Pokazuje rezultate 401 do 450 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    osim o katolicizmu, ja ne znam o čemu bi mi ovdje trebali raspravljati?
    o odgoju djece?
    pa imamo pdf za to.
    uostalom o odgoju djece ću raspravljati s vjernicama, neke od njih su mi puno bliže nego nevjernice. ajde, možemo malo o tome kako djeci predstavljate - smrt. ne vidim neku drugu temu trenutno, al me možete prosvijetliti
    ako ćemo razgovarati o "ateističkom" odgoju djece, to se svodi na jednu rečenicu - nije vjerski. ne skupljamo marke. odgoj u duhu vjere je drugo, sakupljači maraka raspravljaju o markama, ima tu sto i jedna tema. mi imamo, ovako odvojeno, samo jednu - kako nas nervira sveprisutna pošta
    o moralnim vrijednostima i životu?
    opet isto. kud ću raspravljati o moralnim vrijednostima i životu bez AM npr

ne, ovakvi topici su potrebni, po meni, kao podrška na probleme koje nailazimo zato što smo ateisti ili we. a svi ti problemi vezani su uz - crkvu. dakle, tema vjeronauka je neizbježna. tema - kako djetetu reći da u trećem razredu neće dobiti princezastu haljinu i najljepše cipele na svijetu kao ostale cure iz razreda. ili sl.
    možda sam u krivu, al ateistički/ireligiozni topik bez kritiziranja crkve, bez razgovora o katoličanstvu, po meni je jednostavno - nemoguć.

dojmile su me se te marke kako vidite
    ajme, kojim vi tempom grabite! kad cu ja to sve stici procitati?
    nemam sad vremena citati od 2-9, pa se mozda ponavljam, ali bih potpisala cvijetu, mada ne kuzim sasvim sto bi bile te markice.

ja smisao ove teme, vidim kao i cvijeta u podrsci rjesavanju problema zbog crkvenog uplitanja u sve sfere sekularne drzave. ne kao "odgoj u duhu ateizma". sto bi to uopce bilo? jednako tako "odgoj u duhu vjere".
    niti ateizam, niti katolicizam, ne daju per se odgoju kvalitetu.

sto se tice odgoja samog, (ok, moze biti da su razlike prisutne, jer ja zivim u drzavi koja i jest sekularna, te je religijau globalu tretirana kao privatna stvar pojedinca, sto ona u sekularnoj drzavi i treba biti)
    zabrinula bi se za sebe kao roditelja, kada bi mi odgoj bio prvenstveno definiram -izmom, pri cemu mislim i na ateizam, i na bilo koji religijski izam.
    za mene osobno ateizam nije uopce ni izam, niti vrijednosni sustav, ni svjetonazor. on naprosto znaci da mi je i intelektualno i emocionalno postojanje nekog bica, kojeg razlicite religijske koorporacije upotrebljavaju kao kamen temeljac njihovih piramida moci i utjecaja, prilicno strano.

za rasprave o odgoju na forumu, kao sto kaze cvijeta, imamo pdf o odgoju djece.
    Posljednje uređivanje od seni : 06.09.2012. at 14:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •