Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hm, mene isto zanima koliko su vjernici tolerantni naspram ateista?
    kako ih doživljavaju?
    zanemarit ću RG post o trulim jabukama, želim vjerovati da je to više napisano radi postizanja dojma
    ne vjerujem da itko ičiju djecu može smatrati truleži zapravo, a RG pogotovo ne (nisam ničiji glasnogovornik, tako sebi tumačim)
    da li vjernici uistinu paze druže li se njihova djeca s djesom drugih vjernika ili s djecom ateista i da li im je to važno?
    kako ateisti gledaju na obrnutu situaciju?
    smetaju li im možebitni utjecaji vjerničke djece na njihovu?
    ajme koliko pitanja...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    hm, mene isto zanima koliko su vjernici tolerantni naspram ateista?
    kako ih doživljavaju?
    zanemarit ću RG post o trulim jabukama, želim vjerovati da je to više napisano radi postizanja dojma
    ne vjerujem da itko ičiju djecu može smatrati truleži zapravo, a RG pogotovo ne (nisam ničiji glasnogovornik, tako sebi tumačim)
    da li vjernici uistinu paze druže li se njihova djeca s djesom drugih vjernika ili s djecom ateista i da li im je to važno?
    kako ateisti gledaju na obrnutu situaciju?
    smetaju li im možebitni utjecaji vjerničke djece na njihovu?
    ajme koliko pitanja...
    Mene ovo pitanje kopka, pa ću odgovoriti, if I may
    Za neke prijatelje uopće ne znam u što vjeruju, za neke sam saznala nakon godina i godina, s nekima vodim polemike jer su to tražili, s nekima nikad i ne potežem pitanje, Neki se čude nama, nekima mi i vjerujem da svi i vjernici i nevjernici imaju miješano društvo. Ili ti netko paše, ili je dobar čovjek, ili nije.
    Znam jedne ultrakatolike, stvarno su zakon, imaju najbolje prijatelje - ateiste. obraćali ih, ovi se nisu htjeli obratiti, i sad jedni znaju i drugi znaju tko su što su - i najbolji su prijatelji.
    Mi nemamo neke zadrte ateiste za prijatelje, slučajem,nije da smo prekrižili nekoga! imamo ateističku obitelj, pa što, ali imamo za prijatelje agnostike, muslimane, neopredjeljene. Za neke ni ne znamo što prakticiraju, koliko i kako. Imamo, naravno, i vjerničke prijatelje.
    A za to koje su vjere djeca s kojima se moji druže - ajoj, ni na kraj pameti mi nije da na taj način segregiram, niti znam ijednu vjerničku obitelj koja to radi. Bude mi drago da nalete na neke kao što smo mi, ali to više iz neke kao olakšane prakse života, pa onda možemo zajedno prakticirati misu, ili ići na hodočašće, ili kužimo te neke odluke bez puno objašnjavanja. Ali, ili nekog voliš kao prijatelja ili ne, i tu nema uopće izmišljavanja.
    Ne mogu uopće zamisliti da pitam nekog sedmogodišnjeg Marka - a jesi li ti vjernik? Kršćanin? Rimokatolik? Prakticiraš vjeru? Koliko puta si bio na ispovijedi? Mislim ono - apsurd!
    Vjera je slobodni izbor svakoga.
    Moralna načela koja su nam važna, na općoj ravni, dijele mnogi ljudi. Praksa vjere je privatna stvar.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •