Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da se mnogi ovdje boje da će im djeca biti iskljucena iz društva prijatelja, ako se deklariraju kao ateisti. Prestrasno to zvuči, te ako je tome često tako, a nadam se i vjerujem da nije, onda naše društvo ima zaista ozbiljne probleme, ozbiljnije i teze od ekonomske krize i nezaposlenosti.
    Ne znam za ovo ono ruku u vatru, ali bih rekla da ipak nije tako. Ipak su prošla vremena od pred 20 godina kad su se pitala tipa na razgovorima za posao o nacionalnosti i vjeri (jedna moja bliska osoba je to doživjela, pitanje za intervju za posao je bilo je li ide redovito u crkvu, a posao nije imao blage s crkvom). Mislim da je taj dio nekako... odrađuje se u blagim trvenjima na način "serijala", tipa kad se obavljaju sakramenti, kad se djeca po ulasku u sustav svrstavaju po liniji ideš-ne ideš na vjeronauk, vjeruješ-ne vjeruješ u Boga i slično. Ono, nadam se, ali na svojoj koži to nisam još prošla.

Ja nekako tumačim te ustave demokratskih zemalja, koje imaju u sebi postavku "freedom of religion", da to uključuje i "freedom from religion", i tako se zasad ponašam jer je sredina takva da je to OK. Po prirodi nisam hrabra niti ice breaker i da me pred 20 godina pitalo idem li u Crkvu, da se to mene pita, biće bi rekla da, svakako.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.09.2012. at 10:30

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •