Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3132

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Magriz, u moje vrijeme (krenula sam u OŠ 85. godine), ja sam bila među rijetkima koji NISU išli na vjeronauk. Ne pamtim nikakvo čuđenje tome i zapravo se cijelo vrijeme pitam kome se je to branio odlazak na vjeronauk, odnosno prakticiranje vjere? Samo što se nije održavao u školi, nego u (priručnoj) crkvi, što bi, koliko vidim , i tebi odgovaralo.
    Testovi na Božić?
    Ne znam, valjda se ne sjećam ničega, jer ni takve incidente ne pamtim...
    Ali mislim da emsa nije tako zamislila ovaj topik, pa se ja povlačim iz priče.
    ja sam krenula u osnovnu 1981
    bila sam među rijetkima koji ne idu na vjeronauk, a šikanirali su me stalno, i djeca i odrasli su me zvali kopiletom jer mi roditelji nisu vjenčani u crkvi.
    uvijek to ispričam kad se pokrenu ovakve teme, i još nisam doživjela da je ijedan vjernik to na ovom forumu komentirao na bilo koji način

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    bila sam među rijetkima koji ne idu na vjeronauk, a šikanirali su me stalno, i djeca i odrasli su me zvali kopiletom jer mi roditelji nisu vjenčani u crkvi.
    uvijek to ispričam kad se pokrenu ovakve teme, i još nisam doživjela da je ijedan vjernik to na ovom forumu komentirao na bilo koji način
    a kako bi to trebalo komentirati? što da se kaže? da mi je žao? pa naravno da je. kao i svakog djeteta kojem se iz bilo kojeg razloga rugaju i vrijeđaju.

i što će tebi značiti ako ti velim da sam par godina prije tebe krenula u školu, i bila jedno od dvoje djece u razredu koji su išli u crkvu. i zbog toga bila predmetom sprdnje? bolilo je, ali bilo pa prošlo. ne želim da niti jedno dijete to prolazi. s bilo koje strane.

nije li to konačni cilj? tolerancija i suživot uvažavajući različitosti? ali to se nikad neće postići ako će način biti da se pljuje po ijednom odabiru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok ja pokrenem svoju 2G internet mrežu magriz je napisala isto

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ne želim da niti jedno dijete to prolazi. s bilo koje strane.

nije li to konačni cilj? tolerancija i suživot uvažavajući različitosti? ali to se nikad neće postići ako će način biti da se pljuje po ijednom odabiru.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još nisam doživjela da je ijedan vjernik to na ovom forumu komentirao na bilo koji način
    nitko ne poriče da ima loših ljudi i među vjernicima, dapače svjesna sam da su ovakvi stavovi prisutni bez imalo promišljanja u velikom broju ljudi

no, ja to povezujem više s nekulturom i takve osobe koje vrijeđaju bilo koga po bilo kojoj osnovi ne mogu pojmiti i (ovo me podsjetilo na džamahiriju od prije nekoliko stranica...)

živimo u sredini koja je prilično suženih svjetonazora, sa smanjenom željom za bilo kakvim prihvaćanjem drugačijega od sebe... i velik broj ljudi se "hrani" tuđim životima (u što spada i propitivanje tuđih uvjerenja)

težim uvijek pravednosti i jednakosti - u ovom slučaju je to prihvaćanje tuđega uvjerenja bez imalo čuđenja, uvjeravanja u pravu istinu s bilo koje strane - vjerničke ili ateističke

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

I ja sam posla 1981 god u osnovnu ,zar je tad bio vjeronauk u školama?U mojoj nije kod nas je situacija očito bila drugačija kod nas je jos bio "komunizam" i znam da su djecu koja za Božić nisu bila u skoli kaznjavali ili roditelje pozivali.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •