Meni uopće nije jasan problem. Što "nevjernice" (kako ružno etiketiranje!) žele? Kako bi se formulirao zahtjev? Da nema vjeronauka u školama? Hm, ako to većina želi - kako onda s većinom i njihovim zahtjevom? Jer ajmo reći da veći dio... ili idemo reći da pol ljudi želi vjeronauk, pol ne želi, hipotetski. Što onda? Tko ima pravo? Zar nije izbornost najbolja moguća opcija? Ispovijedanje vjere je ljudsko pravo, dakle i ispovijedanje vjere u školi bi trebalo biti ljudsko pravo.

Ako je čovjek manjina, onda je manjina, i to je u redu.

Čini mi se kao da bi ljudi koji ne vjeruju željeli da nisu manjina, pa da se time liše svega onoga što ide uz iskakanje od većinskih uvjerenja i ponašanja? Zar to nije apsurdan zahtjev? Da se većina promijeni, pa da onda ja budem većina, da drugima bude neugodno, a ne meni i mojoj djeci u određenim situacijama?

Meni je Pčelica još najjasnija i posve poštujem njezinu odluku. Ima svoj stav, ali ne želi djetetu stvarati neki pritisak, pa prihvaća uzuse sredine, dijete se neće izdvajati, dobiti će neku informaciju o kulturi koja je dominantna u našoj zemlji, a doma će dobiti roditeljski stav o tome. Nijedan normalan vjeroučitelj neće maltretirati djecu i prozivati po vjerskoj osnovi, oni znaju koji im je posao u školi. A da ih ima možda lošijih i boljih, to je jednako istina kao za matematiku, pa opet ne ispisujemo dijete s matematike jer učitelj lupi tu i tamo koju neprimjerenu?