu i Svimbalo.
Nego, kako vi stojite inače s tim Božićnim pjesmuljcima? Ja moram priznati da su mi neke baš prirasle srcu. Evo sam maloprije na fejs zakeljila nezaobilaznu Driving home for christmas. Naravno, ne doživljavam ih kroz vjersku prizmu već su mi jednostavno lijepe. Tu je naravno i Last christmas od Whama i još neke. Znači, čista komercijala. Ove naše crkvene su mi too much, ne doživljavam ih baš...čak me neke i nerviraju. Nekad pomislim da sam licemjerna , a s druge strane me ne tangira uzeti od svakog blagdana ono što mi paše, a zanemariti dio koji mi se ne sviđa. I stoga mi i sad s youtuba svira Chris Rea, a ja tulim zajedno s njim. A vi?
meni ona od whama već polako izlazi na uši, ne mogu je smisliti.
mi znamo poslušati "jingle bell rock", onu o djedu mrazu koji "is coming to town", sad je počela slušati pjesme iz "nightmare before christmas". ja znam dosta njemačkih božićnih pjesmica.
evo nešto zanimljivo: virdžine
Ja bas volim bozicne, ali nereligiozne. Onako, o snijegu, lampicama, poklonima, obitelji i druzenju... odnosno taman onako kako mi doma slavimo. Zato volim ove komercijalne americke i engleske. Sad sam morala svladati i ove religiozne djelomicno, nisu me se dojmile, lijepo ali nedovoljno veselo za moj ukus :D
A za Konzum i letke - pomislila sam da bi idealno bilo snimiti one tete u Konzumu na Cernomercu kako u nedjelju u 3 ujutro dijele letke protiv ZO i pitati ih kako su im djeca zbrinuta, jel planiraju mozda ujutro ravno s blagajne na zornicu... I jel onima koji kupuju kondome isto dijele ili jebza njihove dusebipak prekasno
Ja da hocu ne mogu smisliti taj teatar apsurda koji se desava u Hr
Posljednje uređivanje od sillyme : 24.12.2012. at 07:51
ja volim i religiozne i nereligiozne.
radujte se narodi, tiha noć, ne znam dalje
sve me to valjda i podsjeća na one moje polnoćke za vrijeme ratnih godina, kad su bile "must have" prije izlaska
ono što ne podnosim je kad ih počnu puštati u desetom mjesecu po šoping centrima. mi još u kratkim rukavima, a s razglasa trešti neki božić
al onako, kad na tv-u vidim spot za last christmas, lagala bih kad bih rekla da mi je svejedno
a ovo s lecima, stvarno ih može biti sram. sramota. nemam uopće riječi kojima bih opisala svoje gađenje, majke mi moje. meni je to prestrašno.
a ja sam stvarno tolerantna po tom pitanju, ne smetaju me anđeli po vrtićima, ne smetaju me jaslice, ne smetaju me radujte se narodi...
a ovo mi se - gadi.
Pjesmuljci - meni to sve blagdanski trash, izbjegavam kad god mogu, ali nemoguće je potpuno izbjeći pa se ne pilam...tu je i proći će.
Što se tiče letaka, ovo mi je zadnja kap, od jučer bojkotiram Konzum, Kozmo i Tisak.
Plus, pročitajte tko nije kritiku Zrinke Pavlic na T portalu oko izvještavanja Nove TV.
I jedan hit za sve vas na topicu uz prigodne želje, poruke i pozdrave
Ho, ho, fucking ho
(šteta što me traži da se logiram za video pa sam morala naći zamjenu..)