Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
mojca, kod nas u bosni postoji običaj šišanja prvog dječjeg čuperka i tko to učini postaje "šišan(a) kum(a)" (ne znam je li to običaj samo kod muslimana ili i inače). ja sam tako šišana kuma najstarijoj curici moje najbolje prijateljice.

nemam problema da se djeca različitih svjetonazora druže međusobno, i da, kod nas je već u vrtiću (a kasnije u školi) postavljeno pitanje tko vjeruje tko ne, s tim da se pokušalo iz društva izbaciti nevjernike... rekoh pokušalo, ali nije uspjelo jer druga djeca vjernici nisu htjeli prihvatiti takvu segregaciju.
Nemam ni ja, da pace. To bi trebao biti temelj tolerancije. Moju od uvijek ucim da svatko vjeruje u sta zeli, ili ne vjeruje i da svatko ima pravo izabrati u sta ce, odnosno nece vjerovati. Naucila sam ju recenicu da kaze u sta ona vjeruje (pri tome joj nisam rekla sta je to u sta ona vjeruje) i da je to ok i da kaze da je ok da drugo djete vjeruje u sta vjeruje ili ne vjeruje jer mi je precesto dolazila s pricom kako ju je netko uvjeravao da ono u sta ona vjeruje da to ne postoji, ali da postoji ono u sta vjeruje drugo dijete. Tako da ja imam isto iskustvo kao i ti, samo obrnuto gdje se nju uvjerava da krivo vjeruje i pokusava ju se "preobratiti".